olasiliksiz
98'rav4
Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi
Bunlar yanlış vitese takma alametlerine benziyor, turbolu motor için doğru olan vites lpg ile çalışan motor için doğru olmayabilir. Teleflex turbo kit diye birşey satıyor ama ne işe yarar hiç sormadım -benzinli- turbolu aracım olmadığı için. Turbo dizel bir aracım var (toyota yaris düz vites) vites kullanımı atmosferik araçlara göre çok farklı. Özellikle bayır yukarı çıkarken fark ediyor. Atmosforik benzinli araçla 4. viteste zor çıktığınız bayırı turbo dizel 5. viteste bile çıkıyor. Bu durumun değişip turbonun gerekli performansı veremediğini düşünün. Mutlaka vitesi düşürmek gerekecektir.
Daha önce başka bir arkadaşın bahsetmiş olduğu maf sensörünü de ihmal etmemek lazım, sorun ondan da olabilir.
otomatik vitesli. olay şöyle bakın. sıfırdan başlayın 190 a kadar lpg de isterseniz tam gazla çıkın bu hıza hiçbir problem yok. isterseniz ayağınızı gazdan çekmeden bu hızlarda devam eden dakikalarca problem yok. ama otoyolda biraz trafik yoğunlaşmaya başlayınca yani demek istediğim 80-120 arası veya 100-140 veya yine 100-160 arası falan bu aralıkta yavaşla hızlan falan yapmak durumunda kaldığınız zaman lpg de pörtlüyor araç atıyorum 140-150 kaptırmış gidiyosunuz ilerde kamyonun biri kapatıyor solu mecbur gaz bırakıyorum araba 120-110 a kadar düşüyor kamyon çekilince tekrar aynı seviye basıyorum gaza, başlıyor langır lungur titreme, aynı seviye değilde böyle gıdım gıdım alıştıra alıştıra basarak alıştıktan sonrada yine gaza asılmaya devam ederseniz problem yok. ama onu yapmaya imkan yok çünkü gaza aynı seviyede basmadan devam ederseniz başlıyor arkadaki araçlar selektör çakmaya, mecbur ya benzine yada sağ şerit.
Bunlar yanlış vitese takma alametlerine benziyor, turbolu motor için doğru olan vites lpg ile çalışan motor için doğru olmayabilir. Teleflex turbo kit diye birşey satıyor ama ne işe yarar hiç sormadım -benzinli- turbolu aracım olmadığı için. Turbo dizel bir aracım var (toyota yaris düz vites) vites kullanımı atmosferik araçlara göre çok farklı. Özellikle bayır yukarı çıkarken fark ediyor. Atmosforik benzinli araçla 4. viteste zor çıktığınız bayırı turbo dizel 5. viteste bile çıkıyor. Bu durumun değişip turbonun gerekli performansı veremediğini düşünün. Mutlaka vitesi düşürmek gerekecektir.
Daha önce başka bir arkadaşın bahsetmiş olduğu maf sensörünü de ihmal etmemek lazım, sorun ondan da olabilir.