Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 817
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,298
Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

tayfunsozer' Alıntı:
Tayfun bey,iç döşemeler temin edilebiliyormu acaba bilginiz varmı bu konuda ??
selamlar..

Cevdet Beycim iyi akşamlar.

İç döşemelerin diğer yedek parça ve aksesuarlar gibi satıldığını sanmıyorum.Ancak araştırıp size en kısa sürede cevap vermeğe çalışıcam.Merak ediyorum,bir sakıncası yoksa aracınızın iç kısmını döşemelerin şu anki durumunu gösteren fotoğraflarını yükleyebilirmisiniz ? Daha iyi fikir edinir ve bir çözüm buluruz.

Saygılar,
Tayfun Sözer.
selam tayfun bey,bahsi geçen döşemesiz alanları kırmızı ile işaretledim :smiley:
bu alanlarıa döşeme yapılırmı acaba ?
saygılar benden..

DSC_4217.jpg

Etiketler

koroglu1414' Alıntı:
selam tayfun bey,bahsi geçen döşemesiz alanları kırmızı ile işaretledim :smiley:
bu alanlarıa döşeme yapılırmı acaba ?
saygılar benden..

Cevdet Beycim iyi günler.Döşemelerle ilgili en eski Daihatsu servislerden birisi olan benim bakım için gittiğim servisin ustası ile görüştüm.Bazı modellerin sizinki gibi olduğunu ve çoğunun arkası açık modeller olduğunu söyledi.Bakalit parçaların ve temin edilebileceğini, döşemelerin de yapılabileceğini,ama astarı yüzünden pahalı olacağını belirtti.Bence hiç kötü durmuyor bu şekliyle kullanabilirsiniz.
Arka rezistans bende de çalşmıyor.Havalar güzel biraz idare edebiirseniz Ben gümüş sırlı devre onaran sıvıdan almayı düşünüyorum,sizinkini ve Ersan beyinkini birlikte hallederiz.

Sevgi ve saygılarımla
Tayfun Sözer

tayfunsozer' Alıntı:
Cevdet Beycim iyi günler.Döşemelerle ilgili en eski Daihatsu servislerden birisi olan benim bakım için gittiğim servisin ustası ile görüştüm.Bazı modellerin sizinki gibi olduğunu ve çoğunun arkası açık modeller olduğunu söyledi.Bakalit parçaların ve temin edilebileceğini, döşemelerin de yapılabileceğini,ama astarı yüzünden pahalı olacağını belirtti.Bence hiç kötü durmuyor bu şekliyle kullanabilirsiniz.
Arka rezistans bende de çalşmıyor.Havalar güzel biraz idare edebiirseniz Ben gümüş sırlı devre onaran sıvıdan almayı düşünüyorum,sizinkini ve Ersan beyinkini birlikte hallederiz.

Sevgi ve saygılarımla
Tayfun Sözer
Teyfun bey,ilginize çok teşekkür ederim.
bende bazı fotoğraflarda üzeri açık olarak gördüm son zamanlarda :smiley: muhtemelen benim araç'da o modellerden sonradan kapatılmış .
selam ve saygılar sunarım..
sağlıkla kalınız..

tayfunsozer' Alıntı:
Kemal Bey 22. sırayı size ayırdık ;)

Haberlerinizi bekliyoruz.

Sevgiler,
Tayfun Sözer.

Evet bende hemen 22. sırayı kaptım ;)
GEZEN FEROZALAR

1 ) Salih DALCI/İstanbul-Zeytinburnu/1993 Feroza EL2
2 ) Ayhan ERBAY/KOCAELİ-KARAMÜRSEL 1993 Feroza EL2
3 ) İsmail elikçioğlu/istanbul-G.O.Paşa 1993 Feroza EL2
4 ) İsmet ÖZ/İstanbul-Kadiköy/1991 Feroza EL2
5 ) İsmail KUMAŞ/Zonguldak-Merkez/1994 Feroza SX
6 ) Feridun TURNA/İstanbul-Bayrampaşa/1993 Feroza EL2
7 ) Turgut Gercin/İstanbul-Gaziosmanpasa/ 1994 Feroza SE
8 ) Cemal ÖNEN/İstanbul-Esenler/1991 Feroza EL2
9 ) Ersan Yurdagülen, Istanbul-Bahçeşehir 1991 Feroza EL2
10) Tayfun Sözer.İstanbul/Çengelköy. 1994 Feroza SE
11) Hafız Baran/İstanbul-Gaziosmanpaşa/1991 Feroza EL2
12) Bircan YARICI/Sakarya Feroza 1997 SX
13) Ahmet ÖZDEN-Esat Özden/Kocaeli-İzmit/1994 Feroza SE
14) cevdet Özçelik.Bolu/mudurnu,93 Feroza dx
15) zafer duru.mudurnu/bolu 93 feroza el 2
16) Muhammet Güzel Karaman / 1993 Feroza
17) Murat YAVUZ Bolu/mudurnu 93 Feroza EL2
18) Mesut Körklü Istanbul/ Sefaköy / 97 Feroza SX
19) Vahdet TOKAY/EDİRNE/MERKEZ/93 FEROZA EL ll
20) Abbas Hot 93 Feroza EL 2
21) Yavuz Selim Seker / Magosa, KKTC / '93 Feroza EL
22) Kema KAYAN / Balıkesir - Erdek / 96 Feroza SX
24)
25)

Tek kelimeyle muhteşem bir araç aldığımı düşünüyorum tabiki Suzuki Samurai ve en son Lada Niva kullanmış biri olarak:smiley:
Aracın yürüyen aksamının, sürüş rahatalığının bu derece güzel olacağını asla tahmin etmiyordum..Motor sessiz, şanzuman, defransiyel gürültüsü hiç yok.. Tekerlekler çok iyi durumda..Klima, elektrikli cam ve aynalar, hidrolik direksyon ve sonradan takılan park sensörü donanım olarak ilk gözüme çarpanlar..
2. araç olarak aldım fakat otomobilime bu aralar fazla binmiycem heralde..
2 günde yaklaşık 750km yaptım. En ufak bir sorunla karşılaşmadım. Bu kadar sessiz ve rahat yolculuk yapacağımı hiç düşünmemiştim... her 100 kmde bir lpg tankını doldurdum ve 22,50 TL, 23:00 TL, 22,30TL gibi yakıt aldı. ( Uzun yol kullanımında )
Araç arazi görmemiş iç döşemeleri olsun koltuklar olsun hatta yer döşemeleri bile 2-3 yaşındaki araçlar gibi.. Doğal olraktan aracın fotoğraflarında gözüken torpido ve kapılardaki ahşap görünümlü yapıştırıcıları daha Afyon'girmeden yoldayken söktüm :D

Bir sorunum var sadece o da çok önemli;

Arazi vitesinde hiçbir sorun yok 2h/4h/4L sorunsuz çalışıyor. Hatta 4L'de aracın takviye vitesine geçtiği rahatlıkla anlaşılıyor. Ön defransiyele giden şaft ve ön tekerlek aksları yerinde ve çalışıyor fakat ön tekerlekler gücü alamıyor yani araç tek çeker çalışıyor..Ön tekerlekler kilitlenmiyor. Kilitler otomatik, manuel olarak ayarlanmıyor. İlk fırsatta ona baktırıcam.. Aklıma ilk olarak bu aracın benden önce 2 sahibinin bayan olduğu ve 2sininde arazi vitesini hiç kullanmadığı geldi.. Acaba basit bir bakım bu sorunu halledebilecekmi?
Bizim buralarda bu araçtan anlayan usta bulmak çok zor.. İşin piri sizlersiniz ve neyden kaynaklandığını araca bakmadan bulacağınıza da eminim :smiley:
Saygılar,,,

Kemal Bey,

Aracınızın hayırlı olsun ve aramıza hoş geldiniz.

Ön tekerleklerin hareket almama nedeni büyük bir ihtimalle ön tekerleklerin göbeklerinde bulunan porya kilitleridir diye düşünüyorum, onlara baktırmanızda fayda var, belki yağsız kalmış olabilir, iyi bir usta tarafından sökülüp temizlenirse çalışır diye düşünüyorum. Feroza'larda orta diferansiyel kilidi yok, bu yüzden bazen kullanıcılar daha az yaksın diye ön diferansiye giden şaftı şöküyor, hiç gerekmediği halde, orta diferansiyel kilidi olmadığı içinde araba ön şaft olmadığı halde yürüyor, umarım böyle birşey yoktur. Başka aklıma gelen olabilecek neden ise ön diferansiyele aktarım yapan şaftın şanzıman içinden bağlantı sorunu olması, veya hareketi ileten zincirin yerinden sökülmüş olması, umarım nedenleri bunlar değildir.

Umarım ağrızanın nedenini en kısa zamanda bulur ve masraf etmeden halledersiniz.

Saygılar

Ersan

Kemal bey Hayırlı olsun...
ben de arıyorum bir Feroza bakalım..
şöyle temiz...hesaplı bildiginiz bir araç düşerse haberim olsun....

Kemal Bey Hayırlı olsun.Bence aracın iç temizliği hor kullanılmadığının göstergesidir.Fiyatta bir indirim yaptırabidinizmi bilmiyorum ama fiyat fayda oranı iyi bir araç aldığınızı düşünüyorum.Ersan Bey sorunla ilgili tahminlerini yazmış yazmış.Açıkcası benim teknik bilgim fazla değil ferozayı da 6 aydır kullanıyorum henüz yağ değiştirme dışında bir şey yapmama gerek kalmadı.Aracınız bizim modeller arasında genç olanlardan .Sordunuzmu bilmiyorum 70 00 km.temizliğine göre doğru da olabilir.Öyle ise çok şanslısınız.Araç enjesiyonluysa LPG sisteminiz sıralı sistemdir ve yakıt tüketiminiz çok iyidir.Size ilk yazımda ''Arazi Vitesi gösterge lambaları yandığı halde vitesleri devrede olmayabildiğini'' yazmıştım.Servise gösterecektiniz onlar bir şey demediler mi ? Sanıyorum otomatik Poryoların devreye girmesini sağlıyan yaylı bir mekanizma var .Yağsız ve Uzun süre kullanılmadığı için açmıyor olabilir.Böyle basit bir neden yoksa Şanzıman vb.aksamın pahalı olduğunu Ersan Beyden duymuştum.Balıkesirde yeterli ve yetkili servis yoksa Bursaya ya götürebilirsiniz.İhtiyaç duyulursa gerekli parçaların merkez servisten temin edildiğini de düşünerek, gerek olduğunda yetkili ellerin müdahele etmesi için İstanbula gelmek isterseniz, bizler de yardımcı olmaya çalışırız.

Sevgiler ,
Tayfun Sözer.

Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Fiyatta iyi bir pazarlık yaptık.. O pazarlığın sonucu ve üstüne ön şaftın döndüğünü akslarda da bir sorun olmadığını görünce o vaziyette aracı almaya karar verdim. Bandırma'da Suzuki arazi taşıtları tamirinde ün yapmış bir usta olduğunu duydum. Ona göstericem ilk olarak...
2005 model Lada Niva kullandıktan sonra bir arazi taşıtı değilde normal bir otomobil kullanıyormuşum gibi geldi bana...
Bu 4 çeker sorununu çözdükten sonrada gözüme çarpan ufak tefek eksikleri halledip uzun süre bu araca bineceğimi hissediyorum şuan.

Saygılar,,,

Bütün iyi dilekler için teşekkür ediyorum, sağolun.
Az önce aracımı lifte çıkardım. Ön şaft çalışıyor sadece tekerlekler kilitlenmiyor.
Bence 3 sebebi olabilir;
1- Kullanılmamaktan sistem bakımsız kaldı. Sökülüp temizlenip yağlanması lazım.
2- Tekerlekleri kilitleyen otomatik aksam arızalı.
3- Araç hareket halindeyken arazi vitesine geçirmekten tekerleğe giren dişli sistemini bozdular.

İnşallah 1. seçenektir :smiley:

Saygılar,,,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR