Firma Tavsiyesinde Bulunabilirmisiniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan heliacik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,303
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Firma Tavsiyesinde Bulunabilirmisiniz

Halil Bey ;
Donanım olarak çok güzel bir araç toparlamışsınız bundan sonrası firmanın mahareti ve işçiliğine bağlı,en kısa zamanda keyifli gezilerde kullanmanızı temenni ederim..Konuyla ilgili bilgimin sizden fazla olduğunu tahmin etmiyorum .Katkı sağlayabileceğimi düşündüğünüz bir şeyler olursa 05337182890
Kalın sağlıcakla

Etiketler

Karavan imalatçıları --bizi bilen bilir havasında-- diye düşünebilirsiniz ancak; piyasadaki 3-5 imalatçıdan biri olan yakın dostum Mehmet Kökçüden izin alarak yazıyorum.Mehmet Kökçü dükkanında sadece bir polyesterci yardımcı ile çalışır ve tüm işleri kendi yapar ve 1 dakika boş zamanı yoktur ve karavan malzemesi sipariş ederler sipariş gelir sipariş sahibine haber verilir --şu kadar borcun var gel al-- ıığğıı almasan olmazmı vazgeçtim gak guk--filan filan ve bu aradada gün içinde defalarca luzumsuz insan tarafından iş yeri ziyaret edilir!! eller cepte bak ben karavanıma ne yaptım, olmuşmu ben şu kadara yaptım sen kaça yapardın,o ne? bu ne? 1 lira bırakmazlar bol lüzumsuzluk ve Mehmet sabah 08 -21 çalışır sonrasında eve gidiş kendine geldiği anda saat 23 olur ve uyku hal böyle olunca ne bu sitelere yazı yazar nede ilgilenir zaten bilgisayarıda bilmez.Benim karavanımın eksikliklerinin giderilmesi 1 hafta sürdü ve karavanı bıraktığım ilk gün eksikleri saptadık notlar alındı pazarlık bitti ve o kadar samimiyetimize rağmen bana --şimdi buradan kaybol dükkanda gezinip durma ben zaman zaman çağırırım yaptığım yerlere ara ara bakarsın --dedi,Kısacası pek değil hiç zamanı yok hal böyle oluncada davranışları insanlar tarafından --bizi bilen bilir şeklinde düşünüyorlar--- algılanabiliyor durum bu .Hepinize kazasız belasız geziler dilerim ..Sağlıkla..

"metintüre" nin yazdıklarına aynen ve kalben katılırım...
Bütün bu yoğunluk ve yetersizliklere rağmen bana çok güzel bir semi-integre karavan yapabildiği için buradan kendisine ve Ahmet usta ya sonsuz teşekkürlerimi sınarım..
Selamlar,

Rüzgar-3.jpg

Ben hiç bir teknik işten anlamayan 2 kablo ucunu bağlayamayan biriyim ancak Hüseyin abi ülkede --karavandan anlayan--yada-- karavanın keyfini en iyi çıkartan--yada-- karavanlarında orjinal dolayısı ile kaliteli vede haliyle pahalı malzeme kullanan--kişinin tam karşılığıdır.Hüseyin abi bana göre karavancılığın duayenidir ve birine teşekkür ediyorsa demekki kaliteli bir araç yapılmış.Fazla cümle kurmaya gerek varmı bilmiyorum.Hepinize kazasız belasız geziler dilerim .Sağlıkla...

RÜZGAR' Alıntı:
"metintüre" nin yazdıklarına aynen ve kalben katılırım...
Bütün bu yoğunluk ve yetersizliklere rağmen bana çok güzel bir semi-integre karavan yapabildiği için buradan kendisine ve Ahmet usta ya sonsuz teşekkürlerimi sınarım..
Selamlar,

Hüseyin Bey ;
aracınız tekrar hayırlı olsun uzun bir süre sonra da olsa endamını görebildik:smiley: keyifli gezilerde kullanmanızı dilerim....

Metin Beyin paylaşımından yola çıkarak zaman içinde ziyaret etmiş olduğum firmaları yermek maksadı içermeyen ancak bana göre eksik oldukları yanları ile görüşlerimi paylaşmak istiyorum;
Teker teker ele aldığınızda sektöre servis veren tüm tedarikçilerin iyi yanları ve karavancılığa katkıları yadsınamaz ancak iş sektöre katkı ve yatırım olarak değerlendirildiğinde ne yazıkki sizlerle aynı duyguları paylaşamıyorum çünkü sektörde varolan pek çok oyuncu atölyeden öteye gidemiyor veya gitmiyor. Türkiye de bu işi bir adım öteye taşıyan İmaj Karavan var ancak oda günümüz koşullarında pek sektörde varolmayan yüksek kar marjlarıyla belli bir kitleye hitap ederek yoluna devam ediyor...Saly karavan sektörde yaptıkları yapabileceklerinin yanında mütevazi kalabilecek bir altyapı ve deneyime sahip iken yıllar öncesinde kalan trendlerle standart üretimine aluminyum panel kaplamalı alkoven dışında araçları sokmaya sıcak bakmayan ve bir türlü trendin camperve semi integral türü araçlar da olduğunu kabul etmeyen bir zihniyetle yoluna devam ediyor.....Mehmet Bey ise dediğiniz gibi tek başına çalışmanın handikaplarını sonuna kadar yaşıyor ancak bana kalırsa bu sorunlar biraz da kendi stratejilerinden kaynaklanıyor sektörde bu denli tercih edilen bir firma olarak gerek makina parkı gereksede insan kaynağı olarak çok farklı bir organizasyon yapısına sahip olması gerekirdi... Başoğlu piyasaya çıkardığı Caretta çekme karavanlar ile üretim bandını kapasite olarak doldurmuş durumda o yüzden aldığı diğer işler zorlama olduğundan eksik veya sorunlu olarak sahiplerine teslim ediliyor...O yüzden firmalar "beni bilen bilir havasında "ve sahip oldukları popülariteleri ile rüzgarı arkalarına alarak yollarına devam ediyorlar....
Kalın sağlıcakla

Sevgili Dostlar

Yardımlarınız ve önerileriniz için tekrardan ayrı ayrı teşekkür ederim. Uzun süredir şehir dışındaydım ve telefonum haricinde siteye ulaşma imkanım yoktu. Bu nedendendir ki küçücük ekrandan yazmak biraz zor oluyor. O yüzden mesajlara ve özel mesajlara cevap veremedim. Ayrıca Süleyman bey, özel mesajınıza cevap vermek istediğimde bilmediğim bir hata ile karşılaşıyorum. Cevap gönderemiyorum. Ama şunu bilmenizi isterim, bahsettiğiniz miktardan çok çok fazla.

Birde İyi firma kötü firma, iyi işçilik kötü işçilik anlayışı biraz göreceli bir kavram. Biliyorsunuz insanları memnun etmek imkansızdır. Bazen ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Bazense sizden iyisi olmaz. O yüzden tek taraflı bakmak ve söylenenlere çok fazla itibar etmemek lazım diye düşünüyorum.

Gördüğüm sinirlerimi bozan bir örnekten bahsedeyim size. Dolphin karavana görüşmeye gittiğimde bir karavan teslim ediliyordu. Suat kardeşim lastikleri çok çok kötü olan araca neden bilmem dört adet lastik hediye ediyor. Montajı yapılmış yani lastikler üzerinde. Markasını hatırlamıyorum. Karavan sahibi gördüğünde önce şaşırdı sonra teşekkür etti. Sonrasında şunu söyledi. Keşke bilmem ne marka taksaydın. (söylediği markayı hatırlamıyorum) Velhasıl lastik o marka değilmiş. Gerçekten kötü bir durum. Ne diyebilirsiniz. Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal. adam hediyeyi beğenmiyor.

Karavanı teslim etti ofise çıktık. adam hediyeni beğenmedi suat görüyomusun dedim. o ne ki abi, Allahtan farkını istemedi dedi. Güldük geçtik.

Mehmet Bey’e gelince, dedim ya bu işler göreceli. Şahsen ben ne esnaflığını beğendim nede işçiliğini. Bana göre esnaflık yapacak en son insanlardan biridir. İster iki kişi çalışsın ister ikibin kişi o kendisini bağlar. Müşterinin beklentisi farklıdır.

