yayiyayayu
Azmin zaferi,hedefe adım adım!!!!!!!!!
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)
tekrar alkovendeyiz
tekrar alkovendeyiz
kurtadam' Alıntı:Yusuf bey ve Yaşar bey foruma katılalı fazla bir zaman olmadığı için sizin konuyu tam olarak bugün inceleyebildim sizlerin yaptığı çalışmaları ve özveriyi büyük hayranlıkla okudum aynı dertler benimde başımda bende içeriye su alan bir karavana sahibim ama benimki fiyat ve donanımdan dolayı bilerek alınmış olundu karavanı satın alalı yaklaşık iki ay olmasına karşı pek birşey yapamadım sadece tavanı ve dolaplarını söktüm izalasyonmalzemelerini ,yapıştırıcılarını
ve tavan atkısı olarak kullanacağım aliminyum profillerini aldım fakat İzmir'e son yılların en bol yamurları yağdığı için üzerine serdiğim naylonu kaldırıp herhangibir işlem yapamıyorum üzerine naylonu çekesiye kadar kaç sefer içine yağmur doldu bende yamurlar tamamen kesilmeden herhangi bir işlem yapmamaya karar verdim ,ama bu beni oldukça zorluyor mizacım gereği sevdiğim bir işi yaparken zaman kavramı olmayan bir insanım sabahlara kadar çalışabilirim ama karavanım dururken birşey yapmamak bana işkence gibi geliyor inanın rüyalarıma giriyor kafamda devamlı yapacağım işler dolaşıyor sizlerle bunları paylaşarak biraz kendime terapi yapmak istedim . Bu arada neden karavanımın su aldığını sizlerle paylaşayım hani bu konu başlığı altında işine itina göstermeyen ustalardan bahsedilmişti benim karavanımda daha önceleri böyle bir ustaya bakım yaptırılmış ustamız tavan kontralarını çakarken çivi kullanmış yanlız tavan kalınlığı 2cm ustanın kullandığı çiviler 3cm yani tavan delikdeşik olduğu için su alıyor işte böyle ustalar bizlerin usta olmasını sağlıyorlar üzülelim sevinelimli bilemiyorum bunları sizlerle paylaşmak istedim sizlerin çalışmaları bizlere örnek oluyor saygılar ve sevgilr sunarım karavanınızın bitişini merakla bekliyorum
ilker 72' Alıntı:Ustam macun çekip zımpara yapmayalı çok oldu ama galiba bu aşamayaklaşmış.İhtiyaç olursa haberim olsun hatta boya atmak içijn monofaze kompresörde ayarlayabilirim, tabiki siz detayları düşünmüşsünüzdür.Elimden gelen birşey olursa yardımcı olmok isterim. Kolay gelsin.
Evet aynen oraya güzel bir çerçeve yakışır zira lastiğin kenar eti içine kontrayı almaya yeterli gelmiyor.Tam ben bunu yazacakken baktım yusuf bu alıntı yaptığım yerin hemen sonuna çerçeve ilavesi yapmış tamam dedim Yusuf kardeşim icazet alacak konuma gelmiş demektir. Bu kanıyada benim buradan aklımdan geçenleri yaptığını gördükçe varıyorum.yaybek' Alıntı:Sami abi o istemi biliyorum ama mekan hem çok zorlu hemde o pencereden daha önce su geliyordu bende suyu kesmek için içten ve dıştan o fitilleri mastişledim bizim dayson mastik öyle yapıştırmışki açmak mümkün olmadı azıcık aralayarak falçatayla mastikleri kestikden sonra takabildik ve mastik kalıntıları zorladı bizi, hallettik zaten içten daha sonra ona çerçeve yapacağım çokda sıkıntı olmaz.