Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 817
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,315
Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

Ersan bey

Teknik bilgi icin tesekkurler. anlamadigim DX in ne gibi farki var EL 2 veya SE den?

selamlar

Tge

Etiketler

Turgut Bey alt yapı olarak fazla bir fark yok gibi.Sadece SE lerin BG. 67 kw(91 HP) Diğerleri bildiğim kadarı ile 70 kw(95 Hp).SE lerde Klima var diğer bazı modellerde yok.Birde gezide farkettim SE lerin arka koltuk iki parça ,Diğer bazı araçlarda arka koltuk yekpare.

Sevgiler,
Tayfun Sözer

koroglu1414' Alıntı:
Benim DX'in iç döşemeler farklılık gösteriyor diğerleri arasında..
Cevdet Bey iyi akşmlar.

Döşemeler genel olarak:

EL2 Döşemeleri [attachment=1]

SE Döşemeleri[attachment=2]

Zaman Zaman da kullanıcılar kendileri döşetiyorlar.Sizinki nasıl ? :smiley:

big_22319320ha9[1].jpg

1994 SE.jpg

Benim DX deki farklılıklar orjinalindenmidir yada önceki kullanıcı tarafından söküldümü bilmiyorum :smiley:
farklı olanları şema ile gösterdim :smiley:

1994 SE.jpg

Cevdet Bey gösterdiğiniz üç noktada bende de kumaş döşeme yok ,oralar bakalit benzeri bir malzemeden yapılmış.Koltuklar arasındaki etejer orjinalmi bilmiyorum, ama o alana sonradan konulabilecek çok çeşitli ve fonksiyonel ürünler var.

Saygılarımla.
Tayfun Sözer

tayfunsozer' Alıntı:
Cevdet Bey gösterdiğiniz üç noktada bende de kumaş döşeme yok ,oralar bakalit benzeri bir malzemeden yapılmış.Koltuklar arasındaki etejer orjinalmi bilmiyorum, ama o alana sonradan konulabilecek çok çeşitli ve fonksiyonel ürünler var.

Saygılarımla.
Tayfun Sözer
Tayfun bey,iç döşemeler temin edilebiliyormu acaba bilginiz varmı bu konuda ??
selamlar..

selamlar..
[/quote]

Cevdet Beycim iyi akşamlar.

İç döşemelerin diğer yedek parça ve aksesuarlar gibi satıldığını sanmıyorum.Ancak araştırıp size en kısa sürede cevap vermeğe çalışıcam.Merak ediyorum,bir sakıncası yoksa aracınızın iç kısmını döşemelerin şu anki durumunu gösteren fotoğraflarını yükleyebilirmisiniz ? Daha iyi fikir edinir ve bir çözüm buluruz.

Saygılar,
Tayfun Sözer.

tayfunsozer' Alıntı:
selamlar..

Cevdet Beycim iyi akşamlar.

İç döşemelerin diğer yedek parça ve aksesuarlar gibi satıldığını sanmıyorum.Ancak araştırıp size en kısa sürede cevap vermeğe çalışıcam.Merak ediyorum,bir sakıncası yoksa aracınızın iç kısmını döşemelerin şu anki durumunu gösteren fotoğraflarını yükleyebilirmisiniz ? Daha iyi fikir edinir ve bir çözüm buluruz.

Saygılar,
Tayfun Sözer.
Teşekkür ederim tayfun bey şuan için elimde iç kısımları ile ilgili fotoğraflar yok kısa zamanda fotoğraflayıp yorumlarız..
iyi geceler,selamlar.

Kemal Kayan' Alıntı:
Herkese selamlar,,,

Suzuki Samurai ve Lada Niva'dan sonra Feroza almaya karar verdim. 96 Model Feroza SX.. Yaşadığım yerde fazla Feroza olmadığından hatta sadece 1 tane feroza olduğundan araç konusunda tecrübesizim.. Büyük ihtimalle cuma sabahı aracı almaya ıspartaya gidicem. Araç başında dikkat etmem gereken püf noktalar veya aracın kronik bir arıza yapan yeri vb. nelerdir onları merak ettim..
Listedeki 22. sırayı almak dileğiyle,,, Şimdiden tüm ferozacılara teşekkürler..

Saygılar,,,

Değerli Kemal Kayan Hoşgeldiniz.Gezen Ferozacılar sizi aralarında görmekten mutluluk duyacaklardır.

Net' bir göz attım acaba görüceğiniz araç bu linkteki mi ? http://www.otogazete.com/araba_detay.asp?OtoId=65046

Eğer bu ise ,fotoğraf konulmamış.Bazan fotoğraflar çok şey söyler.Eğer Km.doğru ve o bölgede yaygın tur araçlarından değilse ;1996 model 70.000 km. LPG'li Feroza için 13.ooo Tl. fiyat uygun.Aracı hangi amaçla kullanıcaksınız.Tek aracınızmı olacak.Aksesuarlar önemli değil.Jantlar Alaşım denmiş Orjinal Jantları varsa isteyin arazide daha dayanıklıdır.Lastikler yeni değilse 800-1000 TL.ilave masrafınız olucak demektir.Triger kayışının 70 binde değişmesi gerekir.Değişmemiş ise 250-300 de ona harcasınız.Km.den Emin olun.Bazan motor yapılmış oluyor ve 70000 aracın değil yapılan motorun Km.si olabiliyor.Aracın deri döşemeleri sonradan yapılmşsa araç hor kullanılmış yada aslında fazla km.yapmış olabilir.Soğutma sistemi iyi çalışmazsa motor hararet görmüş olabiliyor, bu motor için çok zararlı bir durumdur.Arazi vitesi lambası yandığı halde vitesler çalişmıyor olabilir, viteslerin çalıştığından emin olun.Araç hiç boyanmamış ise önemli bir kazası olmadığı kabul ve tahmin edilebiliir.Ama boya isteyebilir bunu da maliyete ilave edin.İlk sahibi ve Km. doğru ise servis bakım kayıtları mevcut olabilir.Ferozaların parçaları çok dayanıklıdır .O konuda müsterih olabilirsiniz.Park sensörü ,alarm çok önemli şeyler değil.Kılimanın soğutup soğutmadığını kontrol edin.Yakıt tüketimini sorun.Karbüratör sorunlu ise araç çok yakacaktır.Beygir gücünü 75 Kw(Yaklaşık 100 Hp) yazmışlar.Benim bildiğim 70 Kw 95 Hp olması gerekir.Ruhsatı kontrol edin.Ruhsat eski ilk ruhsat ise Çeki demiri kaytlı olabilir.Ruhsatı değiştirirken çeki demirli olduğunu işletin. Keşke Ispartaya gitmeden istanbula gelebilseydiniz.Bizim araçlarımızı test edip fikir sahibi olabilirdiniz.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Dostlukla kalın.

Sevgiler,
Tayfun Sözer

Merhaba Kemal Kayan bey,

Feroza araclarin tabiki KRONİK bir takim belirtileri vardir. Bunlarin basinda distribütör alti ( motora giris yeri ) + Motor ust kapak contasi
illaki hafif terleme yoluyla yag sizdirmasi. arac kac Kilometrede ? Ön Poryalar muhtemel otomatik tir. 4x4 baglayip hafif islak zeminde
sert yada orta dereceli kalkis yaparak kavramalar kontrol edilmeli. birde bu tip araclarda Tofas yada renault yada lada Niva gibi debriyaj balatasi bitimini anlamaniz mumkun degil. bitimi zaten oldugu yerde vitese gecmez. sans diyelim. birde aracin altina yatarak motor ile sanzumanin birletisigi yere mutlaka bakin. motor arka krank kecesi zaman zaman kronik olan durumlardir. simdiden hayirli olsun
aramiza hosgeldiniz dileklerimle ..
Not; Bu arada atladigim yada bilmedigim husular konusunda diger arkadaslarinda fikrini paylasin derim.

Turgut

İlginize çok teşekkür ederim.. Aracın fotoğraflarını gönderdiler gayet diri duruyor da 96 model bir aracın lpgli olmasına rağmen 70.000 km olması beni çok düşündürüyor.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSCN3435.jpg

DSCN3433.jpg

untitled.jpg

Kemal Kayan' Alıntı:
İlginize çok teşekkür ederim.. Aracın fotoğraflarını gönderdiler gayet diri duruyor da 96 model bir aracın lpgli olmasına rağmen 70.000 km olması beni çok düşündürüyor.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

İlk fotoğrafta sol kapı iç döşemesinin A-1,A-2,A-3 noktalarından cıvata ile tutturulduğu görülüyor.Bu kapınının birden fazla işlem gördüğünü, döşeme klipslerinin kırık olduğunu düşündürüyor.B noktalarındaki sarı parçalar süsden çok yıpranan yerleri kamuflaj için yapılmış olabilir.Araçın 2009 tarihli arkadan çekilmiş fotoğrafında plaka kapatılmış,Tramer kayıtlarından kaza sorgulaması yapılması engellenmiş oluyor.Aracın soldan ve önden fotoğrafları yok.Kendiniz anlamıyorsanız oradaki ustaların görüşleri ile yetinmek zorunda kalıcaksınız.En Kötü aracı bile komple boyatırsanız dışardan diri gibi görünebilir.Jantlar orjinal, lastikler iyi görünüyor.Aracı test etmeden almayın Bozuk zeminlerde değişik davranış göstermesine ve fazla ses yapan aksama dikkat edin.Motorun yeniden yapılıp Km.nin sıfırlanmıış olabileceğini tekrar hatırllatırım.Şunu da unutmamak lazım tanıdık birinden almıyorsanız ,ikinci el arabalarda gerisi şansa kalıyor.

[attachment=1]

Saygılarımla,
Tayfun Sözer

DSCN3433[1].jpg

Kemal Bey,

Dilerim araç istediğiniz gibi çıkar, almak istediğiniz araç 14 yaşında, buda senede 5.000 km kullanılmış demek, aslında mantık almıyor ama bazen böyle az kullanılmış araba çıkabiliyor, Tayfun Bey dediği gibi 70.000 km motor yapıldıktan sonra söylenen olabilir büyük ihtimalle. Bence motoru yağ yakmıyorsa ve arazi şanzımanı çalışıyorsa ve araç içinize sindiyse alın, güle güle kullanın, ikinci el araç şans işidir.

Saygılar

Ersan

Fotoğrafların orjinal boyutlarından büyütme yaptığımda km saatinde 76000 yazdığını görüyorum. Isparta'daki Daihatsu servisini aradım. Aracı öğleden sonra oraya götürecekler ve bir exper aracı inceleyecek. Fazla güvenli bir yol olmasada elimden gelen bu şimdilik.12+12=24 saat yol gidip beğenmeyip dönmek var bide. Umarım Ispartadaki yetkili servis dürüst bir insandır...

Araçtaki maun kaplamaların deforme olan yerleri kapatmak maksadıyla konulduğunu düşünmüyorum çünkü kaplı olmayan yerler gayet sağlam ve az kullanılmış gibi duruyor.
Açıkçası çok ağır olmadıktan sonra kazası da beni ilgilendirmiyor. Motor, şanzuman , defransiyel ve yürüyen aksam iyi olsun yeter bana. Sadece orman gezilerinde kullanıcam bu aracı.

Kısacası araç Kapıdağ'dan dışarı çıkmıyacak gibi :smiley: Tüm Ferozacıları da herzaman beklerim Kapıdağ'ın güzelliklerini göstermeye..

Saygılar,,,

Kemal Bey,

Çok haklısınız, motor, şanzıman, diferansiyel ve yürüyeni sağlam olsun yeter, eğer arabayı sadece orman gezilerinde kullanacaksanız, size lazım olan yerler onlar. Aldığımda 1.000 km yağını bitiren Feroza'mın motoru bana orjinal malzemesiyle 3.500 TL mal olmuştu, şanzıman ve diferansiyel hiç lazım olmadı ama ikinci ellerinin bile fiyatlarını dudak uçuklatan cinsten.

Bu arada Kapıdağ 2010 da gidilecek yerler listemde, görüşmek dileğiyle

Saygılar

Ersan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.