edebiyatçı
Zirve
Havasını soluduğum,ruhuna dokunmaya çalıştığım her ülkeden orayı diğerlerinden ayıran bir görüntü, bir koku, bir ses,bazen de bir tad kalır hafızamda. Gözümü kapatıp orayı düşündüğümde, donmuş bir anın fotoğrafı belirir zihnimde. Oradan bana kalan, artık benim olan tek şey bu görüntüdür. O ülke ile aramıza günler,yıllar,başka geziler girdikçe bazen yavaş yavaş, bazen de hızla anılar zihinden silinirken o donmuş an hiç silinmeyecek olmanın gururu ile tahtına yerleşir.
Zanzibar’da, okyanusun kalbinde bir yunusla yüz yüze geldiğimde hissettiğim korku ve mutluluk arasındaki gelgitte donmuştu o an.
Marakeş’te ,Kıyamet Meydanı’nın ortasindaki tarif edilmez şaşkınlıkta,
Hong Kong’ta ,mutlaka o dayanılmaz kokuda,
Hollanda’da, bir dere beyi şatosunda uyandığım anda,
Prag’da, yağmurdan sırılsıklam bir halde tek başıma kaleden şehri seyrederken duyduğum gururda,
Amerika’da, bir sabah evimin bahçesinde geyiklerle karşılaştığımda,
Karlı bir kış Viyana’sında arkadaşımın ürkek gözlerinde,
Dubai’de, bir çöl gecesinde,
Litvanya’da Trakai’de bir göl adasında…..
Uzar gider bu liste.
Bu yazının kaleme alınma sebebi olan İspanya ise o kareyi daha ilk günde zihnime hediye etti. Artık benim İspanyam; büyülenmiş gibi izlediğim,her ayak vuruşta tüylerimi diken diken eden bir flamenco dansında.
Zanzibar’da, okyanusun kalbinde bir yunusla yüz yüze geldiğimde hissettiğim korku ve mutluluk arasındaki gelgitte donmuştu o an.
Marakeş’te ,Kıyamet Meydanı’nın ortasindaki tarif edilmez şaşkınlıkta,
Hong Kong’ta ,mutlaka o dayanılmaz kokuda,
Hollanda’da, bir dere beyi şatosunda uyandığım anda,
Prag’da, yağmurdan sırılsıklam bir halde tek başıma kaleden şehri seyrederken duyduğum gururda,
Amerika’da, bir sabah evimin bahçesinde geyiklerle karşılaştığımda,
Karlı bir kış Viyana’sında arkadaşımın ürkek gözlerinde,
Dubai’de, bir çöl gecesinde,
Litvanya’da Trakai’de bir göl adasında…..
Uzar gider bu liste.
Bu yazının kaleme alınma sebebi olan İspanya ise o kareyi daha ilk günde zihnime hediye etti. Artık benim İspanyam; büyülenmiş gibi izlediğim,her ayak vuruşta tüylerimi diken diken eden bir flamenco dansında.