Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 182,315
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

tekrar alkovendeyiz

14032010267.jpg

Etiketler

Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Sami abi o istemi biliyorum ama mekan hem çok zorlu hemde o pencereden daha önce su geliyordu bende suyu kesmek için içten ve dıştan o fitilleri mastişledim bizim dayson mastik öyle yapıştırmışki açmak mümkün olmadı azıcık aralayarak falçatayla mastikleri kestikden sonra takabildik ve mastik kalıntıları zorladı bizi, hallettik zaten içten daha sonra ona çerçeve yapacağım çokda sıkıntı olmaz.

arkadaşlar bayağı kolaylamışsınız, siz çalıştınız biz keyif sürdük yaz gelince tersi olacak galiba, araba bitmediği için ben çalışacağım siz gezeceksiniz ;D

Yusuf bey ve Yaşar bey foruma katılalı fazla bir zaman olmadığı için sizin konuyu tam olarak bugün inceleyebildim sizlerin yaptığı çalışmaları ve özveriyi büyük hayranlıkla okudum aynı dertler benimde başımda bende içeriye su alan bir karavana sahibim ama benimki fiyat ve donanımdan dolayı bilerek alınmış olundu karavanı satın alalı yaklaşık iki ay olmasına karşı pek birşey yapamadım sadece tavanı ve dolaplarını söktüm izalasyonmalzemelerini ,yapıştırıcılarını
ve tavan atkısı olarak kullanacağım aliminyum profillerini aldım fakat İzmir'e son yılların en bol yamurları yağdığı için üzerine serdiğim naylonu kaldırıp herhangibir işlem yapamıyorum üzerine naylonu çekesiye kadar kaç sefer içine yağmur doldu bende yamurlar tamamen kesilmeden herhangi bir işlem yapmamaya karar verdim ,ama bu beni oldukça zorluyor mizacım gereği sevdiğim bir işi yaparken zaman kavramı olmayan bir insanım sabahlara kadar çalışabilirim ama karavanım dururken birşey yapmamak bana işkence gibi geliyor inanın rüyalarıma giriyor kafamda devamlı yapacağım işler dolaşıyor sizlerle bunları paylaşarak biraz kendime terapi yapmak istedim . Bu arada neden karavanımın su aldığını sizlerle paylaşayım hani bu konu başlığı altında işine itina göstermeyen ustalardan bahsedilmişti benim karavanımda daha önceleri böyle bir ustaya bakım yaptırılmış ustamız tavan kontralarını çakarken çivi kullanmış yanlız tavan kalınlığı 2cm ustanın kullandığı çiviler 3cm yani tavan delikdeşik olduğu için su alıyor işte böyle ustalar bizlerin usta olmasını sağlıyorlar üzülelim sevinelimli bilemiyorum bunları sizlerle paylaşmak istedim sizlerin çalışmaları bizlere örnek oluyor saygılar ve sevgilr sunarım karavanınızın bitişini merakla bekliyorum

Ustam macun çekip zımpara yapmayalı çok oldu ama galiba bu aşama yaklaşmış.İhtiyaç olursa haberim olsun hatta boya
atmak içijn monofaze kompresörde ayarlayabilirim, tabiki siz detayları düşünmüşsünüzdür.Elimden gelen birşey olursa
yardımcı olmok isterim. Kolay gelsin.

kurtadam' Alıntı:
Yusuf bey ve Yaşar bey foruma katılalı fazla bir zaman olmadığı için sizin konuyu tam olarak bugün inceleyebildim sizlerin yaptığı çalışmaları ve özveriyi büyük hayranlıkla okudum aynı dertler benimde başımda bende içeriye su alan bir karavana sahibim ama benimki fiyat ve donanımdan dolayı bilerek alınmış olundu karavanı satın alalı yaklaşık iki ay olmasına karşı pek birşey yapamadım sadece tavanı ve dolaplarını söktüm izalasyonmalzemelerini ,yapıştırıcılarını
ve tavan atkısı olarak kullanacağım aliminyum profillerini aldım fakat İzmir'e son yılların en bol yamurları yağdığı için üzerine serdiğim naylonu kaldırıp herhangibir işlem yapamıyorum üzerine naylonu çekesiye kadar kaç sefer içine yağmur doldu bende yamurlar tamamen kesilmeden herhangi bir işlem yapmamaya karar verdim ,ama bu beni oldukça zorluyor mizacım gereği sevdiğim bir işi yaparken zaman kavramı olmayan bir insanım sabahlara kadar çalışabilirim ama karavanım dururken birşey yapmamak bana işkence gibi geliyor inanın rüyalarıma giriyor kafamda devamlı yapacağım işler dolaşıyor sizlerle bunları paylaşarak biraz kendime terapi yapmak istedim . Bu arada neden karavanımın su aldığını sizlerle paylaşayım hani bu konu başlığı altında işine itina göstermeyen ustalardan bahsedilmişti benim karavanımda daha önceleri böyle bir ustaya bakım yaptırılmış ustamız tavan kontralarını çakarken çivi kullanmış yanlız tavan kalınlığı 2cm ustanın kullandığı çiviler 3cm yani tavan delikdeşik olduğu için su alıyor işte böyle ustalar bizlerin usta olmasını sağlıyorlar üzülelim sevinelimli bilemiyorum bunları sizlerle paylaşmak istedim sizlerin çalışmaları bizlere örnek oluyor saygılar ve sevgilr sunarım karavanınızın bitişini merakla bekliyorum

