Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 817
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,313
Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

kemal kardeşim aracını kazasız belasız kullanmanı dilerim ,arıza büyük bir ihtimalle kililerdedir.birarkadaşım söküp takarken yaylarını kırmişti. senin aracındada öyle bir sorun vardır herhalde,saglıcakla kal.

Etiketler

Aramiza hosgeldinizin Kemal kardesim.

FEROZA gerek gunluk kullanim gerekse av ve doga gezileri icin bicilmis kaftan. aracini iyi gunlerde
kazasiz belasiz kullanmani dilerim.

Turgut

mdr' Alıntı:
Kemal bey Hayırlı olsun...
ben de arıyorum bir Feroza bakalım..
şöyle temiz...hesaplı bildiginiz bir araç düşerse haberim olsun....

Değerli mdr Hoşgeldiniz.Adınızı Profilinizde de göremediğim için size isminizle hitap edemedim.Kendinizi ilgi alanlarınızı bulunduğunuz ili yazarak tanıtabilirseniz çok mutlu oluruz.Arkadaşımız Feridun Bey aracını satmayı düşünüyordu.Bildiğim kadarı ile araç derli toplu ve bakımlı.Arkadaşımızın sattıktn sonr da arkasınd duracağı bir araç.Eğer İstanbulda veya yakın illerde iseniz önümüzdeki günlerde grubumuzla yapmayı planladığımız etkinliğimize katılabilir ve Ferozaları yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.Almayı düşündüğünüz araç dan beklentilerinizi yazarsanız bu topikden de size yardımcı olmaktan zevk duyarız.

Sevgi ve Saygılarımla

Tayfun Sözer.

Tayfun bey iyi akşamlar..Forumdaki arkadaşlar nedense yeni katılanlara ilgisiz..yada ben öyle algılıyorum..neyse zamanla tanışınca bu geçer galiba...
Yalovada ikamet ediyorum..Yaş 50 lere geldi geliyor..Bir firmada çalışıyorum...Şu an şirketin verdigi Reno HB araç kullanıyorum..
Bu arada Adım İsmail.....
Ferozasını satmak isteyen Feridun arkadaşla irtibata geçmek isterim..
tekrar teşekkürler...

Aracımın ön panjuru hiç iyi durumda değil. Hatta orjinal panjuru deği. Panjur ve farlar değişmesine rağmen aracın kaputunu açıp baktığımızda sağlam bir darbe olmadığını gördük.. Küçük bir darbe sonucu kırıldı heralde.Fakat şuana kadar baktığım her SX modelinde farklı panjur var :smiley:

Bazı Ferozalarda farlar küçük, bazılarında büyük ve panjurun alt tarafına doğru bombeli..
Benimkiler küçük ve kare olanlardan (İLK FOTOĞRAFTAKİ GİBİ)
O yüzden telefonla sipariş vererek parça getirtmek istemiyorum..
İlk fotoğraftaki panjuru nereden temin edebilirim?
Şimdiden teşekkür ederim...

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

big_23959740lhg.jpg

big_24205184i9l.jpg

229156492or.jpg

merhaba mdr

İsmail bey,

FEROZA sevenler ve kullananlar olarak aramiza HOSGELDİNİZ demek istiyorum.Evet ailemiz gunden gune cogalmakta ve bu bana ve eminim tum FEROZA kullanici ve seven dostlari mutlu etmekte.FEROZA araclari ellbet diger araclar gibi gerek zaman dan kaynaklanan gerekse yas ve kullanimindan oturu her aracta oldugu gibi bakim ve masfraf istemekte. ama sunu iyi biliyorum daha once Lada Niva Kullanan birisi olarak FEROZA araca gectigimde hakikaten baska bir alem baska bir arac ve konforu tamamen otoban araclari standartlarinda oldugunu gordum. ( bu arada, Lada Niva ya Camur atmak gibi niyetim yok .O da kendi klasmaninda iyi bir arac ) Tayfun beyinde belirtigi gibi Feridun kardesim aracini satiyor.satmakla kalmayip aracin arkasinda da duruyor olmasi buyuk avantaj diye dusunuyorum.hani FEROZA alacak olan kisi icin bu cok muhim. bizler yane cogumuz bu araclara sahip olurken kimse arkalarinda durmadilar. ...birde Bozkenel kardesimde aracini satiyor.

selamlarimla

Turgut

merhaba Kemal Kayan,

Aracin normalde yolladigin 2 ci resimdeki gibi olmamli panjur ve lamba( far ) unutma bu tarz araclari ne maksatla kullanacagimiz.
benim 94 SE yesil renkli FEROZA m var. hep dusunurum ufak caplı bir kaza yada herhangi bir sekilde olur ya panjur yada farimin birini kirarsam ne yapacam diye. malum orjinal parca oldumu is pahali olma yoluna giriyor. hele hele bizim tarz panjur ve farlar.... diger kare olanlar AS dodge ( kamyonet ) Anadol ve diger bilumum araclarda kullanilan normal ve heryerde kolayca bulabilecegin far. cesidi. verdin mi 20 / 30 lira yenisine kavusursun. ama bizim tiptekiler maaz allah 160 / 200 lira arasi. kaldi ki panjur da isin cabasi. bence kare farlar yeni tipdeki modellere gore cok daha cekici. ( yok arkadas aracimin modeli belli olsun dersen o ayri bir durum.) saygiyla karsilarim.bu arad 3 cu resimdeki cakma panjur ve lada Samara sanirim farlari da hicte fena durmamis. orjinale cok yakin gibi duruyor . hemde maliyet acisindan % 60 daha ucuz.

saglikla kalin

Turgut[attachment=1]

ABCD0017.jpg

Merhaba Turgut bey;
iyi dileklerin ve temennilerin için teşekkürler..
İnşallah gönlüme göre bir Feroza alırım..
Benim birkaç sorum olacak..
Ferozalarda bildigim kadarıyla 1600 cc motor var.1995 yılından itibaren ise 16 valfli enjeksiyonlu.Hangi modeller kaç beygir *
Peki SE-E-E2-SX gibi farklılıklar neyi anlatıyor..Bu konu hakkında tam olarak bilgi sahibi olan açıklarsa sevinirim..Yada esas bu konularda bilgi kaynagı bir site varmı ?
tşk..

Kemal arkadaşım fotograflardan aracının diri ve güzel bir duruşu var..
Allah kazasız binişler nasip etsin..yaptıgın yada yapacagın degişikliklerde fotograflarını bekleriz..

Kemal bey,

Uzulerek ifade edemeden gecemiyecegim. Ne yazik'ki sizin araci da kullanan onceki sahibi muhtemel cebinde akrep varmis.ucuz far ve panjur a tamamim da bu kadarinda pesss....aynen dediginiz gibi ..TOFAS parcalarini uyarlamis canim gibi japon araca. arka stoplar da OTO KAR Peugot J 9 a ait. sag ve sol orjinal stoplarida arac rengine boyanmis. ne yapalim canimiz sag olsun. Turkcesi Arabanin hakkini vermemis. yinede siz moralinizi yuksek tutun. bunlar kucuk ayrintilar ...

selamlarimla

Turgut

Merhaba İsmail bey,

Bildigim kadariyla bu FEROZA araclari 1990 yilina kadar 2000 cc 8 valve benzinli ve 4 vites olaraktan ROKY adi altinda uretildi.
1991 de firma degisiklige giderek 1.6 16 valve motor uretip araca uyguladi. on suspansiyonda( torsiyon ) ufak oynamalar ve aksesuarlar uygulama sonucunda FEROZA yi piyasaya surdu.bu ayni topicte de zaten el / el2 / se / sx ve Dx konularini paylastik.

saygilarimla

Turgut

tge' Alıntı:
Kemal bey,

Uzulerek ifade edemeden gecemiyecegim. Ne yazik'ki sizin araci da kullanan onceki sahibi muhtemel cebinde akrep varmis.ucuz far ve panjur a tamamim da bu kadarinda pesss....aynen dediginiz gibi ..TOFAS parcalarini uyarlamis canim gibi japon araca. arka stoplar da OTO KAR Peugot J 9 a ait. sag ve sol orjinal stoplarida arac rengine boyanmis. ne yapalim canimiz sag olsun. Turkcesi Arabanin hakkini vermemis. yinede siz moralinizi yuksek tutun. bunlar kucuk ayrintilar ...

selamlarimla

Turgut

Küçük ayrıntıları takmıyorum bande.. Aracın büyük bir darbesi yok gördüğümüz kadarıyla. Yürüyeni çok güzel. En önemlisi araca çok ısındım ve uzun süre bineceğimi biliyorum :smiley:

Saygılar,,

Yeni ferozacı arkadaşlar hoş geldiniz...maliyet performans olarak oldukça güzel bir araca sahip oldunuz diye düşünüyorum 2 aylık bir ferozacı olarak...2 aydır nerdeyse her hafta gittikçe zorlaşan etaplarda deniyorum aracımı...Şu ana kadar inanılmaz keyif verdi diyebilirim...ufak tefek elbette eksikleri ve arızaları oluyor..Yaş durumu göze alındığında hangi araçta yokki...öncelikle aracınızın 4 çekerlerini kontrol ettirmenizi öneririm..Otomatik kilit olduğu için doğru kullanılmadığı taktirde arıza yapabilir bir parça..manuellerini arıyorum ancak henüz bulamadım..Onun dışında yağını tuzunu eksik etmeyin yeter:smiley: Güle güle kullanın derim...saygılar

Selam ferozacı arkadaşlar.
Benim araç hidrolik direksiyon değil ;aracıma hidrolik sistemli bir işlem yaptırırsam sonuçları nasıl olur acaba diye düşünüyorum.
Bu konuda bilgi edinmek istiyorum ama :smiley:
Sonradan hidrolik sistemi yaptıran oldumu içinizden ??..

DSC_2777.jpg

Cevdet Bey,

Benim bir arkadaşım Pajero'suna hidrolik direksiyon yaptırdı, çokta memnun, ben Feroza'lar hidrolik direksiyonlu diye biliyorum, sizinkinde sökülmüş olabilirmi? Sökülmüşte olsa, hidrolik direksiyonsuzda olsa bence hidrolik direksiyon taktırabilirsiniz, taktırıncada iyikide yaptırmışım dersiniz diye düşünüyorum.

Saygılar

Ersan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR