Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 817
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,315
Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

Az önce aracın farlarını eski görünümlerinden dolayı değiştirdim (Murat 131 :smiley:) Sinyal lambalarına kadar hepsi diğer markalardan kolpalama...
Benden önceki kullanıcılardan kim yaptıysa bilmiyorum ama orjinal far ve panjuru takmamış ama 200$ lık orjinal xenon far takmış :smiley:
Nasıl bir mantık anlamadım...
Şu ön tekerleklerin kitleme sorununu hallettikten sonra ilk işim orjinal ön panjur ve farları temin etmek olacak.

Saygılar,,,

Etiketler

Tayfun bey nasılsınız. beylerbeyi buluşmasında benim aracım benzinli idi .sizlerden ayrıldıktan hemen sonra lpg taktırdım çok memnunum .sizinde öyle bir düşünceniz vardı tatbik ettinizmi.sızdırmazlıktı,fenii muayene,ruhsata işletmekti,biraz koşturma ve masrafa degdi dogrusu.geziye katılmak güzel olur bir mutabakata varılırsa gelmeyi düşünüyorum.İstanbulda üç yetkili servis var arabanın şasi numarasını veriyorsun istedigin parça hakkında bilgi veriyorlar,bazi parçalar ''yan sanaii'' Aksarayda bulunuyor.bu konularda Ferudun Turna kardeşnimizdende fikir alınabilir sanıyorum.ferozacılar saglıklı ve mutlu kalın.

forester' Alıntı:
Cevdet Bey,

Benim bir arkadaşım Pajero'suna hidrolik direksiyon yaptırdı, çokta memnun, ben Feroza'lar hidrolik direksiyonlu diye biliyorum, sizinkinde sökülmüş olabilirmi? Sökülmüşte olsa, hidrolik direksiyonsuzda olsa bence hidrolik direksiyon taktırabilirsiniz, taktırıncada iyikide yaptırmışım dersiniz diye düşünüyorum.

Saygılar

Ersan
Teşekkür ederim ersan bey;zannetmiyorum orjinalinde hidrolik olduğunu;keza yerleşim şekli ile manuelmiş gibi görünüyor.
tabiki yine emin deilim..
selamlar..

Mesut bey merhaba,
benzinli iken yaklaşık ne yakıyordu,LPG işleminden sonra ne oldu ?
eger mahsuru yoksa hangi sistemi ne kadar maliyete takdırdınız ?
tşk..

İsmail kardeşim benzinli şehir içinde 100km 12 litre .uzun yolda 10 litre .90 km sablit sürat.lpg şehir içinde 44.00 T.L.lpg yakıtla200 km şehir dışındada biraz daha iyi.benim aracım 97 model enjektörlü ,karbratörlü araçlarla fazla bir farkı yok.brc en iyisi diyorlar fakat diger maarkalarla fiat farkı fazla.bana Voltran önerdiler fazla düşünmeden karar verdim taktırdım.sıralı sistem peşin 800.00 kredi kartıda 10 taksit 900.00 T.L.markalara göre fiatlar üç aşgı beş yukarı degişir zannedersem.bu arada aramıza hoş geldiniz.

Verdiginiz güzel bilgiler için çok teşekkürler..Mesut bey..

Herkese selamlar,,,

Aracımı Bursa'da gösterebileceğim parça temin edebileceğim biryer varmı bildiğiniz onu sormak istedim..
Öncelikle motor arıza ışığı yanıyor bilgisayara bağlayıp sebebini öğrenmem ve gidermem açısından..Bugün Bandırma'da uygun bilgisayar portunu bulmamıza rağmen bir türlü bağlanamadık...

Şuan 3 eksiğim var
1- Motor arıza ışığı.. Sebebi ve tamiratı..
2- Ön tekerleklerin her aksamın çalışmasına rağmen kilitlenmemesi..
3- Orjinal ön panjur, farlar ve arka stop lambaları..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Saygılar,,,

Kemal Bey,

Aracınız enjektörlüydü yanılmıyorsam, daha önce Feroza servis kılavuzlarını yerleştirmiştim siteye, http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48558.0 'de enjektör sistemi dosyasını indirebilirsiniz, orada 134. sayfada motor arıza (Check Engine) ışığının neden yanabileceğini yazmışlar, ön porya kilitleriniz içinde ön akslarla ilgili dosyaya bakabilirsiniz, orada manuel ve otomatik porya kilitleri için gerekli açıklama yapılmış.Umarım kılavuzlar yardımcı olur. Ön panjur, farlar için isterseniz İstanbul'da ki Dahiatsu servisine sizin için sorabilirim, doğru parçayı bulabilmek için sizin şase numaranızı isteyeceklerdir.
Saygılar

Ersan

Göndermiş olduğunuz linklerdeki bütün kitapçıkları kaydedip klasörledim.. Fakat onları tamircime göstermem gerekecek :smiley:
Sadece Check Engine bölümünü bulamadım. Hangi linkte acaba?

Saygılar,,

F300-EF-EFI_System Dosyasında EF-134 yani 134 sayfada. Umarım işinize yarar

Saygılar

Ersan

Evet buldum.. Çok yararlı bir arşiv olacak Feroza kullanıcıları için teşekkür ederim..

Yarınki 23 Nisan tatilini sanayide geçirip araca iyi bir bakım yapmayı düşünüyorum.. (Hava filtresi,buji,triger seti,balata vb.)
Hepsine bi göz atıcam..
Muhtemelen hiç akılda olmadan çıkan ve Bandırma'da bulamayacağım parçalar lazım olacak..
Parça temininde arayabileceğim bana yardım edebilecek bir parcacı veya servisin telefon verseniz hiç fena olmaz :smiley: İstanbul,Ankara,Bursa hiç farketmez..

Saygılar,,,

Evet.. Korkulan olmadı.. Sağ ön tekerleği söktük tekerlek göbeğindeki kilit sisteminin çalışmadığını gördük. Bandırma Sanayi Sitesinde Serdar Usta var genç bir arkadaşımız,, sanki hergün 3-4 tane dağıtıyormuş gibi göbeği dağıtıp toparladı ve kilit sistemi çalışmaya başladı.
Sol tekerleğe geçelim derken farkettikki sağ ön tekerlek kilit sistemi de çalışmaya başladı. Birbirleriyle bağlantılı olarak çalışıyorlarmış heralde. Birinde sorun olduğu zaman ötekide çalışmıyor.
4 buji, 1 hava filtresi değişti, tekerleklerin kilit sistemleri temizlendi. Malzeme 50TL, işçilik 40TL olmak üzere 90TL ye hem 4 çeker sistemime kavuştum hemde küçük çaplı bir bakım yapmış oldum.... En güzeli bizim buralarda çok zor bulunan, rahatça arabayı teslim edebileceğim 4çeker sisteminden anlayan bir ustayla tanışmış oldum.

Saygılar,,,

mdr' Alıntı:
Tayfun bey iyi akşamlar..Forumdaki arkadaşlar nedense yeni katılanlara ilgisiz..yada ben öyle algılıyorum..neyse zamanla tanışınca bu geçer galiba...
Yalovada ikamet ediyorum..Yaş 50 lere geldi geliyor..Bir firmada çalışıyorum...Şu an şirketin verdigi Reno HB araç kullanıyorum..
Bu arada Adım İsmail.....
Ferozasını satmak isteyen Feridun arkadaşla irtibata geçmek isterim..
tekrar teşekkürler...

İsmail Bey Merhabalar.

Aslında grubumuzdaki arkadaşlar yardımcı olmak konusunda son derece isteklidirler.Ben de birkaç gün istanbul dışında bulunmam nedeni ile size yazmakta geciktim.Kusura bakmayın.Gezenbilir arama motoruna ''' Feroza ''' yazarak diğer topiklerimize ve bir yararlanacağınız bilgilere ulaşabilirsiniz.Feridun Beyle irtibatınız için telefon numarasını size özelden yazdım.Aşağıya koyduğum Linki tıklarsanız Feroza hakkında genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=55029.0

Sevgi ve saygılarımla. :smiley:
Tayfun Sözer

Kemal Kayan' Alıntı:
Evet.. Korkulan olmadı.. Sağ ön tekerleği söktük tekerlek göbeğindeki kilit sisteminin çalışmadığını gördük. Bandırma Sanayi Sitesinde Serdar Usta var genç bir arkadaşımız,, sanki hergün 3-4 tane dağıtıyormuş gibi göbeği dağıtıp toparladı ve kilit sistemi çalışmaya başladı.
Sol tekerleğe geçelim derken farkettikki sağ ön tekerlek kilit sistemi de çalışmaya başladı. Birbirleriyle bağlantılı olarak çalışıyorlarmış heralde. Birinde sorun olduğu zaman ötekide çalışmıyor.
4 buji, 1 hava filtresi değişti, tekerleklerin kilit sistemleri temizlendi. Malzeme 50TL, işçilik 40TL olmak üzere 90TL ye hem 4 çeker sistemime kavuştum hemde küçük çaplı bir bakım yapmış oldum.... En güzeli bizim buralarda çok zor bulunan, rahatça arabayı teslim edebileceğim 4çeker sisteminden anlayan bir ustayla tanışmış oldum.

Saygılar,,,

Kemal Bey poryalarınızı güle :D güle :D kullanın
Hem de çok hesaplı halletmişsiniz sevindim. :smiley:

Sevgiler
Tayfun Sözer

mesut körklü' Alıntı:
Tayfun bey nasılsınız. beylerbeyi buluşmasında benim aracım benzinli idi .sizlerden ayrıldıktan hemen sonra lpg taktırdım çok memnunum .sizinde öyle bir düşünceniz vardı tatbik ettinizmi.sızdırmazlıktı,fenii muayene,ruhsata işletmekti,biraz koşturma ve masrafa degdi dogrusu.geziye katılmak güzel olur bir mutabakata varılırsa gelmeyi düşünüyorum.İstanbulda üç yetkili servis var arabanın şasi numarasını veriyorsun istedigin parça hakkında bilgi veriyorlar,bazi parçalar ''yan sanaii'' Aksarayda bulunuyor.bu konularda Ferudun Turna kardeşnimizdende fikir alınabilir sanıyorum.ferozacılar saglıklı ve mutlu kalın.

Mesut Beycim iyi günler.
İstanbul dışına çıktığım için mesajları ancak şimdi okuyabildim.LPG niz hayırlı olsun.Artık daha rahat gaza basabilirsiniz. ;) Darısı başıma.Benim aracım karbüratörlü .Uygulaması daha hesaplı oluyor.Fakat enjejsiyonlularda daha iyi verim alınıyor.Gezi için arkadaşlarımızın son düşüncelerini bekliyoruz.Görüşmek dileği ile.

Sevgi ve Saygılar.
Tayfun Sözer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.