Sayın Kurtadam sizin adınıza üzüldüm insanın büyük heveslerle almış olduğu hayali olan arabanın iş bilmez yol yordam bilmez bir kişi tarafından hiç edilmesine tahammül edilemiyor mesela ben elimde değil bize bu arabanın her yerini kaplayıp altındaki hataları örterek yeminle satmasını kendime yediremiyorum Allaha havale ediyorum aklıma geldikce hayır dua edip duruyorum ;) gerçi siz durumu görerek almışsınız ama şunu söyleyeyim inanın niyetim sizi üzmek değil ama tadilata başlayıp biryerlerden açtınızmı gerisi geliyor hani şurası idare eder deyip üstünü kapatamıyorsunuz şurasıda şurasıda derken bir bakmışsınız heryer sökülmüş ama şu da var hertarafını yaptığınız için içiniz rahat kendiniz görerek bilerek kafanız rahat biniyorsunuz,bizde uzunca bir zamandır yağmurlardan dolayı çalışamadık ama şu şekilde işimize yaradı yağmur,biz her tarafı söktük kaçakları belirledik ve o bölgeleri tamir ettik hem bolca yağmur hem kar altında test ettik tam sağlamlığına kanaat getirdikten sonra çalışmaya başladık,umarım sizde en kısa zamanda çalışmaya başlar ve önümüzdeki sezona yetiştirip keyfini sürersiniz.

ilker 72' Alıntı:
Ustam macun çekip zımpara yapmayalı çok oldu ama galiba bu aşamayaklaşmış.İhtiyaç olursa haberim olsun hatta boya atmak içijn monofaze kompresörde ayarlayabilirim, tabiki siz detayları düşünmüşsünüzdür.Elimden gelen birşey olursa yardımcı olmok isterim. Kolay gelsin.

İlker kardeş sağolasın zımparay daha var gerçi çokca yer kaplama olacak ama yinede ihtiyacımız olacak sırası geldiğinde çağırırız ;) kompresörümüz var teşekkürler bizim malzemeye değilde zaman ve insan gücüne ihtiyacımız var :D seninle ilgili olan kısımlar olacak sırası geldiğinde ricamız olur.

Yusuf ve Yaşar beyler, elinize sağlık çok güzel işler çıkartmışsınız.
Yusuf kardeşim sen imalat işini profesyonelce yapmam diyorsan sana başka bir öneri. Gerçi önceden de benzeri öneriler gelmişti ama tekrarında fayda var. Sen bu işin kitabını yaz ve yayınlat

yaybek' Alıntı:
Sami abi o istemi biliyorum ama mekan hem çok zorlu hemde o pencereden daha önce su geliyordu bende suyu kesmek için içten ve dıştan o fitilleri mastişledim bizim dayson mastik öyle yapıştırmışki açmak mümkün olmadı azıcık aralayarak falçatayla mastikleri kestikden sonra takabildik ve mastik kalıntıları zorladı bizi, hallettik zaten içten daha sonra ona çerçeve yapacağım çokda sıkıntı olmaz.
Evet aynen oraya güzel bir çerçeve yakışır zira lastiğin kenar eti içine kontrayı almaya yeterli gelmiyor.Tam ben bunu yazacakken baktım yusuf bu alıntı yaptığım yerin hemen sonuna çerçeve ilavesi yapmış tamam dedim Yusuf kardeşim icazet alacak konuma gelmiş demektir. Bu kanıyada benim buradan aklımdan geçenleri yaptığını gördükçe varıyorum.
Ellerine sağlık Yusuf kardeşim uğraşın şöyle böyle değil davulun sesi uzaklardan hoş gelir. Beni iki tip müşterim üzerdi bir ne var canım bunda yaa iki tık tık yapıcaksın. Bir diğeri ise bunu çok daha ucuza yapacak çooookkkkkk usta var. Allah Allah peki o zaman senin benim işyerimde ne işin var ? Yok efendim ben iyi ustaymışım.
işte burada söz bitiyor. Peki ne konuşuyor veya kim konuşmalı !

-------------------------------------------------

Yusuf Kardeş,
Herzaman yazmıyorsamda, takip ediyorum. yaptığın işler takdirlere değer. Başarılarının devamını diliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR