Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?
Bugün itibarıyla aracın arıza ışığı problemini de çözmüş bulunmaktayım...
Şüphelendiğim parça sorunlu çıktı = MAP Sensörü...
Bursa'da bütüngün aradım sordum yok yok yok. Yetkili servisleri arıyorum kimi yetkili Feroza'da map sensörü yok diyor kimileri elimizde yok pazartei bir bakalım diyor. Kimi 352 lira dedi kimi 800 civarı...
Birçok tamirci dolaşmama rağmen uygun soketi bulamadık hatta Bursa Daihatsu servisinde bile uygun soket yok.
En sonunda akşama doğru karşıma allah tarafından Raif Usta çıktı. Toyota soketinin uyduğunu söyleyince biraz uğraşıp toyota programıyla hata bildirimin aldı = "MAP Sensörü anormal"
Bütüngün koşturmaca ve bi yığın telefon trafiğinden sonra Raif Usta bir çıkmacıyı tarif etti. Bulamayız usta dememize rağmen bi şansını dene dedi...
10larca çıkmacı, parçacı ve servis dolaştıktan sonra oraya gittik ve sonuç yine aynı,,, "Dihatsu mu? Ustam çok zor bulursun servise sor" cevabını yine aldım.
Fakat çıkma sensörler içinde aynı benimkine benzeyen 3 fişli bir sensör gözüme takıldı hemen elime aldım baktımki Toyota yazıyor üstünde.. Fakat şekli biraz farklı..
O an düşündüm Toyota soketi ve programıyla motor beynine ulaşıp hatayı öğrendiğimize göre Toyota soketi neden olmasın?
Hemen alıp taktım ve arıza ışığı sönüverdi.. Araç 5-10 dakika çalıştıktan sonra ne kara duman kaldı ne benzin ve gaz kokusu..
En son Raif Ustanın ayarlamasından sonra motorun sesi bile değişti.. Uzun bir test sürüşünden sonra bütün problemlerin çözüldüğünü gördüm.
Bursa'dan Erdek'e kadar gaz göstergesi yerinden oynamadı , burnuma herhangibir koku gelmedi. Egzost değerlerlerine baktırdım bütün değerler kırmızıyken hepsi yemyeşil oluvermiş
Birdaha bu araca parça ararken kesinlikle Daihatsu demiycem, benim aracım Toyota
Saygılar,,,