Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 817
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,659
Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

mesut körklü' Alıntı:
Cevdet bey merhaba,yirmi mm bir civata en ortalama bir hesapla altı ton yük çeker,taşir o civatanın çelik olması birşey farketmez ,taktıgınız civatanın boyutları ayni ise fazla kurcalamayın güle güle kullanın
Selamlar mesut bey;verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim içim rahatladı..
Saygılar..

Etiketler

forester' Alıntı:
Mesut Bey,

sizde iyi günler, ben iyiyim biraz işler yoğun şu ara, umarım sizlerde iyisinizdir. Co-Pilot'um iyi gözünden bir ufak operasyon geçirmişti, daha iyi görüp çok daha güzel fotograf çekeceğini iddia ediyor.

Saygılar

Ersan

Merhabalar Esan bey,

tecrübeli co-piloyunuza büyük geçmiş olsun,ee artık Yıldırım bey ,,objektifleri,,yeniledi ise güzel resimler bekliyoruz kendisinden ;D

selamlar.

İsmail Bey,

Teşekkürler, dediğiniz gibi tecrübeli co-pilotum merceğini yeniletti, bir ay içinde daha iyi göreceğini söylüyor, bir elemanı işten ayrılmış o yüzden Cumartesileri çıkamıyor, öyle oluncada kamp yapmaya gidemiyoruz, gidemeyincede fotograf çekemiyor. Co-pilot'umu değiştirsem ne? :smiley:

Saygılar

Ersan

Co Pilot hem aracin hemde pilotun demirbasidir.

selamlar

Turgut

Ersan bey gelen gideni aratır, degiştirmeyi aklınızdan bie geçirmeyin,saglıklı günler.

Ersan Bey iyi akşamlar.Co-pilot arıyorsanız size aşağıda resmi bulunan arkadaşı önerebilirim.Mercekleri de çok iyidir. ;D

Saygılarımla.

[attachment=1]

DSC00015.jpg

Tayfun abi bana teriosu sattırıp feroza aldıracaksın. saygılar abi. araştırıcı teriosçu. ;D

OOooo Tayfun bey,

Bune siklik? onumuzdeki FEROZA toplantisini Balo esliginde mi yapsak acaba ;D ;D ;D
muthis olmus ::smiley:

Turgut

4x4aşkına' Alıntı:
Tayfun abi bana teriosu sattırıp feroza aldıracaksın. saygılar abi. araştırıcı teriosçu. ;D

Değerli Dostum Terios da yetenekli bir araç satmayın.Bize katılabilirsiniz.Ama dilerseniz şu anda Piyasa uygun size bir de Feroza alalım. :smiley:

Sevgiler
Tayfun Sözer

[attachment=1]

CarDatabaseNetPhotoID00078471[1].jpg

Mesut Bey,

Co-pilotumdan fazlasıyla memnunum, ayrıca 44 yıllık dostluğum vardır kendisiyle. Ben sadece burada yazılanları okutarak gaza getirmeye çalışıyorum kendisin. Tayfun Bey, bir araçta bir tane co-pilot olacak diye bir kural yok, mercekleri güçlü co-pilot adayınıda 2. co-pilot yaparız, yanlız kıyafeti araziye pek uygun değil.

Saygılar

Ersan

1 ) Salih DALCI/İstanbul-Zeytinburnu/1993 Feroza EL2
2 ) Ayhan ERBAY/KOCAELİ-KARAMÜRSEL 1993 Feroza EL2
3 ) İsmail elikçioğlu/istanbul-G.O.Paşa 1993 Feroza EL2
4 ) İsmet ÖZ/İstanbul-Kadiköy/1991 Feroza EL2
5 ) İsmail KUMAŞ/Zonguldak-Merkez/1994 Feroza SX
6 ) Feridun TURNA/İstanbul-Bayrampaşa/1993 Feroza EL2
7 ) Turgut Gercin/İstanbul-Gaziosmanpasa/ 1994 Feroza SE
8 ) Cemal ÖNEN/İstanbul-Esenler/1991 Feroza EL2
9 ) Ersan Yurdagülen, Istanbul-Bahçeşehir 1991 Feroza EL2
10) Tayfun Sözer.İstanbul/Çengelköy. 1994 Feroza SE
11) Hafız Baran/İstanbul-Gaziosmanpaşa/1991 Feroza EL2
12) Bircan YARICI/Sakarya Feroza 1997 SX
13) Ahmet ÖZDEN-Esat Özden/Kocaeli-İzmit/1994 Feroza SE
14) cevdet Özçelik.Bolu/mudurnu,93 Feroza dx
15) zafer duru.mudurnu/bolu 93 feroza el 2
16) Muhammet Güzel Karaman / 1993 Feroza
17) Murat YAVUZ Bolu/mudurnu 93 Feroza EL2
18) Mesut Körklü Istanbul/ Sefaköy / 97 Feroza SX
19) Vahdet TOKAY/EDİRNE/MERKEZ/93 FEROZA EL ll
20) Abbas Hot 93 Feroza EL 2
21) Yavuz Selim Seker / Magosa, KKTC / '93 Feroza EL
22) Kema KAYAN / Balıkesir - Erdek / 96 Feroza SX
24)
25)

Bugün itibarıyla aracın arıza ışığı problemini de çözmüş bulunmaktayım...
Şüphelendiğim parça sorunlu çıktı = MAP Sensörü...
Bursa'da bütüngün aradım sordum yok yok yok. Yetkili servisleri arıyorum kimi yetkili Feroza'da map sensörü yok diyor kimileri elimizde yok pazartei bir bakalım diyor. Kimi 352 lira dedi kimi 800 civarı...
Birçok tamirci dolaşmama rağmen uygun soketi bulamadık hatta Bursa Daihatsu servisinde bile uygun soket yok.
En sonunda akşama doğru karşıma allah tarafından Raif Usta çıktı. Toyota soketinin uyduğunu söyleyince biraz uğraşıp toyota programıyla hata bildirimin aldı = "MAP Sensörü anormal"
Bütüngün koşturmaca ve bi yığın telefon trafiğinden sonra Raif Usta bir çıkmacıyı tarif etti. Bulamayız usta dememize rağmen bi şansını dene dedi...
10larca çıkmacı, parçacı ve servis dolaştıktan sonra oraya gittik ve sonuç yine aynı,,, "Dihatsu mu? Ustam çok zor bulursun servise sor" cevabını yine aldım.
Fakat çıkma sensörler içinde aynı benimkine benzeyen 3 fişli bir sensör gözüme takıldı hemen elime aldım baktımki Toyota yazıyor üstünde.. Fakat şekli biraz farklı..
O an düşündüm Toyota soketi ve programıyla motor beynine ulaşıp hatayı öğrendiğimize göre Toyota soketi neden olmasın?
Hemen alıp taktım ve arıza ışığı sönüverdi.. Araç 5-10 dakika çalıştıktan sonra ne kara duman kaldı ne benzin ve gaz kokusu..
En son Raif Ustanın ayarlamasından sonra motorun sesi bile değişti.. Uzun bir test sürüşünden sonra bütün problemlerin çözüldüğünü gördüm.
Bursa'dan Erdek'e kadar gaz göstergesi yerinden oynamadı , burnuma herhangibir koku gelmedi. Egzost değerlerlerine baktırdım bütün değerler kırmızıyken hepsi yemyeşil oluvermiş :smiley:
Birdaha bu araca parça ararken kesinlikle Daihatsu demiycem, benim aracım Toyota :smiley:

Saygılar,,,

Kemal bey sorunları çözmenize sevindim...
inşallah agız tadıyla binme nasip olur..

Şuan araba tam ağzıma layık oldu.. Bugün arka hardtop'u söktüm ama camı sökmekten vazgeçtim kalın tornovida olmadığı için...
Çok şık bir hal alıyor Feroza bu haliyle...

[attachment=1]

[attachment=2]

feroza.jpg

feroza 4.jpg

Kemal Bey,

Öncelikle motordaki sorunu kolay ve ucuz yollu halletmeniz çok sevindirici, Daihatsu servisi bana Toyota'nın Daihatsu'da büyük hissedar olduğunu söylemişti, eğer öyle bir bağ varsa bazı parçaların ortak kullanılmış olması muhtemeldir. www.warfs.org sitesinde de Toyota Corolla'nın 1,3 modelinin karbüratörünün Feroza'nın karbüratörüyle aynı olduğunu okumuştum. Ben benim Feroza'nın ön camının değişmiş olduğunu fark ettim üreticide Olimpia adında bir Türk firması, sadece Feroza arka camı üretmiyorlar. Hardtop'u sökünce arka cam bayağı bir korumasız kalıyor gibime geldi, aman dikkat edin, sanırım çok pahalıdır yenisi.
Saygılar

Ersan

Bende bir kaç gündür tepe açık dolaşıyorum;çok keyifli oluyor ama arka cam'ı söktüm..
aman dikkat derim !! arka cam hususunda..

DSC_4832.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR