Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 817
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,691
Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

andry' Alıntı:
Evet arkadaşlar.. Maalesef Feroza ile 2. günümde yolda kaldım.. :'( Sabah marş basmadı..! Akü takviyesi bile işe yaramadı.. Eski sahibi kendi başına da en başta geldiğini ama daha sonra olmadığını söyledi.. Zaten aracın şarj göstergesi sürekli yanıyordu; araştırmış , bulamamış, yüksek şarj ettiği için yandığını söylemiş ustası, o da önemsiz olduğunu düşünüp üzerine düşmemiş.. Ne şans ki bizi buldu!!
Aracı çekerek Adapazarıı'ndaki Japon familyası araçların uzmanı elektrikci İsmail usta'nuın yolunu tuttuk.. Önce Marş motoru söküldü ve kollektörün bitik olduğunu gördük. Düşük akımda kollektör işlevini hiç görmüyordu.. Parçacıdan 50 TL'ye yenisini aldık. Toyota yan sanayi parçasıydı.. Usta o kollektörü bizim marj motoruna taktı , Sonuç OK.
Sonra aracın temel problemi olan ve şarj göstergesini de sürekli yanık tutan problemin kök nedeni araştırılıp bulundu.
Araç bırakın yüksek şarj etmeyi adeta hiç şarj etmiyordu.. Hele rolantide çalışırken adeta aküden yiyordu.. Devir yapınca düşük seviye de şarja geçiyordu.. Ama özellikle gece kullanımlarında lambalar , sisler yanıkken aküden yiyen aracımızın sabaha aküde şarjsız bizi beklemesi süpriz değildi!! Alternatörün hiç şarj etmediğini ve akü'den yediğini usta bize avometre ile gösterdi. Yenisini Toyota parçası olarak bulduk ; 350 TL idi. 4 dükkan daha gezdik ve sonunda usta Suzukilerinkinin içinin (konjektör, diyot tablası , rotor) bizimkisi ile aynı olduğunu gördü. 150TL'ye aldık ve kulak ölçüleri uymadığı için iç organ nakli yapıp araca taktık. Tabii bu arada usta olmayan eller tarafından çekllmiş eski tesisatın tüm ahrazlıkları da düzeltilmiş oldu. İşçilik dahil hepsi 300TL'ye mal oldu. İş sabahtan akşama kadar sürdü. Ama en azından iş halloldu ve parça beklemek durumunda kalmadık. Benzer sıkıntıyı yaşarsanız; endişelenmeyin de yazdım.
Geçmiş olsun:şarz dinomo olarak doğan slx ler oluyor feroza'larımıza :smiley:)

Etiketler

Can Bey geçmiş olsun.Neyse ki sorunun çözümü uzun sürmemiş.Umarım başka bir sürpriz olmaz.Ben aracımı alalı 8 ay oldu henüz yağ değişiminden başka birşey yapmadım.İkinci el araçlarda işimiz biraz şansa kalıyor .

Sevgiler
Tayfun Sözer.

Bende de çok nadir olsada aracın stop etme durumu ortaya çıktı ileride artmasından korkuyorum...
Mesela fan,farlar, kalorifer vb. elektirk çeken aksamların 2si birden veya 3ü birden aynı anda çalışırsa aracın rölentisini iyice düşürüp bazen motoru stop ettiriyor.
Bazende yolda 70-80km hızla gidiyorum diyelim karşıma ışıklar çıkınca yavaşlayıp debriyaja basınca aynı sorunla karşılaşıyorum.. Hep olmuyor tabi bunlar arasıra olan şeyler..
Aracın rölentisini 1000-1100e yükselttim baya azaldı bu sorunlar fakat yinede birşeylerin ters gittiğinin farkındayım ve bu sorunu çözmek istiyorum.
Acaba sadece elektrik aksam sorunumu yoksa mekanik bir sorunmu var? Bu ve buna benzer sorunla karşılaşan oldumu aramızda hiç?

Saygılar,,,

Kemal Bey,

Aracınız LPG li ise, sorun bence aşağıda yazdığım sebeptendir.

LPG'de kullanırken motora daha az hava girmesi gerekiyor, benim araçta şnorkel var, şnorkelin hava girişi öne bakarken, yani araba süratli giderken içeri daha çok hava alırken, aniden durmam gerekirse, araç stop ediyor, çünkü LPG nin istediğinden daha fazla hava alıyor ve devir düşünce o anlık dolan fazla hava stop ettirtiyor, ben şnorkelin kafasını geriye çevirince o sorun ortadan kalkıyor, çünkü daha az hava giriyor, benzinle deneyin stop etmediğini görecekseniz, yapmanız gereken motoro hava girişini biraz daha azaltmak, zaten LPG takılırken have girişini bir bantla daraltmışlardır, siz biraz daha daraltın o girişi stop etmieecek ve rolantide biraz yükselecektir diye düşünüyorum.

Saygılar

Ersan

Ersan Bey, bugün hemen yapıcam söylediklerinizi... Söylediğiniz gibi ani duruşlarda stop etmeyle daha çok karşılaşıyorum.

İlginize teşekkür ederim..

Kemal Bey , Ersan Bey Günaydınlar.

Yarım yamalak bilgimle konuşmak doğru mu bilmem düşüncemi paylaşayım.Sorunu rölantiyi arttırarak çözmek gerçek bir çözüm olmasa gerek.Benim Klima açıldığı zaman rölanti kendiliğinden yükseliyor. Bir yerde okuduğumu hatırlıyorum,sanırım bunu sağlayan bir düzenek var.Bunu da bir araştırmakta yarar olurmu acaba ? :smiley:

Sevgiler ,
Tayfun Sözer

Tabi hepsini araştırmak lazım Tayfun Bey... Benimde dikkatimi çekti o konu. Mesela diğer arabamda klima açılınca rölenti otomatik olarak 200-300 devir artıyor. Ama diğer yönüde var tabi; hava alımındaki bir ayarsızlık veya dengesizlik o aksamında çalışmasını önlüyor olabilir.
Çeşitli forumlarda onlarca aynı sorunla karşılaşan var ve daha çözen yok :smiley: Eğer çözersek ilk olucaz herhalde..

Saygılar,,,

hepinize iyi günler arkadaşlar.ayni sorunu bende yaşadım.Can bey kardeşim gaz telinin bitiminde rolanti ayar vidasından ayrı ,ayni makanizmanın altında bir ayar vidası var gazı bıraktıgınızda yavaşca rolentiye geçiyor.düşüş ani olursa rolentide galgalanmalar oluyor.yolda giderken ayagınızı gazdan çetiğinizde stop ediyor.resmini çektim siteye atabilirsem ,anlatmak istedigimi daha iyi ifade ederim annedersem hoşçakalın.[attachment=2]

IMG_1240.jpg

Sevgili dostlar çok özür dileyerek ;yazışmaları ilgili başlıklarda yapabilirsek , Güzel yazılar ve ''kaç Kişiyiz'' topiğimiz arada kaynayıp gitmiyecek. ;)

Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53066.0

RÖLANTİ , KLİMA İLİŞKİSİ http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57340.0

Feroza Kemerburgaz Gezisi ( 26 Haziran 2010 ) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57341.0

tayfunsozer' Alıntı:
Çevremizdeki Ferozacıları Topiğimize davet ediyoruz.

GEZEN FEROZACILAR

1 ) Salih DALCI/İstanbul-Zeytinburnu/1993 Feroza EL2
2 ) Ayhan ERBAY/KOCAELİ-KARAMÜRSEL 1993 Feroza EL2
3 ) İsmail elikçioğlu/istanbul-G.O.Paşa 1993 Feroza EL2
4 ) İsmet ÖZ/İstanbul-Kadiköy/1991 Feroza EL2
5 ) İsmail KUMAŞ/Zonguldak-Merkez/1994 Feroza SX
6 ) Feridun TURNA/İstanbul-Bayrampaşa/1993 Feroza EL2
7 ) Turgut Gercin/İstanbul-Gaziosmanpasa/ 1994 Feroza SE
8 ) Cemal ÖNEN/İstanbul-Esenler/1991 Feroza EL2
9 ) Ersan Yurdagülen, Istanbul-Bahçeşehir 1991 Feroza EL2
10) Tayfun Sözer.İstanbul/Çengelköy. 1994 Feroza SE
11) Hafız Baran/İstanbul-Gaziosmanpaşa/1991 Feroza EL2
12) Bircan YARICI/Sakarya Feroza 1997 SX
13) Ahmet ÖZDEN-Esat Özden/Kocaeli-İzmit/1994 Feroza SE
14) cevdet Özçelik.Bolu/mudurnu,93 Feroza dx
15) zafer duru.mudurnu/bolu 93 feroza el 2
16) Muhammet Güzel Karaman / 1993 Feroza
17) Murat YAVUZ Bolu/mudurnu 93 Feroza EL2
18) Mesut Körklü Istanbul/ Sefaköy / 97 Feroza SX
19) Vahdet TOKAY/EDİRNE/MERKEZ/93 FEROZA EL ll
20) Abbas Hot 93 Feroza EL 2
21) Yavuz Selim Seker / Magosa, KKTC / '93 Feroza EL
22) Kema KAYAN / Balıkesir - Erdek / 96 Feroza SX[/b]
23) İsmail DÖNMEZ / Yalova 1996 Feroza SX
24) Hakan DOĞRUCAN / SAKARYA / 97 FEROZA SX
25) Can BEYHAN / SAPANCA 1991 FEROZA
26)
27)
28)
29)
30)

:smiley:

Kemal bey;
Kardeşi Ferıdunun telefonu....0535 934 71 68 sana verir Rıdvan ustanını telefonunu.

Çevremizdeki Ferozacıları Topiğimize davet ediyoruz.

GEZEN FEROZACILAR

1 ) Salih DALCI/İstanbul-Zeytinburnu/1993 Feroza EL2
2 ) Ayhan ERBAY/KOCAELİ-KARAMÜRSEL 1993 Feroza EL2
3 ) İsmail elikçioğlu/istanbul-G.O.Paşa 1993 Feroza EL2
4 ) İsmet ÖZ/İstanbul-Kadiköy/1991 Feroza EL2
5 ) İsmail KUMAŞ/Zonguldak-Merkez/1994 Feroza SX
6 ) Feridun TURNA/İstanbul-Bayrampaşa/1993 Feroza EL2
7 ) Turgut Gercin/İstanbul-Gaziosmanpasa/ 1994 Feroza SE
8 ) Cemal ÖNEN/İstanbul-Esenler/1991 Feroza EL2
9 ) Ersan Yurdagülen, Istanbul-Bahçeşehir 1991 Feroza EL2
10) Tayfun Sözer.İstanbul/Çengelköy. 1994 Feroza SE
11) Hafız Baran/İstanbul-Gaziosmanpaşa/1991 Feroza EL2
12) Bircan YARICI/Sakarya Feroza 1997 SX
13) Ahmet ÖZDEN-Esat Özden/Kocaeli-İzmit/1994 Feroza SE
14) cevdet Özçelik.Bolu/mudurnu,93 Feroza dx
15) zafer duru.mudurnu/bolu 93 feroza el 2
16) Muhammet Güzel Karaman / 1993 Feroza
17) Murat YAVUZ Bolu/mudurnu 93 Feroza EL2
18) Mesut Körklü Istanbul/ Sefaköy / 97 Feroza SX
19) Vahdet TOKAY/EDİRNE/MERKEZ/93 FEROZA EL ll
20) Abbas Hot 93 Feroza EL 2
21) Yavuz Selim Seker / Magosa, KKTC / '93 Feroza EL
22) Kema KAYAN / Balıkesir - Erdek / 96 Feroza SX[/b]
23) İsmail DÖNMEZ / Yalova 1996 Feroza SX
24) Hakan DOĞRUCAN / SAKARYA / 97 FEROZA SX
25) Can BEYHAN / SAPANCA 1991 FEROZA
26)ALİ PERTEV /SAKARYA 1997 FEROZA SX
27)
28)
29)
30)

Ali Bey Hoşgeldiniz. Bir ay kadar önce Adapazarı girişinde dar zamanımızda hızır gibi yetişen Ferozacı Ali Bey sizmisiniz ? :smiley: :smiley: :smiley:

Sevgiler,
Tayfun Sözer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR