!!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,721

_AHMET_

Ana Kamp
Yer
kayseri
ben biraz delice olsada 200ps transiz ;Dmotorunu defender a koyabilirmiyiz şanzuman konusunda nasıl bir değişiklik yapılır daha doğrusu yapılmalımıdır? veya motor sığarmı ;D maliyeti ne olur nerde ve nasıl kime yaptırılır bilmek istedim aklımın bi ucundan geçiyor hep düşünüyorum nası birsey olur diye aklıma hiç iyi şeyler gelmiyor ;D :eek: ;D ::smiley: sonuçta 2 tonluk araca 200ps koymak ton başına 100 ps buda standar 2.5 dizel (65bhp)nin 3 katı bir güç araç sizce bunu kaldıra bilirmi??
saygılar _AHMET_

Etiketler
Ynt: !!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

3.9 v8 land motoru 177hp diye biliyorum..bunu kaldırıyorsa onuda kaldırır sanırım..olmadı bi kit vardı alt takımda kırılabilecek tüm parçaları çelik ile değiştiren 5yılda garanti veren bir kit..kayalar da var sanırım..biraz tuzludur ama 250ps de olsa kıramazsınız sanırım o kiti alınca..daha iyi bilenler yazıcaktır tabi..ben duyduklarımı söylüyorum..

öncelikle teşekkür ederim ancak bu bir dizel motor tork oranı 3.9v8 e nazatan bence daha fazladır diye düşünüyorum kit'e gelince böyle birşey yapınca illaki 10 yaşından büyük bir araca böyle birşey yapmak lazım fiyat konusunda bilgi verebilirseniz sevenirim.

saygılar _AHMET_

valla fiyat konusunu hiç bilmiyorum..ümraniye oto sanayide muhammet usta land cılar bilir onunla konusurken 250ps lik 3.9v8 land motorunu araç kaldırırmı diye sormuştum..oda kaldırır ama tamamen sağlıklı bir araç istiyosan kayalar oto da böyle bir kit var demişti..biraz pahalıdır ama kırılabilecek parçalar çelik ile değiştiriliyor ve 5yılda garanti veriliyor demişti..net bir fiyat bilmiyormuş..bende araştırmadım sonradan..eğer kayalarda varsa arayıp fiyat alabilirsiniz..belki bilen vardır forumda gerekli bilgiyi yazar

3.9V8 250 ps demek :Dkalkışta baya diri olsagerek cadde aralarında yarışta yaparsın istediğinde git offroad yap ;D

750 pound fiyatında bir kit var 3.5 v8 i 250ps ye çıkartıyor..v8 i olanlar düşünsün :smiley:

bahsetmiş olduğunuz benim aklımda olan ve halen motor aradığım projemin bir benzeri.öncelikle çok masraflı.motorun yanında motor tesisatı ve motor beynide gerekli.bunun yanında mekanik bilgisiyle elektronik bilgisi çok iyi olan bir ustaya ihtiyacınız var.bahsettiğiniz motoru 12 binden aşağı bulmanız zor.bitmişi size en az 15 bine mal olur.ben ıveco commonrail motor arıyorum.çok para istiyor hurdacılar.bende pert araç aramaya başladım.çok araştırdım ama hunüz elektronik motr uygulayanı duymadım hiç.

Zamanında bende bu moturu dusundum defenderım ıcın ama sorun sunlar oldu : motor cok buyuk sıgmıyor , ayrıca motor beygır ve tork bakımından guclu oldugu ıcın kesınlıkle 6 vıtes şanzıman lazım ona uyan 6 vıtes şanzıman ıse kendı şanzımanı yanı Durashift 6 o da defenderın arazı şanzımanına uymuyor aslında uyar uymaz degıl ama surekli başa bela olur . motor gucu ıse su 5 sılındır 200 ps 3198(cm3) 470(nm) tork

iveco motorunu şuan bir tanıdığım atıyor aracına..ilk olacak isim veremiyorum şimdi proje bittikten sonra iznini alarak bilgi verebilirim sanırım

200 ps motorla Defenderi yolda tutamazsınız . Ben 130 ps v-184 attım yeni , acaip bir şey oldu %20 yokuş yukarı 3. vites kafa kaldırıyor ayağımı gazdan çekmek zorunda kalıyorum , adeta uçuyor .

130luk puma nın tork değeri nedir bilen varmı acaba?

Denemek lazım 130 luk la dediğiniz gibiyse 200 lük acayip birsey olacak gibi görünüyor ama ben kararı kıldım olacaksa illa 200 olacak ;D

JE Engineering "Saluki" 2.7 TDV6 Bi-turbo Defender
Daha pek çok uygulama var. Özel bir bütçe ve çalışma ile yapılabilir.

Epey özel bir bütçe gerekecek. Manuel vitesli uygulama maliyeti 30.000 pound un üzerinde yazıyor. Otomatik ise 32.000 ...

Sahibinden de TDV6 var, sporttan çıkma.
Acaba kaç para ister? 10.000TL yazılmış.

Şimdi bu motor değişim olaylarında başarı ve bütçe,
daha önce yapılmış bir uygulamayı yaptırmak veya yaptırmamak arasında anormal fark ediyor.

Motor neredeyse aynı para, ama hem işçilik detayları artıyor, arttıkça işin içinden çıkmak zorlaşıyor.
Deneme yanılma için kullanılan parça sayısı artıyor ve sonunda çok sağlam paralara geliyor.

Ben bilindik değişimleri tercih ederdim mesela.. Kişisel görüşüm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.