Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,739
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Cavid hocam bizler hobi amaçlı kendi arabalarımızın eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz niyetimiz amacımız kimse ile yarışmak değil,keşke bütcemiz yetrli olsada yine kendi projemizi karavan işini meslek edinmiş özel üretim tesisleri kurmuş işin ehli firmalarımıza versek gözümüz arkada kalmasa daha estetik daha modern araçlarımız olsa ama yok ???,hal böyle olunca alıyoruz elimize testereyi çekici başlıyoruz tahtaya vurmaya görende bizi usta sanıyor ;) Cavid hocam ustalar çoğalsınki iş yaparken hatalara müdahale olsun fikirler verilsin tavsiyeler verilsin yoksa yanlış işe kim dur diyecek yeni gelen ustaların hepsinin başımız üstünde yeri var :D bizimki ustalıksa tabi.

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Ben dememısmıydım.
Yusuf usta bu ısın altında kalmaz. ;D ;D
koay gelsın ustam.

Çok teşekkür ederim Mehmet abi övgülerinize layık olmaya çalışıyorum,bugün biraz daha yol aldık kapı tarafındaki alt şasedeki profillerden çürüyenleri değiştimonları boyadım taban ahşabındaki çürümüş kısımı söküp yerine yeni parça ekledim arkada havalandırma menfezi yapmışlar hesapta hani evlerdeki banyolara takılan menfez koymuşlar sonradan ekleme tabi oralardan su almış tabana ve çürütmüş onları çıkarıp yerine polyester tabaka uyguladım,kapının yan tarafındaki alüminyum saclardan biri yamulmuştu onu söküp yerine yeni parça ekledim yarın kısmetse kapı kasasını yerine takacağım basamağın alt davlunbazını ve lama kelepcesi var onu takıp kapı tarafındaki yan etek polyesterin montajını yapacağım bakalım yarın biraz yağmurlu diyor ama durmak yok.

Bugün Gözdemed Ömer bey geldi aynı arabadan yaptıkları için benim ducato'nun elektrik tesisatına baktık kablo hesabı yaptık ve gidip bizim burada elektrik toptancısı var Karaköy elektrikcileri ile aynı fiyata satışları var oradan gerekli tüm malzemeyi aldık,Ömer bey karşıya geçti arabanın camlarının takıldığı yerde ustalarla anlaşmış iç izolasyonunu ve iç döşemesini ustalar yapacakmış ve kendisi mobilya işini yapacakmış kendisine kolay gelsin,Ömer beyi yolcu ettikten sonra eve geldim bu arada Atilla abi sağolsun bir süpriz yaptı ve çalışmamızı yerinde görmek için ziyaretimize geldi teşekkürler Atilla abi bizi onurlandırdı kendisi ile uzun uzun shbet ettik engin tecrübelerinden bolca fikirlerinden yararlandık bundan sonraki aşamalarda yapmamız gerekenleri öğrendik.
Fotoğraflar vardı çalışmamız ile ilgili Yaşar abinin telefonunda ama kendisi iş yerine gittiği için sanırım yükleyemedi sonra eklenecektir.

Ewet dün yusuf usta iş başında
ben dün işyerine geçtim atilla bey ile tanışamadım Atilla bey geldiğiniz ve destekleriniz için teşekkür ederim

02012010067.jpg

Emin adımlarla ilerlediğimizin kanıtıdır bu fotoğraflar temiz iş oluyor
sen çok yaşa yusuf usta

02012010069.jpg

Mesleği kameramanlık,sermayesi gözleri olan Yusuf'un dostluk adına elinde kaynak arabanın altında
görmek beni çok etkiledi. Çok şanslısınız Yaşar bey,kolay gelsin.
Levent

Levent Güngör abi teşekkürler,zaten dostluk ve arkadaşlık hatırı olmasa kimse bu kadar işin altına elini sokmaz bizim bu forumdaki tüm arkadaşların güzel yanı paylaşımı yardımı seven kişilerin olması bir birbirimize yardım etmez isek paylaşmaz isek ne anlamı kalır forumun dostluğun.

Bugün Yaşar abi iş nedeni ile yine gelemedi ben tek başıma biraz daha çalıştım tabandaki çürüklerin tamamını ayıkladım ve tamirini yaptım söktüğümüz kapıyı yerine taktım çevresindeki su kaçağına sebep olan tüm olumsuzlukları giderdim bolca mastik ve yeni çıtalarla takviye yaptım tüm perçimlerini yeniledim ve perçimlere içerden bolca mastik sürdüm ayrıca çizik ve ezik olan yan parçayı değiştim kapı şimdi gayet güzel oturdu sadece cam fitili için bir işlem yapıp sonlandıracağız,yan nikelaj çıtaları vidalı geçmeli bir sistemle tutturmuşlar o vida yerlerinden su almış şimdi o vidaların arkasındaki çıtaları söküp deliklerin hepsini kapatacağız yerine uygulayacağımız şeritleri bakalım sadece yapıştırma var ise o şekilde yapacağız olmadı vida değilde perçimle tutturup iç kısmından bolca mastikleyeceğiz sanırım bu şekilde dışarıdan gelecek tüm su kaçaklarını önlemiş oluruz.

03012010048.jpg

03012010049.jpg

03012010050.jpg

03012010051.jpg

Bugün ayrıca çalışırken yağmur yağdı aklıma arabanın yan tentesi geldi yan tarafta direk olduğu için yarıya kadar taktım ve diğer ucnu pencere demirlerini bağladım bu şekilde yağmur altındada çalışmaya devam ettim,işi bayağı toparladık bakalım dış işinden sonra sprey poliüretana geçeceğiz o işi hallettikmi gerisi kolay.

03012010047.jpg

03012010052.jpg

03012010053.jpg

güzel, hızla ilerliyor,
kolay gelsin arkadaşlar
kim tutar seni Yusuf ;D

Teşekkürler Levent abi,bizim kanalın geride kalan bölümlerininde merkeze taşınması nedeniyle Yaşar abi zaman ayıramıyor kanalda olması gerekiyor bu sebeple yalnızlık belimi kırıyor yoksa daha hızlı ilerlerdik.

Yani bir karavan bu kadar mi mahfolur onu da anlamis olduk. Taban da cok kotu. Hakikaten ikinci el karavan isi bir kapali kutu. Yani tavanda su sizintisi olmasaydi bu karavani bu sekilde kullanmaya devam edecekti Yasar Bey sanirim. Hic bu tip bir ise kalkisan olmus mudur simdiye kadar onu da ayrica merak ediyorum.

Yusuf sen bize cok sey ogrettiyorsun. Karavan tamirinden bahsetmiyorum. Dostlugun ve istekli olmanin, heyecanin, iyi niyetin cok etkileyici gercekten. Soyleyecek soz bulamiyorum. Ellerine gonlune guler yuzune saglik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri