Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 182,303
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Aynı zamanda, çalışmalarıyla yeniden yaratarak, milli servetlerin ve tarihin yok olmasınada engel oluyor.....

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

İnsel abi karavan herzaman bir araçtır önemli olan dostluk arkadaşlık sizler yıllardır bu işin içindesiniz insanın karavanı bir dönem varsa bir başka dönem olmayabilir ama dosluk ebedidir bu kamp çadır işlerini Yaşar abi bana öğretti yıllarca göl deniz kenarlarına kamp kurduk çadırlarda ailece kaldık kendisinden çok şey öğrendim, Yaşar abi çok iyi balıkçıdır balık konusunda bilmediği yoktur hani bir balık kampından bahsetmiştikya işte Yaşar abinin arabasını bitirirsek o işte kendisinden çokca yardım alırız ;)

Ha aklıma gelmişken hep ilkler bana denk geliyor hep ben tırmalıyorum sonunda arkadaşlar o yoldan gidiyor nedir benim bu kara talihimibundan sonra ikinci el araç alacaklar bizim başımıza gelecekler konusunda ders almış olacak ve ona göre değerlendirecektir.

Atilla abi İndigo firması bu çalışmamızı görürmü acaba ;)
hani diyorum görseler ve deseler arkadaşlar alın bunlarda bizden size hediye orjinal birkaç parça siz bizim markamızı ayağa kaldırıyorsunuz bizde sizi ödüllendiriyoruz.

Şİmdi alt taraflar biraz kararmış ama çok sağlam içine köpük sıktırıp tabanı,tavanı ve yanları kaplayınca o çirkinliklerden eser kalmayacak pırıl pırıl bir ahşap görüntüsü çıkacak ortaya o zaman keyiflenecek herkes başta Yaşar abi ve ben ;)

Kolay gelsin yusuf kardeşim çok iyi gidiyor, bir sualde benden. arkadaşların dediği gibi taban çok kötü görünüyor taban sacını komple değiştirecekmisiniz ??

Kolay gelsin tekrardan Selamlar
Erhan

Yusuf, Bana diyorsun da,
Senin azmin de az değil hani, Yağmur altında bile sokakta çalışıyorsunuz. Ama yavaş yavaş halloluyor belli. Zaten insanın uğraş verdiği şeyin karşısına geçip şöyle bir bakması çok keyif veriyor. Eminim her gün yaşıyorsundur bunu.
Kolay gelsin.

erhan110' Alıntı:
Kolay gelsin yusuf kardeşim çok iyi gidiyor, bir sualde benden. arkadaşların dediği gibi taban çok kötü görünüyor taban sacını komple değiştirecekmisiniz ??

Kolay gelsin tekrardan Selamlar
Erhan
Erhan bey çok teşekkürler güzel dileklerniz için,taban derken arabanın zeminini diyorsanız orası tamamıyle ahşap ve tamir ettiğim yerin haricindeki kısım çok sağlam hiçbir problem yok sadece defalarca zemin değişmeden kaynaklanan yapıştırıcının kalıntıları kir vs.zaten o kısım yeni yapacağımız taban kontrasının altında kalacak poliüretan ve kaplama içerideki o çirkinliği örtecek.

yugun' Alıntı:
Yusuf, Bana diyorsun da,
Senin azmin de az değil hani, Yağmur altında bile sokakta çalışıyorsunuz. Ama yavaş yavaş halloluyor belli. Zaten insanın uğraş verdiği şeyin karşısına geçip şöyle bir bakması çok keyif veriyor. Eminim her gün yaşıyorsundur bunu.
Kolay gelsin.
Yücel kardeş dediğin gibi o karşısına geçip bunu ben yaptım demesi tüm yorgunluğu alıyor zaten dün en son kapıyı takıp malzemeleri topladıktan sonra uzunca durup baktım :D ;)

kolay gelsin bu karavana bakmaya gittiğimde bu fotoğraflar gözümün önüne gelmişti benim ve hızlı bi hesap yapıp almaktan vazgeçmiştim.bana son 12 olur demişti satan lkişi.12+10 lirada masraf hiç bir donanım yok çünkü karavanda =22 bana çok gelmişti.geçenlerdene bahsetmiştim yaklaşık 20 m3 bir iveco ile karavan yapmayı düşünüyorum ben.lafı söyleyip kaçmış gibi olmayım başlayamamamın sebebi takip ettiğim aracın satılmış olması :-[ tekrar başa döndüm ve araç arıyorum.aracı bulur bulmaz projeye başlamayı düşünüyorum.tekrar kolay gelsin işiniz uzun ama bitince süper olacağa benziyor.

Yusuf kolay gelsin. Zor bir işin altından kalkıyorsun. Helal olsun. Ben böyle bir araca sahip olsaydım gözüm yemezdi böyle bir tadilata girmeye. Mecburen hiç biyerini açmadan öyle kullanıp elimden çıkarmaya bakardım. Dün bizim kızın odasını boyadım. Duvarlarda yazı, sticker, yapıştırılmış afiş ve posterler vardı. Kazıyıp temizleyip, yazıları kapatmak için duvara 3 kat boya ve tavan boyası yaptım. Dahala kollarım ve dizlerim ağrıyor. Senin gibi tadilata girsem ölürdüm herhalde :smiley: . Her hafta sonu bir oda olmak üzere diğer odaları da boyamayı düşünüyordum ama gözüm yemedi, vazgeçtim. Baharda boyacı ustası getiririm.

Not: Komşularını da tebrik etmek lazım. Başka yerde olsa yaya yolunu kapatıyorsun diye isyan ederlerdi.

Yusuf bey, sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Gerçekten yaptığınız iş bir kameraman için inanılması çok güç olan birşey,bu becerinizden dolayı sizi kutluyor,tebrik ediyorum.

İnanıyorumki birçok karavan şirketinden daha iyi ve sağlam bir iş çıkaracaksınız.kolay gelsin.. saygılarımla..

Şeref

Sayın Mahosss adam açıkca dolandırıcı çıktı tüm su almış yerleri kaplamış ve hiç renk vermedi sadece tavanda ufak bir yer var onu tamir edebilirseniz düzelir dedi tavanada plastik lambri döşemiş aradan bir yerden su damlıyor ama içini göremediğimiz için anlayamadık o kadarda sorduk hiç bahsetmedi bizde ufak tefek işler nasıl olsa elimizden geliyor hallederiz dedik ama nereden bilebilirdik bu kadar çürüdüğünü neyse oldu bir kere bakalım halledeceğiz en azından bundan sonrasını ter temiz kullanacağız bitirebilirsek tabi.

Hakan abi sanada kolay gelsin boya işi çok yorucudur.

Şeref bey teşekkürler güzel dilekleriniz için,karavan firmaları kadar güzel iş meselesini kabul etmiyorum bizimki biraz el becerisi biraz mecburiyetten yoksa can dayanmaz bu kadar yüke sabah 05'de kalkıyorum işe gidiyorum 16.00 gibi gelip arabayla uğraşıyorum,keşke imkanımız olsaydı işi ehline bıraksaydık.

hayırlı olsun allah güzel günlerde saglıklı mutlu günlerde gezmek nasip etsin.Bende sizin gibi karavanda calışıyorum Allah kolaylık versin yusuf

Çok teşekkürler Erkan bey işimiz çok ama yılmak yok bu iş ya olacak ya olacak dost var düşman var ;D ama sonunda kazanan biz olacağız hele şu iş bir bitsin dışının boyası falan forum karavan görecek ;) yanar dönerli aksesuarlar takıp arabayı faça yapacağım hatta bir tanede soba borusu egzost takacağım kornayı dalili dalili havalı yapacağım ;D.
Sizede kolay gelsin umarım zamanında bitirir bir yerlerde hep beraber kamp yaparız.

kolay gelsin ben herzaman her yere gelirim .Sizlerle tanışmak görüşmek ümidiyle hoşcakalın

Erkan bey bizlerde aramıza yeni katılan doğasever dostlarla tanışmak ve birlikte kamp yapmaktan keyif alırız umarım en kısa zamanda güzel bir toplanma olur bol muhabbet ederiz kalın sağlıcakla.

yaybek' Alıntı:
Sayın Mahosss adam açıkca dolandırıcı çıktı tüm su almış yerleri kaplamış ve hiç renk vermedi sadece tavanda ufak bir yer var onu tamir edebilirseniz düzelir dedi tavanada plastik lambri döşemiş aradan bir yerden su damlıyor ama içini göremediğimiz için anlayamadık o kadarda sorduk hiç bahsetmedi bizde ufak tefek işler nasıl olsa elimizden geliyor hallederiz dedik ama nereden bilebilirdik bu kadar çürüdüğünü neyse oldu bir kere bakalım halledeceğiz en azından bundan sonrasını ter temiz kullanacağız bitirebilirsek tabi.

Hakan abi sanada kolay gelsin boya işi çok yorucudur.

Şeref bey teşekkürler güzel dilekleriniz için,karavan firmaları kadar güzel iş meselesini kabul etmiyorum bizimki biraz el becerisi biraz mecburiyetten yoksa can dayanmaz bu kadar yüke sabah 05'de kalkıyorum işe gidiyorum 16.00 gibi gelip arabayla uğraşıyorum,keşke imkanımız olsaydı işi ehline bıraksaydık.
valla ben size ufaktan çıtlatmıştım ama çokta fazla kötülemek istemedim aracı.nasıl birşey aradığınızı bilmediğim için.ben arkadaşa açık açık söyledim bakmaya gittiğimde 3 yerden su alıyo dedim, nemden buhar oluyo dedi, yok abi dedim bura göl olmuş (dolabın İçi) ya nolacak üstü polyester yapılır dedi.içerde kokuda vardı az çok üstün iç kısmını tahmin ettim.siz daha tecrübeli olduğunuz için bunları farkettiniz diye düşündüm söyleme gereği duymadım.soyup kullanırsınız diye düşündüm.soydunuz ama sanırım soymaya sonradan karar vediniz.ama ben bakmaya gittiğimde arkadaşa direk söyledim bu karavanın soyulması lazım dedim.içindede donanım namına bişey yoktu.hatta bana kocaelindeki erba fordu kötüledi ama tahmin ediyorum ki onun durumu bundan 10 kat iyidir fırsat bulursam onada bakıcam.yapılınca çok güzel olacak bu karavan motor çekişi ve sesi dışında.ama harcanacak para buna değecekmi düşündürücü.ilk projeniz çok hoşuma gitmişti araç seçimi ve çalışma titizliği olarak.ama bu seferki araç seçiminizi yapılan masrafa uygun bulmuyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR