Feroza'cılar Serbest Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koroglu1414 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 758
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,376

Etiketler
alican4153' Alıntı:
Eskiyle yeni arasında dünya kadar fark var Adaş,gerçekten çok güzel oldu :smiley: çizik içinde şeffaf film kapladıklarını görmüştüm bir forumda,söylemiştim sanırım sana da.

evet adaş muhabbeti olmuştu hatırlıyorum ama para bitti :D , şimdi fırsat olur olmaz detaylı iç temizlik,cam filmi bir de sis farı taktırıcam ama bu kapitalist düzen izin vermiyor ;D

alican4153' Alıntı:
Kahrolsun kapitalizm ;D Banada izin vermiyor yapacaklarım için ;D ;D

yavaş yavaş adaşım :smiley: , ben de arabayı bu kadar toplayacaksın deseler hayatta inanmazdım, eğer bilseydim garaj bölümünde başlık açardım :smiley:

gelelim benim mevzuya: :D

arabayı teslim aldım ama daha gündüz gözüyle görmedim ;D ,boya işi gözden uzak yerlerde ufak tefek portakallanmalar haricinde gayet güzel , , kaporta işi ise harika oldu.

ama arabanın elektrik sistemi haşat, sağ elektrikli ayna,cam ,arkada da sol üstteki stop dışında hiçbiri yanmıyor, merkezi kilit de çalışmıyor, ayna ve camla aynı sorundan sanırım. Neyse nazarlık olsun ben elektrikçime yaptırırım dedim geçtim. Boyacı da gönlümü almak için oto kuaföre detaylı iç temizlik yaptırtmış .

bir de boyaya gece araba farı tutunca mor oldu resmen, normal fenerle veya ışık altında lacivert, vallahi çok merak ediyorum bol güneşli bir günde ne olacak diye :smiley:

Herkese tekrardan merhabalar,,,

2 gün önce 3. ferozamı alıp tekrar aranıza döndüm. Daha önce 96 SX ve 94 SX kullanmıştım. En son aldığım 94 model beyaz bir DX... 150.000 km.de ilk sahibinden. Tek kafama takılan aracın yatmış araç olması. 2007 yılında 145.000 2012'de 150000... Genel olarak güzel bir araba motoruna anahtar değmemiş, yürüyen aksamlar, şanzumanlar iyi durumda... Bende yarın uzun süre uzak kaldığım sanayi ortamına giriyorum kısmetse :D

İlk olarak özellikle 1. ve 2. viteste yokuş inerken alt taraftan gelen az bir titreşim ve sürtme gibi birşey...
Bir de şu DX lerin direksiyon simitleri çok ince geldi bana.. Kesinlikle o kırmızılı fosforlu saçma sapan direksiyonlarda takmam.. Çıkmacılardan bulmaya çalışıcam artık. Tabi bu konuda yardım bekliyorum sizlerden.. Küçük bir ilçede yaşadığımızdan bu tür sorunları aşmakta zorluk çekiyoruz tabiki...

Bu arada Erdek'te yaşıyorum ve şunu iddia ediyorum ki, Nüfusa göre en çok feroza kesinlikle Erdek'te.. 20.000 nüfuslu bir ilçede feroza sayısı 10'u geçmiştir. Belkide buna biraz ben sebep olmuş olabilirim ama bu kulvar ve fiyatta rakipsiz bir araç sonuçta..

Herkese tekrardan selamlar saygılar,,,

aracınız hayırlı olsun,güle güle kullanın

10 tane feroza olması hakkaten ilginç, bu gün isoff trial yarışında o kadar etrafıma baktım orda bile tek feroza bendim :smiley:

direksiyonla beraber ortadaki eğimölçer vb. ıvır zıvırdan bulabilirseniz onu da taktırın bence, dx lerde yok diye biliyorum

Kemal Kayan' Alıntı:

2 gün önce 3. ferozamı alıp tekrar aranıza döndüm. Daha önce 96 SX ve 94 SX kullanmıştım. En son aldığım 94 model beyaz bir DX... 150.000 km.de ilk sahibinden. Tek kafama takılan aracın yatmış araç olması. 2007 yılında 145.000 2012'de 150000... Genel olarak güzel bir araba motoruna anahtar değmemiş, yürüyen aksamlar, şanzumanlar iyi durumda... Bende yarın uzun süre uzak kaldığım sanayi ortamına giriyorum kısmetse :D

İlk olarak özellikle 1. ve 2. viteste yokuş inerken alt taraftan gelen az bir titreşim ve sürtme gibi birşey...
Bir de şu DX lerin direksiyon simitleri çok ince geldi bana.. Kesinlikle o kırmızılı fosforlu saçma sapan direksiyonlarda takmam.. Çıkmacılardan bulmaya çalışıcam artık. Tabi bu konuda yardım bekliyorum sizlerden.. Küçük bir ilçede yaşadığımızdan bu tür sorunları aşmakta zorluk çekiyoruz tabiki...

Bu arada Erdek'te yaşıyorum ve şunu iddia ediyorum ki, Nüfusa göre en çok feroza kesinlikle Erdek'te.. 20.000 nüfuslu bir ilçede feroza sayısı 10'u geçmiştir. Belkide buna biraz ben sebep olmuş olabilirim ama bu kulvar ve fiyatta rakipsiz bir araç sonuçta..

Ben daha 1 taneyi satamadım siz 3lemişsiniz maşallah,hayırlı olsun aracınız :smiley: :smiley: direksiyon simidi Muğladaki bir çıkmacıda vardı diye hatırlıyorum bende oradan rotil almıştım,sitede de feroza direksiyon pompası diye konusu vardı sanırım Yılmaz ustaydı ismi.

Kemal Kayan' Alıntı:

Ne güzel :smiley:
Yeni aracınız hayırlı olsun,bende bir dx kullanıcısı olarak sevindim,çünkü sitede benden başka dx kullanıcısı yoktu diye biliyorum.
Diğerlerine göre biraz serttir kullanımı,Bakımlı olan araçlar,çok fazla sanayi görmez :smiley: ama öyle olması, arazideki performansı diğerlerinden hemen fark ediliyor :smiley:
Benim araçta hidrolik direksiyon yok,simit ince..

Hepinize teşekkür ederim... Bu 3. Ferozam, aynı zamanda 6. Daihatsum oldu... Bu arada babama da bir terios aldık... Bir rekora imza atmak üzereyim heralde :D

salihdalci' Alıntı:
resimleri atarsanız seviniriz hayırlı olsun ferozanız.

Fotoları yakın zamanda atarım inşallah... Yağmurdan kafamızı dışarı çıkaramıyoruz şuan :smiley:

acaNn' Alıntı:
direksiyonla beraber ortadaki eğimölçer vb. ıvır zıvırdan bulabilirseniz onu da taktırın bence, dx lerde yok diye biliyorum

Bana görede onlar ıvır zıvırdan ibaret orada tek işe yarayan saat, eğimölçerlerin %95i çalışmıyor zaten :smiley: Tedarik etmeye çalışıcam zamanla...

alican4153' Alıntı:
Kemal bey direksiyon ile ilgili konunun linkini veriyorum Yılmaz ustaya bir sorun satmamıştır inşallah.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87405.msg1132495#msg1132495

Yarın sabah ulaşmaya çalışıcam kendisine,, teşekkür ederim...

koroglu1414' Alıntı:
Ne güzel :smiley:
Yeni aracınız hayırlı olsun,bende bir dx kullanıcısı olarak sevindim,çünkü sitede benden başka dx kullanıcısı yoktu diye biliyorum.
Diğerlerine göre biraz serttir kullanımı,Bakımlı olan araçlar,çok fazla sanayi görmez :smiley: ama öyle olması, arazideki performansı diğerlerinden hemen fark ediliyor :smiley:
Benim araçta hidrolik direksiyon yok,simit ince..

Bir bakıma bir arazi aracında herşeyin sade, basit ve manuel olması daha avantajlı geliyor bana.. Ama hidrolik direksiyon olsun :smiley: Ben biraz şanslıymışım ki benimki hidrolik :smiley:

Hepinize tekrar teşekkür ederim...

Saygılar,,,

Bir bakıma bir arazi aracında herşeyin sade, basit ve manuel olması daha avantajlı geliyor bana.. Ama hidrolik direksiyon olsun :smiley: Ben biraz şanslıymışım ki benimki hidrolik :smiley:

Hepinize tekrar teşekkür ederim...

Saygılar,,,
[/quote]
Benimkinde,hidrolik direksiyon bağlantı yerleri var,ama sanırım sökülmüş + yorumlardan eğim ölçer yok gibi bahsedilmiş,benimkinde var eğim ölçer.

cevdet abi dx'ler böyle diye biliyordum ama sen eğimölçer var deyince ben de afalladım, sadece eğimölçer mi var yoksa akü göstergesiyle saatte var mı?

dx.jpg

acaNn' Alıntı:
cevdet abi dx'ler böyle diye biliyordum ama sen eğimölçer var deyince ben de afalladım, sadece eğimölçer mi var yoksa akü göstergesiyle saatte var mı?
Benimkinde,full dolu gösterge yerleri,Eğim ölçer,saat,ampermetre.
Çok ilginç farklı olması :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR