Ynt: Firma Tavsiyesinde Bulunabilirmisiniz
Sevgili Dostlar
Yardımlarınız ve önerileriniz için tekrardan ayrı ayrı teşekkür ederim. Uzun süredir şehir dışındaydım ve telefonum haricinde siteye ulaşma imkanım yoktu. Bu nedendendir ki küçücük ekrandan yazmak biraz zor oluyor. O yüzden mesajlara ve özel mesajlara cevap veremedim. Ayrıca Süleyman bey, özel mesajınıza cevap vermek istediğimde bilmediğim bir hata ile karşılaşıyorum. Cevap gönderemiyorum. Ama şunu bilmenizi isterim, bahsettiğiniz miktardan çok çok fazla.
Birde İyi firma kötü firma, iyi işçilik kötü işçilik anlayışı biraz göreceli bir kavram. Biliyorsunuz insanları memnun etmek imkansızdır. Bazen ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Bazense sizden iyisi olmaz. O yüzden tek taraflı bakmak ve söylenenlere çok fazla itibar etmemek lazım diye düşünüyorum.
Gördüğüm sinirlerimi bozan bir örnekten bahsedeyim size. Dolphin karavana görüşmeye gittiğimde bir karavan teslim ediliyordu. Suat kardeşim lastikleri çok çok kötü olan araca neden bilmem dört adet lastik hediye ediyor. Montajı yapılmış yani lastikler üzerinde. Markasını hatırlamıyorum. Karavan sahibi gördüğünde önce şaşırdı sonra teşekkür etti. Sonrasında şunu söyledi. Keşke bilmem ne marka taksaydın. (söylediği markayı hatırlamıyorum) Velhasıl lastik o marka değilmiş. Gerçekten kötü bir durum. Ne diyebilirsiniz. Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal. adam hediyeyi beğenmiyor.
Karavanı teslim etti ofise çıktık. adam hediyeni beğenmedi suat görüyomusun dedim. o ne ki abi, Allahtan farkını istemedi dedi. Güldük geçtik.
Mehmet Bey’e gelince, dedim ya bu işler göreceli. Şahsen ben ne esnaflığını beğendim nede işçiliğini. Bana göre esnaflık yapacak en son insanlardan biridir. İster iki kişi çalışsın ister ikibin kişi o kendisini bağlar. Müşterinin beklentisi farklıdır.
Diğer tüm firmaların gerçek manada müşteri iletişimi farklı. Saly karavan gibi işten güçten sıkıntısı olmayan bir firmaya bile girseniz kendinizi özel hissediyorsunuz. Merve hanım gerçekten çok muhteşem bir insan. Dolphin karavan bugün iş almıyor. İllaki karavan yaptırmak isteyenlere on ay sonrasına gün veriyor ama yine bin lirası olanada bir milyon lirası olanada aynı itimattı gösterip aynı işçiliği yapıyor. İmaj karavan ona keza. İlgi alakası hat safhada. İşçilikleri de muntazam. Uğramayacağım dediğim Ankaraya dahi uğradım. Güney karavan Ender bey ile bile görüştüm. Kendisi ile sadece güler yüzü için esnaflığı için iş yapılır. Ama Mehmet bey için söylenecek tek şey var, Okuyorsa kusura bakmasın. Kendisine çeki düzen versin. Önce şu euro sevdasından vazgeçsin. Birde cebinde yirmibin eurosu olmayan insanlara da iş yapabilecek düzeye gelsin. Bizde bir laf vardır, köpeksiz köy bulup değneksiz gezmek. Bilmiyorum anlatabildimmi.
Ben karavanımı dolfin karavana teslim ettim ettim. Ne olursa olsun iyiyi de kötüyü de zaman gösterecek. Ben söylenenlere değil yapılanlara bakarım. Baktığımda da fazlasıyla gördüm zaten.
Saygılar sevgiler