Ford F 250 Çift Kabin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berdush Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 209,725
Ynt: Ford F 250 Çift Kabin

Ön paneli toparlamaya başladım.

cptkkKq.jpg

pawkTiD.jpg

Aydınlatmasını led ile yapmayı düşünüyorum lambalar çok sönük kalıyor. Hepsi sağlam olmasına rağmen sökmeden önce hiçbir şey gözükmüyordu akşamları.

Etiketler

Konunun başında çoğu resim silinmiş bu yüzden tekrar konuya buradan başlıyorum.

Araç 1977 model ford f 250 custom çift kabin. 2013 Ağustos ayında Bursa dan alarak İstanbul a getirdim ve araç bu haldeydi.

SvJbR0M.jpg

wYPiEgJ.jpg

N3gdLfe.jpg

j6Ala2R.jpg

KhK5ATP.jpg

4pVsV8B.jpg

73EjcNm.jpg

4l8Cyek.jpg

nznkJuZ.jpg

mAi6iBa.jpg

Yaklaşık 3 hafta kadar kaporta işlerini yaptırmak için usta aradım ama İstanbul da bu işi yaptırmak gerçekten çok pahalı ve zor. Zaten yaparım diyen usta da bulamadım ya da bana denk gelmedi. Genelde araç çok büyük bunu dükkana sokarsam başka iş yapamam gibi şeyler duydum. Aracı daha kapıda görenler abi çek bunu buradan biz yapamayız diyorlardı. Çok sıkıntıya girdiğimi başıma iş aldığımı düşünüyordum , ama mahalleden badford u olan bir abim bana Sakarya da bu işlerin daha rahat ve ucuz yaptırılabileceğini ve bana yardımcı olacağını söyledi. Resimleri gönderdik Sakarya daki ustalara tamam dediler ve atladık gittik. Böylece aracı kaporta ve boya işleri için Sakarya ya bırakmış oldum.

w2rePjR.jpg

cfBlfm4.jpg

lRIiYkI.jpg

YuMsf6F.jpg

xKwCJHf.jpg

Z3g9tp1.jpg

8FOVVN2.jpg

EIWzP7p.jpg

EuX5q3Y.jpg

0lGZeh6.jpg

Ve Sakarya İstanbul yolunu kaç kere gittim bilmiyorum. Her gidişimde fotoğraflar çekip ustalarla nasıl olması gerektiğini konuşuyorduk.

Boya işi bitmiş ve aksesuarların takılması işine sıra gelmişti.

gqdYGyx.jpg

Fnl8uqc.jpg

VsJ5OiZ.jpg

rcifL7W.jpg

JMilDkD.jpg

0CHc8mW.jpg

0VdMYDP.jpg

ABUv7pT.jpg

TmeRjj1.jpg

0NINYmW.jpg

PJXY8uy.jpg

vGiA2fE.jpg

X2RwsHx.jpg

5PU0elA.jpg

51UfbOZ.jpg

Projenin başından beri lastikleri soran arkadaşlara lastikleri de göstermiş olduk ama jant işini hala çözememiştik.

Aksesuarlar takılmış ama jant işi hala çözülememişti. Aracı İstanbul a bu şekilde getirmeye karar verdim ve yola çıktık.

gzsLEou.jpg

6kYznOr.jpg

OQdG3oU.jpg

NhvdaNV.jpg

4SM4teS.jpg

kunGZHx.jpg

PaPZbtl.jpg

bxK4k2f.jpg

uZTf7rt.jpg

XFWkiJE.jpg

İstanbul a geldik ve ilk iş olarak jant imalatçısı bir arkadaş bulup jantlarımızı yaptırdık.

oCyIK5l.jpg

I8fQpHo.jpg

fGW82IQ.jpg

xkoTrsU.jpg

ecvhNeZ.jpg

gxFJz1y.jpg

TmETSa7.jpg

IQVX9C0.jpg

ZvXVA4x.jpg

lnJUGh3.jpg

Dikkatli arkadaşlar farketmiştir balatalar ve diskler ömrünü tamamlamış bir vaziyette malesef.

Araç bu hale gelmişti sonunda.

pkhFZrd.jpg

6oDNJKj.jpg

Dayanamayıp daha hub lock lar gelmeden bir araziye çıkayım dedim çok sabırsız bir şekilde.Doluştuk araca hem piknik hem küçük denemeler yaptık.

RI7QkXa.jpg

vUZpTK6.jpg

xLagEVh.jpg

Lastikleri taktıktan sonra tam turda çamurluğa sürtme yaptığı için aracı yükseltmeye karar verdim ve soluğu makasçıda aldık..

Kr6foLM.jpg

Q3uaT0O.jpg

fsanPeZ.jpg

jHX9WUB.jpg

nBAcwCp.jpg

Sürtme problemini halletik ve sıra fren tertibatına geldi.

VCCi3T5.jpg

kXbDrDz.jpg

zQDTlez.jpg

balatalar perçine kadar inmiş ve disk kurtarılamaz bir hale gelmişti.

yuI6mPG.jpg

gvuXT2u.jpg

FJq5h8Z.jpg

Bijonlar porya ve disk arasına preslenerek sabitlenmiş ben de aynı yöntemi kullanarak söktüm ve yeni diskleri bijonlardan presleyerek poryaya bağladım.

qIvjDxr.jpg

TWm41Xe.jpg

Renge fazla takılmayın poryayı bağlayacağım yer pas içindeydi zımparalayıp boya attım.

PJclmXU.jpg

Yeni balatalar ve disklerle birlikte toplanmış hali.

ShgG22s.jpg

4FjfxWp.jpg

Ön fren tertibatıyla işim bitmiş sıra arkalara gelmişti. Burada işim daha zor keçeyide değiştirmem gerekecek içerisi komple gres olmuş.

5xESRhr.jpg

gKIregL.jpg

cupYwWy.jpg

pvRq7Gj.jpg

lnhnB9e.jpg

rKiu0dl.jpg

Dün Karaköy rıhtımdan vinç için aldığım zincir.

nHlTPDc.jpg

Ön paneli toparlamaya başladım.

cptkkKq.jpg

pawkTiD.jpg

Aydınlatmasını led ile yapmayı düşünüyorum lambalar çok sönük kalıyor. Hepsi sağlam olmasına rağmen sökmeden önce hiçbir şey gözükmüyordu akşamları.

Erdem hocam hafta sonu yarışlara getir de bakalım senin canavar :smiley:

Kampanaların tablasını topladım geriye sadece yerine takmak kaldı.

7YU1eP3.jpg

1yMa8Mh.jpg

znN2IlA.jpg

Tam bu iş ile uğraşırken sipariş ettiğim hubs lock lar ve porya anahtarı geldi. Artık 4x4 sürüşe geçebilirim.

IPaovqV.jpg

sUbCdSx.jpg

VJIISmT.jpg

Bu akşam kampana olayını bitirmeyi planlıyorum umarım bir aksilik çıkmaz.

kendin yapıyorsun sanırım
işlemleri
eline sağlık valla
:smiley:

Yav yardım lazımsa geleyim bana yakınsın elin değmiş ken benim aracı da toparlarız ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.