Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leyla-t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,869
"" Radyatör suyu? "" Evet radyatör suyu, bende sıcak su ihtiyacını bu şekilde karşılıyorum, şu anda boylerim 30 litre , yani motoru stop ettiğinizde 87 derecelik 30 litre suyunuz hazır anlamında.

Etiketler
arabanız hayırlı olsun hayırlısıyla biter bu işi bilen arkadşlar var ayrıca atila bey e de sorabilirseniz dah çok bilgi alabilirsiniz

"" Radyatör suyu? "" Evet radyatör suyu, bende sıcak su ihtiyacını bu şekilde karşılıyorum, şu anda boylerim 30 litre , yani motoru stop ettiğinizde 87 derecelik 30 litre suyunuz hazır anlamında.
Bu kadar pratiklik beni aştı:oops: İlerleyen zamanlarda öğrenirim belki.
arabanız hayırlı olsun hayırlısıyla biter bu işi bilen arkadşlar var ayrıca atila bey e de sorabilirseniz dah çok bilgi alabilirsiniz
Çok teşekkürler. Sorular çıktıkça yardımcı olurlar sanıyorum. İsimlerle kimseyi tanımıyorum. Atila Beyin nicki nedir?

Radyatör suyuna takıldım. Galiba radyatör suyunu bir su tankının içinden devir daim yapıp suyu suyla ısıtan bir sistem okumuştum bir yerlerde..ondan bahsediyorsunuz.. Akıllıca...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Teşekkürler fsirin,
Atiladi ile iletişim kuramamışım. 10 martta mesaj yazmışım kendisine, demek daha önceden okuduklarım da kendisine yönlendirmiş beni. Ama 23. şubattan beri sisteme girmemiş. Geziyor olabilir ;). Bu arada hala uygun fiyatla proje çizecek kimseyi bulamadım. Bilen varsa yardım lütfen

Son düzenleme:

Radyatör suyu kullanımını anlamadım nasıl bir sistem bu , bilgi alabilirmiyim.

Radyatör suyu kullanımını anlamadım nasıl bir sistem bu , bilgi alabilirmiyim.

Bir yanıt gelmemiş, ben yanıtlayım, araç içinde kalorifer radyatörünün doğal olarak 2 boru bağlantısı vardır, biri giriş diğeri çıkış. gene araç içinde bu borulara birer tane bakır T ilave ediyoruz ( 16mm ) ve bu bağlantıdan 2 hortumla kendi yaptığımız, ( artık kaç litre olacaksa ) boylere giriş çıkış yapıyoruz, bu kadar. Boylerin içinde bu sıcak suyun dolaştığı gene 16mm lik , 10-12cm çapında bir bakır spiral oluyor ( yaklaşık 2 metre uzunluğunda, ve 3 tur falan yapar ), ve soğuk suyumuzu bu ısıtıyor. boylerin soğuk su girişi normal hidrofor çıkışına, sıcak su çıkışı ise sıcak su tesisatına bağlanıyor. sıcak su musluğunu açtığınızda gene aynı hidroforunuz çalışarak sıcak su veriyor.
Aslında bu sistemin bir çok fotosu vardı, fakat fotolar yok olduğu için sadece yazıları kaldı, foruma olan ilgisizlikte sanırım fotoların görülmemesi yüzünden, birçok emek heba oldu.

Evet, Ben o yazıyı gördüğümü hatırlıyorum. Bu durumda sıcak su için motoru çalıştırmak gerekiyor.
Şimdi rölantide çalışan bir motorun yaklaşık 20 dakikada 80-90 dereceye geldiğini sayarsak 20lt'lik suyu 10 dereceden 45 derecelik duş sıcaklığına getirmesi ne kadar sürüyor? Motorun saatte 1lt harcadığını varsayıyorum.

Alternatif yöntem elektrikli bir sistem ve portatif jeneratör kullanmak. O da rezistansa göre 45 dakika ile 1.5 saat arasında sürer. Jeneratör de saatte 0.5 lt - 1.5 lt arasında benzin harcar.

Bir karşılaştırma için sordum.

Evet, Ben o yazıyı gördüğümü hatırlıyorum. Bu durumda sıcak su için motoru çalıştırmak gerekiyor.
Şimdi rölantide çalışan bir motorun yaklaşık 20 dakikada 80-90 dereceye geldiğini sayarsak 20lt'lik suyu 10 dereceden 45 derecelik duş sıcaklığına getirmesi ne kadar sürüyor? Motorun saatte 1lt harcadığını varsayıyorum.

Alternatif yöntem elektrikli bir sistem ve portatif jeneratör kullanmak. O da rezistansa göre 45 dakika ile 1.5 saat arasında sürer. Jeneratör de saatte 0.5 lt - 1.5 lt arasında benzin harcar.

Bir karşılaştırma için sordum.

Aynı hesaba gelebilir,ama gezip dolaşıp gelsin, 90 derece şu aksama kadar yazın soğumaz,ılık hale gelir,bu durumda kampta günde bir kez arabayı kullananlar için banyo suyu hazir

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir yanıt gelmemiş, ben yanıtllayayım...
Aynı hesaba gelebilir
Sn Aka, Sn Murat Erdoğan. Ayrı bir su ısıtıcı almadan sorun çözmeyi planlarken, gruptan birinin bulduğu lpg/doğalgaz sobasının karavanda kullanılabileceği teyidini üreticisi Eca 'dan aldım. Madem lpg soba oluyor, kombi neden olmasın deyip lpgli kombi kullanamaz mıyım? Sanırım karavan için kullanılan lpgli kombilerden mantık olarak çok farklı değildir.

Leyla hm. Merhaba cam konusunda Antalya da Serdar ustayı tavsiye edebilirim yerli ve kendisi üretim yapıyor .
Ben banyo tavan havalandırması aldım kaliteli ve uygun fiyatlarda yedek parça üretim ve camlar standart ölçülerin dışında özel renk ve ölçülendirme çalışmalarıda yapıyor.
Kombi konusunda ben de yapımına devam ettigim araç için düşündüm ,ve kombilerde çalışma prensibinde su devirdayımı için sürekli çalışan 220 volt bir motoru ve gazın yanması için çakmagı ,ve yanan gazı dışarı atması için ayrı bir motorun çalışması gerek bütün bunlarda,ne kadar akülerden enerji harcar diye hesaplama yapmama gerek bile duymadan vazgeçmeme sebep oldu.

Leyla hm. Merhaba cam konusunda Antalya da Serdar ustayı tavsiye edebilirim yerli ve kendisi üretim yapıyor .
Ben banyo tavan havalandırması aldım kaliteli ve uygun fiyatlarda yedek parça üretim ve camlar standart ölçülerin dışında özel renk ve ölçülendirme çalışmalarıda yapıyor.
Kombi konusunda ben de yapımına devam ettigim araç için düşündüm ,ve kombilerde çalışma prensibinde su devirdayımı için sürekli çalışan 220 volt bir motoru ve gazın yanması için çakmagı ,ve yanan gazı dışarı atması için ayrı bir motorun çalışması gerek bütün bunlarda,ne kadar akülerden enerji harcar diye hesaplama yapmama gerek bile duymadan vazgeçmeme sebep oldu.
Merhaba Zafer Bey,
Camlar için Serdar Beyle irtibattayım, ama ölçüleri kesinleştiremedim daha. Benim İngiltere de bulduğum ısıtıcı karavanda kullanıma uygun değilmiş. Bende ısıtma deyince hepsi bir yerden çıksın istiyorum. ProPex sorunu çözüyor ama teker teker, birlikte yok. Küçük boyutlarda kombi ararken şöyle bir ürün buldum Mini 24 KW - Konvansiyonel Kombiler | İmmergas Kombi Hem lpg li hem güneş enerjisinede bağlanabiliyormuş. Belki teknik verilerini incelerseniz bir fikir verebilir.

Küçük az yer kaplayacak gibi ama diger kombilerden farklı yanı sadece küçük olması ,araştırmamda 220v yerine tamamen 12 veya 24 volt da çalıştırmak biraz araştırdım hadi diyelim kombideki sürküasyon ve hermatik sistemin motorunu 12 volta çevirelim ,yine petekleri sıcak suyun dönmesi için yine 12 volt motorumuz durmadan çalışıcak sürekli enerji kaybı demek,
Ayrı bir sorunda kombide bazen su basıncı düşer alttan su vanasını açar basıncı yükseltiriz ki ,bunu karavanda yapabilmek için karavanda kullandıgımız su pompasının basıncı yetmeyebilir buda ayrı bir sorun ben bu kombi macerasından vazgeçtim :smiley:
ilandaki ürünü tavsiye ederim konuyla alakasız fakat 4 takım aldım çok kaliteli ve hesaplı gümrükden alınma
Tr'de bulunmayan Stearns Sunshower kamp duşu ve kabini stokta - Kampçılık & Outdoor Doğa Sporları İçin Spor Malzemeleri sahibinden.com'da - 220261976

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR