Feroza'cılar Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koroglu1414 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 758
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 162,816
Dün yazdığım titreme ve hafif vuruntu sol motor takozundan kaynaklanıyormuş... Ucuz atlattık diyebilirim :smiley: Zor da olsa İstanbul'dan bulup siparişini verdim. Yağ ve filtre, hava filtresi, 4 buji, antifriz gibi hafif bir bakımdan sonra yarından itibaren Kapıdağıma kavuşucam kısmetse...

Saygılar,,,

Etiketler
Kemal Kayan' Alıntı:
Dün yazdığım titreme ve hafif vuruntu sol motor takozundan kaynaklanıyormuş... Ucuz atlattık diyebilirim :smiley: Zor da olsa İstanbul'dan bulup siparişini verdim. Yağ ve filtre, hava filtresi, 4 buji, antifriz gibi hafif bir bakımdan sonra yarından itibaren Kapıdağıma kavuşucam kısmetse...

Saygılar,,,
Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim...
Araç gözüme biraz alçak geliyor... 2009 üretimi daha sıfır ayarında kusursuz 205/75/15 AT lastikleri değiştirmeyi düşünmüyorum zaten ağır offroad yapmıyorum sadece düşük menzilli doğa gezileri.. Bu yüzden ön tarafı torsiyon ayarı ile arka tarafıda makaslara hafif kavis vererek 3-4 cm yükseltmeyi düşünüyorum... Ferozada bu yola başvuran veya başvurup zararını gören varmı acaba aramızda?

Kemal Kayan' Alıntı:
Teşekkür ederim...
Araç gözüme biraz alçak geliyor... 2009 üretimi daha sıfır ayarında kusursuz 205/75/15 AT lastikleri değiştirmeyi düşünmüyorum zaten ağır offroad yapmıyorum sadece düşük menzilli doğa gezileri.. Bu yüzden ön tarafı torsiyon ayarı ile arka tarafıda makaslara hafif kavis vererek 3-4 cm yükseltmeyi düşünüyorum... Ferozada bu yola başvuran veya başvurup zararını gören varmı acaba aramızda?
Aynen.
Benim araç öyle,kavisli makas,torsiyon milinden yükseltme,yerden yüksekliği,ön çamurluk ağızlaından 85cm gibi.. :smiley:
torsiyon milinden yükseltirken mil kırıldı,kurşun gibi tabana çıktı,çok fena bir durum,kendiniz yapacaksanız dikkat edin derim.

bende de çamurluk mesafesi arka 85 önler de 82, yükseltmeden önce 78er cm idi , özellikle uzaklaşma açısı bakımından harika oldu, tamponumun arkasını taka taka dışarı doğru eğim verdirmiştim. Lastiklerim 225/75 r15

makaslardan yükseltirken de makinayla değil mümkünse çekiçle kavis verdirin daha çok dayanması için.

bu arada arabamın en son halinin fotoğrafını koymamıştım pazar isoff trial yarışı sonrası çektim, cila mila kalmadı :smiley:

Fotoğraf0692.jpg

Kemal Kayan' Alıntı:
Teşekkür ederim...
kemal bey zarar demiyelimde dez avantaj ben ferozama binerken biraz zorlanıyorum :smiley:

IMG00324-20120425-1912.jpg

ccez' Alıntı:
kemal bey zarar demiyelimde dez avantaj ben ferozama binerken biraz zorlanıyorum :smiley:

Göbeği biraz eritcez o zaman :smiley:

Erdek'te feroza popülasyonu çok dedikya, arkadaşta alt komşum olur :smiley:
Bu arada motor takozu olayını çözdüm buji, filtre, yağ derken araç asfaltta yağ gibi kayar oldu :smiley:
Ampermetre, eğimmetre ve saat olan 3lü kombine önümde bomboş kazulet gibi duruyor,,, oraya bişeyler monteleme zamanı geldi sanırım...
Ersan abi ek hararet göstergesi gibi birşeyler koymuştu sanırım ama o da, ben de ferozaları satınca koptuk gittik...
En azından orjinal duracak bir analog saat bile işime yarar...

Mesela şu göstergeler;
http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20006809&Productid=otbtc21547241
http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20006809&Productid=otmbrkbr4663052

çapları 2 inç yani 5,1 cm gibi... Yerinde görmek lazım heralde...

Göstergeler güzel görünüyor,neden olmasın :smiley: çapları büyük gelirse bir miktar genişletilebilir,zaten plastik yerleri.
+ ampermetre ve saat gibi,bunların aynı çapta bulunması çok daha güzel olur..

acaNn' Alıntı:
bende de çamurluk mesafesi arka 85 önler de 82, yükseltmeden önce 78er cm idi , özellikle uzaklaşma açısı bakımından harika oldu, tamponumun arkasını taka taka dışarı doğru eğim verdirmiştim. Lastiklerim 225/75 r15

makaslardan yükseltirken de makinayla değil mümkünse çekiçle kavis verdirin daha çok dayanması için.

bu arada arabamın en son halinin fotoğrafını koymamıştım pazar isoff trial yarışı sonrası çektim, cila mila kalmadı :smiley:
Yükseltmeyi yaptırdınızmı?

Beyaz yeni, bordo eski ferozam :smiley: Her sokakta ikişer feroza oldu hemen hemen Erdek'te...
Özellikle bu mevsim yani zeytin mevsimi sokaklar 4x4lerle dolu. Nivaların bitmek tükenmek bilmeyen sanayi ve tamirci aşkı, lastiklerinin asfalta değince aracın avaz avaz bağırması, şoförün yan koltukta oturanın ne konuştuğunu duymaması vb. etkenler yavaş yavaş Feroza ve Vitara'ya yöneltti heralde milleti :D

fotoğraf.JPG

Kemal Kayan' Alıntı:
Beyaz yeni, bordo eski ferozam :smiley: Her sokakta ikişer feroza oldu hemen hemen Erdek'te...
Özellikle bu mevsim yani zeytin mevsimi sokaklar 4x4lerle dolu. Nivaların bitmek tükenmek bilmeyen sanayi ve tamirci aşkı, lastiklerinin asfalta değince aracın avaz avaz bağırması, şoförün yan koltukta oturanın ne konuştuğunu duymaması vb. etkenler yavaş yavaş Feroza ve Vitara'ya yöneltti heralde milleti :D
Erdek'te,herkesi Feroza'cı yapacaksınız sanırım :smiley:

Sevgili Kemal,

Nasılsın? görüşemedik uzun zamandır, bende gelemedim bir türlü Erdek'e.

Bu arada Feroza forumu hala iyi takip ediyorum.

Benim Feroza'da da eğim göstergesi bozuktu, ayrıca orjinal hareret göstergeside iyi çalışmıyordu. Bende eğim göstergesini, dijital saati ve voltmetreyi söküp, yerine aynı model olan Ölçüsan'ın voltmetre, hararet göstergesiyle, akü şarj göstergesi taktım. Akü şarj ile hararet göstergesinin bir hayli faydasını gördüm. İlk haliyle son halinin fotografları aşşağıda.

Görüşmek dileğiyle

Ersan

IMG00289-L.jpg

IMG_0215-L.jpg

IMG_0213-L.jpg

Merhabalar Ersan Abi... Kapıdağ'ı birtürlü gezdiremedik sana :smiley: Davet herzaman geçerli ama onu unutma...
Teşekkür ettim fotoğraflar iyi oldu, büyük olasılık aynı konsept üzerinde çalışıcam bende...

Saygılar,,,

forester' Alıntı:
Sevgili Kemal,

Nasılsın? görüşemedik uzun zamandır, bende gelemedim bir türlü Erdek'e.

Bu arada Feroza forumu hala iyi takip ediyorum.

Benim Feroza'da da eğim göstergesi bozuktu, ayrıca orjinal hareret göstergeside iyi çalışmıyordu. Bende eğim göstergesini, dijital saati ve voltmetreyi söküp, yerine aynı model olan Ölçüsan'ın voltmetre, hararet göstergesiyle, akü şarj göstergesi taktım. Akü şarj ile hararet göstergesinin bir hayli faydasını gördüm. İlk haliyle son halinin fotografları aşşağıda.

Görüşmek dileğiyle

Ersan
göstergeler güzel olmus işiklimi acaba gece görülebiliyormu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR