Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,995
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Sayın Mahosss açıkcası az çok tadilat vardı aklımızda ama bu kadar değildi ama şunuda söyleyeyim içimize sinerek yapıyoruz masraf dediğiniz kadar olmayacak en azından benim arabadaki kadar olmayacak bazı malzemelerin bakımını yapıp kullanacağız ilkinden aldığımız tecrübe ile ikincisinde nelere ihtiyaç duyacağımızı ve ne kadar kullanacağımızı bildiğimiz için biraz daha ekonomik yoluna gideceğiz alternatif ürünleri alıp pahalı ürünlere boşuna para vermeyeceğiz ayrıca el emeği bedava ;) usta ile işimiz olmayacak.

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

tamam ozaman sorun yok.yanlış anlamayın ama toplam maliyetin 15 lirayı geçmemesi lazm.yoksa satarken istenilen paralara satılması zor olabilir.ayrıca bu çalışmalarınız beni çok tetikliyo sanırım bende usta parası vermeyeceğim gibi:smiley: Evin önü müsait.

Kardeş 15 bin ancak arabayla fiyatı olacak en fazla 5 bin lira harcarız o arabaya ;D ayrıca eğer biraz el becerisi varsa kendinizde yapabilirsiniz bizde her konuda yardıma hazırız.

tamam işte bende öyle söyledim toplam maliyet 15 olmalı.araç + yapılan Masraf.El becerim var ama malzeme sıkıntım var alet zerzavat.onları alıcam matkaptır jet taşıdır falan...Elektirik işinden anlamam onu bilen birine yaptırmayı düşünüyorum gerisi sorun değil biraz yardımla hallolur sanırım.

Kardeş özür dilerim ben yanlış anlamışım artı 15 bin sandım yaklaşık fiyatı o aralarda olacak bakalım elimizden gelen gayreti gösteriyoruz sonuç iyi olacak.

Estafurullar abi.bende aracı buldum telde konuştuk söylenenler hoşuma gitti.cumartesi günü bakmaya gidicem.Bu sefer baktıktan sonra göstericem burda yoksa başına bi işgeliyo geçen seferki satıldı ben gidip bakana kadar.

Bugün Yaşar abi ile bayağı çalıştık İkitellideki sanai sitelerinde biraz dolaşıp malzeme aldık,arabanın yan kasa ızgaralarını döşemeye başladık fakat alkoven bölümü bizim için süpriz yaptı ve tamamını söktük içinde yaklaşı 3 litre su birikmiş onları temizledik iş uzadı iyice.1 teneke polyester ve yanında cam elyafı ve diğer malzemelerini aldık tavanın tamamını üetten zımparalayıp bir kat süreceğiz.

09012010054.jpg

Yusuf bu anlattiklarin hepimizin basina gelebilir. Ucuza aldiniz. 15e hatta 18e bile fiyat uygundur. İciniz rahat olsun. Sonucta evladiyelik bir karavan olacak. Ayrica icini istediginiz gibi doseme sansiniz var. Ben olsam arkaya iki kisilik ranza yapardim. Alt tarafi oturma grublu.

Teşekkürler İnsel abi evet yaparken hiçbir olasılığı gözardı etmiyoruz gerekeni yapıyoruz yavaş gidiyor fakat sağlam gidiyor,Yaşar abide masrafı ne ise karşılayacağız yaptık bir kere bari sağlam olsun biz çokca hayır dua ettik ;) aldığımız adama bari bizden sonra alan bize sadece dua eder adam resmen 3 kat kaplamış içten pvc ile alt görünmesin diye :mad: ama işin sonunda gayet güzel bir makina olacak sizlerinde desteğiyle.

Bence bunlar güzel tecrübeler
Sıfır arabaya binen bişey bilmez.
Ben de bilmeden motoru çok kötü arabayı alıp,yolda kalıp yaptırmasaydım.
Her parçası elimden geçmeseydi.
Bu tip arabalara çok yabancı olurdum.
Aslında yusufta yaşar bey de şanslı
bu arabayla neler öğreniler neler......

ykamas' Alıntı:
Bence bunlar güzel tecrübeler
Sıfır arabaya binen bişey bilmez.
Ben de bilmeden motoru çok kötü arabayı alıp,yolda kalıp yaptırmasaydım.
Her parçası elimden geçmeseydi.
Bu tip arabalara çok yabancı olurdum.
Aslında yusufta yaşar bey de şanslı
bu arabayla neler öğreniler neler......

Yusuf Hocam,

Bu motor deneyiminizi, http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42512.20 'de paylaşmaz mısınız? Biliyorsunuz PSA Grubu araçlar, kamper yapımında tartışmasız bir numara gibi...

Selamlar.
Cavid Sezen

Yusuf bence büyük tehlike atlatmışsınız. Buradaki suyu fark etmeseydiniz, yaptıklarınızın hepsi boşa giderdi. Tedbirli davranmakla çok iyi yapıyorsunuz...

Yusuf abi artık hiç korkum kalmadı sıfırdan alkovenli bile yapabilirim ;D çünkü indirmediğimiz sökmediğimiz sadece kupa kaldı onlarında tüm vidalarını perçim ile değiştik hatta perçimleri mastiğe bulayıp o şekilde atıyorum yanlardan su değil hava dahil geçecek yer kalmadı içimize bayağı sinmeye başladı fabrikanın özenmediği kadar ince hesaplar yapıp özeniyoruz imkanlar dahilinde.

Haşmet bey iyiki su alan yerlerin hepsini söktük kafamıza takılır hiçbir noktası kalmadı acaba şurasıda denecek yeri yok hepsine müdahale ettik gayet sağlıklı gidiyor,teşekkürler ilginiz ve önerileriniz için.

Evet yusuf dediklerinin yanında
çok güzel dostluklar bence en kazançlı yönü..
gıpta ile izleniyorsun.
keyif veriyor bu da bize.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri