Bu kadar pratiklik beni aştı İlerleyen zamanlarda öğrenirim belki."" Radyatör suyu? "" Evet radyatör suyu, bende sıcak su ihtiyacını bu şekilde karşılıyorum, şu anda boylerim 30 litre , yani motoru stop ettiğinizde 87 derecelik 30 litre suyunuz hazır anlamında.
Çok teşekkürler. Sorular çıktıkça yardımcı olurlar sanıyorum. İsimlerle kimseyi tanımıyorum. Atila Beyin nicki nedir?arabanız hayırlı olsun hayırlısıyla biter bu işi bilen arkadşlar var ayrıca atila bey e de sorabilirseniz dah çok bilgi alabilirsiniz
Atiladiİsimlerle kimseyi tanımıyorum. Atila Beyin nicki nedir?
Teşekkürler fsirin,Atiladi
Teşekkürler, şimdi konuştum. Aldığım en iyi fiyatMerhaba, aracınız hayırlı olsun, izmir'de PROA firması gayet uygun idi 0 232 449 16 04
Radyatör suyu kullanımını anlamadım nasıl bir sistem bu , bilgi alabilirmiyim.
Aynı hesaba gelebilir,ama gezip dolaşıp gelsin, 90 derece şu aksama kadar yazın soğumaz,ılık hale gelir,bu durumda kampta günde bir kez arabayı kullananlar için banyo suyu hazirEvet, Ben o yazıyı gördüğümü hatırlıyorum. Bu durumda sıcak su için motoru çalıştırmak gerekiyor.
Şimdi rölantide çalışan bir motorun yaklaşık 20 dakikada 80-90 dereceye geldiğini sayarsak 20lt'lik suyu 10 dereceden 45 derecelik duş sıcaklığına getirmesi ne kadar sürüyor? Motorun saatte 1lt harcadığını varsayıyorum.
Alternatif yöntem elektrikli bir sistem ve portatif jeneratör kullanmak. O da rezistansa göre 45 dakika ile 1.5 saat arasında sürer. Jeneratör de saatte 0.5 lt - 1.5 lt arasında benzin harcar.
Bir karşılaştırma için sordum.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Bir yanıt gelmemiş, ben yanıtllayayım...
Sn Aka, Sn Murat Erdoğan. Ayrı bir su ısıtıcı almadan sorun çözmeyi planlarken, gruptan birinin bulduğu lpg/doğalgaz sobasının karavanda kullanılabileceği teyidini üreticisi Eca 'dan aldım. Madem lpg soba oluyor, kombi neden olmasın deyip lpgli kombi kullanamaz mıyım? Sanırım karavan için kullanılan lpgli kombilerden mantık olarak çok farklı değildir.Aynı hesaba gelebilir
Merhaba Zafer Bey,Leyla hm. Merhaba cam konusunda Antalya da Serdar ustayı tavsiye edebilirim yerli ve kendisi üretim yapıyor .
Ben banyo tavan havalandırması aldım kaliteli ve uygun fiyatlarda yedek parça üretim ve camlar standart ölçülerin dışında özel renk ve ölçülendirme çalışmalarıda yapıyor.
Kombi konusunda ben de yapımına devam ettigim araç için düşündüm ,ve kombilerde çalışma prensibinde su devirdayımı için sürekli çalışan 220 volt bir motoru ve gazın yanması için çakmagı ,ve yanan gazı dışarı atması için ayrı bir motorun çalışması gerek bütün bunlarda,ne kadar akülerden enerji harcar diye hesaplama yapmama gerek bile duymadan vazgeçmeme sebep oldu.