Diğer tüm firmaların gerçek manada müşteri iletişimi farklı. Saly karavan gibi işten güçten sıkıntısı olmayan bir firmaya bile girseniz kendinizi özel hissediyorsunuz. Merve hanım gerçekten çok muhteşem bir insan. Dolphin karavan bugün iş almıyor. İllaki karavan yaptırmak isteyenlere on ay sonrasına gün veriyor ama yine bin lirası olanada bir milyon lirası olanada aynı itimattı gösterip aynı işçiliği yapıyor. İmaj karavan ona keza. İlgi alakası hat safhada. İşçilikleri de muntazam. Uğramayacağım dediğim Ankaraya dahi uğradım. Güney karavan Ender bey ile bile görüştüm. Kendisi ile sadece güler yüzü için esnaflığı için iş yapılır. Ama Mehmet bey için söylenecek tek şey var, Okuyorsa kusura bakmasın. Kendisine çeki düzen versin. Önce şu euro sevdasından vazgeçsin. Birde cebinde yirmibin eurosu olmayan insanlara da iş yapabilecek düzeye gelsin. Bizde bir laf vardır, köpeksiz köy bulup değneksiz gezmek. Bilmiyorum anlatabildimmi.

Ben karavanımı dolfin karavana teslim ettim ettim. Ne olursa olsun iyiyi de kötüyü de zaman gösterecek. Ben söylenenlere değil yapılanlara bakarım. Baktığımda da fazlasıyla gördüm zaten.

Saygılar sevgiler

Uğramayacağım dediğim Ankaraya dahi uğradım.

Öcelikle meraba aracınız ve amacınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın ancak yazınızda da belirtmiş olduğunuz gibi <UĞRAMAYACAĞIM DEDİĞİM ANKARA YA DAHİ UĞRADIM> bu düşünceniz bizleri fazlasıyla üzdü nedenine gelince öncelikle Ankara hakkında bukadar önyargırlı olmanıza ne sebep oldu bilemiyorum ama herkesi aynı kefeye koymanızı anlamış değiliz bizde bir Ankara firmasıyız( DOLLY KARAVAN) sitede onlarca karavan yaptık ve yayınladık bizede uğrasaydınız keşke demekten başka bişey gelmiyo malesef elimizden yolunuz düşerse genede bekleriz bi acı kahvemizi içmeye Kalın sağlıcakla
DOLLY KARAVAN
BÜLENT SOYDAŞ

MEHMET BEY BANA GÖRE ESNAFLIKM YAPACAK SON KİŞİDİR o zaman şöyle yapalım kimin hangi işi nasıl ve nerede yapacağına siz karar verin.MÜŞTERİNİ BEKLENTİSİ FARKLIDIR müşterinini beklentisi olcak ama firmanın beklentisi olmayacak ne güzel.yazılanlar kusur olmasına rağmen zaten sizde itiraf etmişsiniz kusurada bakmadı ilgilenmedide.KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN.kimin nasıl bir hayat sürmesi nasıl davranmasını istiyorsanız lütfen maddeler halinde sıralayın siz nasıl isterseniz insanlar öyle yaşasın yada tam istediklerinizi yapamasakta isteğinize göre davranalımda sizi üzmeyelim.ÖNCE ŞU EURO SEVDASINDAN VAZGEÇSİN.kimin neye sevdalanmasını isterseniz onuda yazın isteğinize göre insanlar sevdalansın.Karavan orjinal parçaları yurt dışından euro ile getiriliyor hal böyle olunca insanlar istemedende olsa siz üzülsenizde bu sevdadan vazgeçemiyorlar CEBİNDE 20 000 EURO OLMAYAN İNSANLARA İŞ YAPACAK DÜZEYE GELSİN. hani siz yazmışsınız ya YANINDA İSTER 2 KİŞİ İSTER 2000 KİŞİ ÇALIŞTIRSIN DİYE lütfen izin verinde ister 20 000 eurosu olana ister 120 000 eurosu olanlara iş yapsın Bir firmaya gideceksiniz çıkartılan maliyet işinize gelmiyecek sonrasında aklına ne gelirse yazacaksın buna kimse izin vermez İşinize gelmiyorsa 20 000 euro isteyene değilde 2 bin euro isteyene gidersiniz.Benim motokaravanımın eksikleri vardı A firması 2 bin lire B firması 3 bin lira taklif verdi ancak ben sanırım çok saf olduğum için bu firmalara itibar etmeyip hoşlanmadığınız firmaya 7 bin liraya iş yaptırdım hal böyle oluncada karavanım gün boyu enerjiyi tepe tepe kullanmasına rağmen 5 kademe olan buzdolabını 2 kademeden yukarı çıkartamıyorum donduruyor 3 aydır akü seviyem yüzde 95 in altına düşmedi güneş olmasada gün ışıdığı an yine akülerim 1 saatte doluyor neden acaba????Sayın arkadaşlar KARAVAN ile KARAVANA YI ayırt edebilirsek hem bizim hem firmaların işi daha kolaylaşır.

Sevgili Metin Bey
Gösterdiğiniz tepki gerçekten olmuş.
Şahsen ben yazdıklarınızda akla mantığa yatan bir tek kelime göremedim. Mehmet bey’i sevebilirsiniz, saygı duyabilirsiniz. Yaptığı işleri taktir edebilirsiniz. Ama beğenmeyeni taktir etmeyeni ............ suçlayamazsınız. Ben beğenmedim. Daha ötesi yok.
Ayrıca kimseye yaptığı işi veya ahlakını öğretmek gibi bir amacım yok iken siz Mehmet olmuş ,Fatih olmaya çalışıyorsunuz.
Lütfen bu konuyu uzatmayın ve ben sadece dolfin karavana karavanımı yaptırıyorum diye üzerime gelmeyin. Çünkü ben nereye gitsem dolfin karavan denildiğinde suratı asılan karavan imaltçıları gördüm. Bir düşünün neden diye.

Birde, Bülent bey, kusura bakmayın ama genel kanı buydu. Bana kızmayın. Bu ayın onyedisinde Ankaradayım. Sözünüzü tutarsanız bir kahvenizi içmeye gelirim mutlaka. Allah hayırlı işler versin.

Haydar Bey Merhaba;
cevap için teşekkür ederim özel mesajın iletilmemesi sistemden kaynaklı olabilir.
Aslında tüm firmaların kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor firmaların dert etmeleri gereken durumları tüketiciler çözmek için uğraşıyorlar......

Haydar Bey sizin araç ne durumda imalatı başladımı ay sonu teslim edileceğini söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.....tamamlanınca fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum......

Kalın sağlıcakla

Haydar bey merhaba,

gezdiğiniz firmaları ve yaşadıklarınızı bizlerle paylaşırken nezaket kuralları dışına çıkamazsınız, özel mesaj atabilmeniz için 20
mesajınızdan sonra özel mesaj yetkiniz var Forum Kurallarımızda belirtilmiştir.

Firma takdiminizdeki kaba benzetmeyi ve alıntıları sildim, üzüm yemekmi bağcı dövmekmi? amaca uygun hareket etmeniz dileklerimle.

Selamlar.

Ben ikinci karavanımı İzmir Dolphin Karavana yaptırdım. Memnun kaldım. Tavsiye ederim.

https://www.facebook.com/dolphinkaravan/posts/525944504192090

Merhabalar,
Bende üçüncü karavanımı yaptırmak üzere istanbul Moda karavana gittim, şuna imalatta. Herkese yaptırmasada bir kez uğrayıp yaptıkları işi görmenizi tavsiye ederim.. Hem işleri hem esnaflıkları on numara..
Selamlar..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-satilik-sifir-karavan-171669616/detay

Bende karavan yaptırmayı düşünen birisiyim. Altı aydır yazılarınızı okuyorun . Karavan imalatcılarının hepsiyle görüşdüm. En son görüşdüğüm firma dolphın karavandı . Biraz zorlansamda iş yerlerini buldum . Ömrü sanayılerde geçmiş biri olarak epey inceledim.. Baya sıcak cana yakındılar ilgilendiler..Yaptıkları araçlarıda gördüm..İşçilikleri hoşuma gitti. Fakat ben bu kadar aramama rağmen temiz bir araç bulamadım..İYİ ARAŞTIRMAK LAZIM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri