KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Alican kardeşim..
yazını sabah okudum..müşteri aradı..ögleden sonra gelip Toyotamı aldılar gittiler Karadenize dogru yol aldılar..
yani KaraPanterim vx80 im de satıldı...yeni sahibine çok iyi hizmet edecegini adım gibi biliyorum..
mutlaka sanada bu güzel özelligimin geçmesi için biraraya gelmeliyiz.. ;D
Kandil Geceleri İslam´ın ilk zamanlarında var olan bir adet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmıştır.
Türkiye´de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim´den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.
Bir başka kaynak:
Tarihte bilinen ilk resmi Mevlid kutlaması ise 10. yüzyılda Mısır’da kurulan Şii Fâtımî Devleti’ne aittir.
Osmanlılar zamanında ise Mevlid Kandili, ilk defa 1588’de III. Murad zamanında resmi olarak kutlanmıştır.
Bundan önce halk tarafından idrak edilen bu günde III. Murad’ın, bütün minarelerde kandil yakılmasını ve camilerde Mevlid okunmasını emrettiği bilinmektedir"Denmiş".
Keşke,sapla samanı birbirine karıştırmadan özünde kutlamalar yapabilsek..
Bu vesile ile tüm inananların kandilini kutlarım.
Avustralyada ferozanın otomatik vitesi de varmış http://www.ebay.com.au/itm/Daihatsu-Feroza-AT-4x4-1996-2D-Hardtop-4-SP-Automatic-4x4-1-6L-/261161899960?pt=AU_Cars&hash=item3cce7657b8&_uhb=1#ht_500wt_949
;D ;D vites biraz kötü doğru diyorsun ama bu modeli ülkemizde olsa bence vitaralar kadar yaygın bir araç olabilirdi,senelerdir 4 ileri otomatik clio kullanıyorum hiç güzel birşey değil bu 4 ileri
kaskonun tamirhanesinde usta bunu satıp suzuki neden almıyosun deyince vitara-feroza kavgası yaptık , en sonunda ustayı ikna ettim ama
vitara kadar yaygın olmaması için distribütör firmanın kötü olması dışında bir sebep yok ve olamaz da
bana göre vitara'ya göre eksisi arkaların makaslı olması ve virajlarda daha kötü olması, ama benim kullandığım 2001 model jlx idi, emsalleri olan 3 kapıları bilmiyorum belki de aynıdır
teyzemin 4 ileri vitesli corolla 1.6 sı var, bir ara ödünç aldım, yokuşlarda araba ne yapacağını şaşırıyor vites küçültse devir çok yüksek geliyor büyütünce de tork yetmiyor, bir garip
kaskonun tamirhanesinde usta bunu satıp suzuki neden almıyosun deyince vitara-feroza kavgası yaptık , en sonunda ustayı ikna ettim ama
vitara kadar yaygın olmaması için distribütör firmanın kötü olması dışında bir sebep yok ve olamaz da
bana göre vitara'ya göre eksisi arkaların makaslı olması ve virajlarda daha kötü olması, ama benim kullandığım 2001 model jlx idi, emsalleri olan 3 kapıları bilmiyorum belki de aynıdır
Ben hiç vitara kullanmadım ama dediğin gibi tek eksisi arkaların makaslı olması ferozanın,vitaranında güzel yanı modifikasyon için aksesuar çeşidinin olması Benim arabayı da sanayide falan inceleyen olduğu zaman ilk soru 'vitaralar nasıl abi?' ;D
teyzemin 4 ileri vitesli corolla 1.6 sı var, bir ara ödünç aldım, yokuşlarda araba ne yapacağını şaşırıyor vites küçültse devir çok yüksek geliyor büyütünce de tork yetmiyor, bir garip
Hala bir vites topuzu bulamadım.. Daihatsunun otomobillerinde de aynı topuz var büyük olasılık, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla tabi... Arabaya ısınamadım, berbat bir topuz DX modellerindeki... Bu konuda yardım bekliyorum
Hala bir vites topuzu bulamadım.. Daihatsunun otomobillerinde de aynı topuz var büyük olasılık, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla tabi... Arabaya ısınamadım, berbat bir topuz DX modellerindeki... Bu konuda yardım bekliyorum
En kötü tarafı üst tarafındaki saçma sapan metal motifin avcumun içini tahriş etmesi
Applause, Sirion gibi araçların topuzları aynı gibi geliyor gözüme...
En kötü tarafı üst tarafındaki saçma sapan metal motifin avcumun içini tahriş etmesi
Applause, Sirion gibi araçların topuzları aynı gibi geliyor gözüme...