Feroza'cılar Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koroglu1414 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 758
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,354
Teşekkürler Cevdet,ve Bekir kardeşim...

yeni sahibinede hayırlı olsun...bakalım ne kadar süre offroad araçsız duracagım...

Etiketler

mdr' Alıntı:
Alican kardeşim..
yazını sabah okudum..müşteri aradı..ögleden sonra gelip Toyotamı aldılar gittiler Karadenize dogru yol aldılar..
yani KaraPanterim vx80 im de satıldı...yeni sahibine çok iyi hizmet edecegini adım gibi biliyorum..

mutlaka sanada bu güzel özelligimin geçmesi için biraraya gelmeliyiz.. ;D

Hayırlı olsun İsmail Abi,hiç görmemiş olsam da çok iyi hizmet edeceğine bende eminim :smiley:

Gelelim İsmail Abi bir araya,çok uzun zaman oldu görüşmeyeli :smiley:

Kandil Geceleri İslam´ın ilk zamanlarında var olan bir adet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmıştır.
Türkiye´de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim´den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.
Bir başka kaynak:
Tarihte bilinen ilk resmi Mevlid kutlaması ise 10. yüzyılda Mısır’da kurulan Şii Fâtımî Devleti’ne aittir.
Osmanlılar zamanında ise Mevlid Kandili, ilk defa 1588’de III. Murad zamanında resmi olarak kutlanmıştır.
Bundan önce halk tarafından idrak edilen bu günde III. Murad’ın, bütün minarelerde kandil yakılmasını ve camilerde Mevlid okunmasını emrettiği bilinmektedir"Denmiş".
Keşke,sapla samanı birbirine karıştırmadan özünde kutlamalar yapabilsek..
Bu vesile ile tüm inananların kandilini kutlarım.

Ekli dosyalar

• 248622_2026347654054_516516_n.jpg
    248622_2026347654054_516516_n.jpg
    49.2 KB · Görüntüleme: 198

kaskonun tamirhanesinde usta bunu satıp suzuki neden almıyosun deyince vitara-feroza kavgası yaptık :smiley: , en sonunda ustayı ikna ettim ama :D

vitara kadar yaygın olmaması için distribütör firmanın kötü olması dışında bir sebep yok ve olamaz da

bana göre vitara'ya göre eksisi arkaların makaslı olması ve virajlarda daha kötü olması, ama benim kullandığım 2001 model jlx idi, emsalleri olan 3 kapıları bilmiyorum belki de aynıdır

alican4153' Alıntı:
hiç güzel birşey değil bu 4 ileri :mad:

teyzemin 4 ileri vitesli corolla 1.6 sı var, bir ara ödünç aldım, yokuşlarda araba ne yapacağını şaşırıyor :smiley: vites küçültse devir çok yüksek geliyor büyütünce de tork yetmiyor, bir garip :smiley:

acaNn' Alıntı:
kaskonun tamirhanesinde usta bunu satıp suzuki neden almıyosun deyince vitara-feroza kavgası yaptık :smiley: , en sonunda ustayı ikna ettim ama :D

vitara kadar yaygın olmaması için distribütör firmanın kötü olması dışında bir sebep yok ve olamaz da

bana göre vitara'ya göre eksisi arkaların makaslı olması ve virajlarda daha kötü olması, ama benim kullandığım 2001 model jlx idi, emsalleri olan 3 kapıları bilmiyorum belki de aynıdır

Ben hiç vitara kullanmadım ama dediğin gibi tek eksisi arkaların makaslı olması ferozanın,vitaranında güzel yanı modifikasyon için aksesuar çeşidinin olması :smiley: Benim arabayı da sanayide falan inceleyen olduğu zaman ilk soru 'vitaralar nasıl abi?' ;D

acaNn' Alıntı:
teyzemin 4 ileri vitesli corolla 1.6 sı var, bir ara ödünç aldım, yokuşlarda araba ne yapacağını şaşırıyor :smiley: vites küçültse devir çok yüksek geliyor büyütünce de tork yetmiyor, bir garip :smiley:

Sen 1.6 kullanmışsın benim clio 1.4,yokuşta 2.vitese bir atıyor anlık tüketim 25-30lt oluyor uzun yolda da 130-140tan sonra 5. vites istiyor ;D

Ynt: Feroza'cılar Serbest Muhabbet Köşesi

Herkese selam,,,

Hala bir vites topuzu bulamadım.. Daihatsunun otomobillerinde de aynı topuz var büyük olasılık, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla tabi... Arabaya ısınamadım, berbat bir topuz DX modellerindeki... Bu konuda yardım bekliyorum :smiley:

Kemal Kayan' Alıntı:
Herkese selam,,,

Hala bir vites topuzu bulamadım.. Daihatsunun otomobillerinde de aynı topuz var büyük olasılık, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla tabi... Arabaya ısınamadım, berbat bir topuz DX modellerindeki... Bu konuda yardım bekliyorum :smiley:
Aynı dertten bende muzdarip'im
Bulursanız yerini banada söyleyin :smiley:

koroglu1414' Alıntı:
Aynı dertten bende muzdarip'im
Bulursanız yerini banada söyleyin :smiley:

En kötü tarafı üst tarafındaki saçma sapan metal motifin avcumun içini tahriş etmesi :smiley:
Applause, Sirion gibi araçların topuzları aynı gibi geliyor gözüme...

Kemal Kayan' Alıntı:
En kötü tarafı üst tarafındaki saçma sapan metal motifin avcumun içini tahriş etmesi :smiley:
Applause, Sirion gibi araçların topuzları aynı gibi geliyor gözüme...
Benimkinde'de,uydurma bir kobra başı figürlü bir topuz var,keyfime keder veriyor :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,747
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

SON KONULAR

Geri