Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 817
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,684
Ynt: Feroza'cılar Biz Kaç Kişiyiz?

Degerli FEROZA kullanici dostlarim,

Evet amacimiz hep birlikte guzel bir aktivasyon yapmak. Degerli Cemal baskanim madem Haziran 20 sinden sonra musait olacak lutfen herkez takvimlerine bir göz atsin derim. ama yaz aylari cok kisa ,hekezin bir programi söz konusu olabilir.Ben tarihi musadeniz olursa Tayfun ve Ersan beylere yönlendirme arzusundayim.

Saygilarimla

Turgut

Etiketler

Sevgili Dostlar,

Listeye bende adımı yazacağım ama yeni Feroza almış, Gezenbilir'i bulmuş, Ferozacılar Kaç Kişiyiz bölümüne ulaşmış ve sadece son bölümleri okumuş potansiyel listeye eklenecek kişi; aaa bunlarda topu topu bukadarcıkmış demesinden korkuyorum :smiley:

Haziran'ın 20 sinden sonraki hafta sonları bana uyar, güzel ve büyük bir kamp ateşi yakabileceğimiz kuru odunu bol bir yere gidelim.

Saygılar

Ersan

Arkadaşlar 26 HAZİRAN 2010 uygunmu ? (Ersan bey sizi ilave ettim ;D )

Ferozacılar Kemerburgaz Gezisi ( )

1-
2-
3-
4-
5-Ersan Yurdagülen
6-Cemal ÖNEN
7-Turgut Gercin
8-Salih Dalcı
9-Mesut Körklü
10-Tayfun Sözer

[/quote]

:smiley:
İnşallah diyelim ;kati bir şey söylemeden önce..
Herkeslere selam..
[/quote]

Cevdet Beycim iyi günler, selamlarınız başımız üstüne.Babacığımız nasıl ? Gelmeğe karar verirseniz gideceğimiz yerde telefon sorunu olmayacak.Dilerseniz Cumartesi gecesi sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarım.

Sevgi ve saygılarımla.
Tayfun Sözer

Merhabalar,

Ersan beye bende katilliyorum her nedense FEROZA ci olarak pekte sayimiz artmis degil. Tuhaf ??? acaba bu araclardan kac adet yurda giris yapmis?
evet Haziran 26 si olabilir soyle bol kuru odunlu kamp. yane bu durumda kisa bir etkinlik ( sucuk ekmek kemburgaz ) askiya almamiz dogru .gerci Kemerburgaz civarlarinda kamp yapilabilecek mera ve göller mevcut. 26 sina kadar elbet yer konusunda siz degerli dostlarimdan kordinatlari belirlemis oluruz.

saygilarimla
Turgut

tge' Alıntı:
Merhabalar,

Ersan beye bende katilliyorum her nedense FEROZA ci olarak pekte sayimiz artmis degil. Tuhaf ??? acaba bu araclardan kac adet yurda giris yapmis?

saygilarimla
Turgut

Selamlar,,,

Mesela Erdek'te 3 adet Feroza var ve sadece buraya ben üyeyim.. Çanakkaleye gittim 2 tane gördüm. Bursa'ya gittim 4-5 tane gördüm fakat forumda olmadıklarını görüyorum...

Gezi olayına gelince;
Bizim yaşadığımız yer bizim için biçilmiş kaftan.. (KAPIDAĞ)
Yolları, gölleri, dereleri, tepeleri, denizi, sessizliği, tabiatı,doğallığı,sayısız koyları vb.
Marmara Bölgesinin heryerinden de ulaşım çok rahat..
Özellikle yaz aylarında hem dağ gezisi hem deniz, kumsal,mangal,çadır kısacası küçük bir haftasonu tatili için en ideal yerlerden biri...
Eğer düşünürseniz birkaç fotoğraf atarım akşama veya yarına...

Saygılar,,,

Merhaba Kemal bey,

benimde uzuun süredir üzerinde durdugum konu.. fakat işlerim zamansiz olusu surekli bir öteleme olayina girmem.oralara gelme ozlemimi her seferinde bir kat daha artirmakta. hakikaten bahsetiginiz gibi sizin oralar bambaska.takdir ederseniz gerek karadeniz gerekse trakya bölgelerimizde bir o kadar güzel .umuyorum ortak bir yol buluruzda hep birlikte Ersan beyin belirtigi gibi kuru ve kocaman kamp atesinde bir aktivasyon yapariz. ;D ;D ;D

saygilarimla

Tge.

Herkese merhaba,
Taze Feroza'cı olarak bir sıra numarası da bana lazım.. Lakin BozKennel'in sattığı aracını yeni aldım.
Düşük hacimli bir motora sahip ekonomik bir jip ararken Feroza'ya rastladım; daha sonra da nette araştırınca bu forum stesine buldum.

Birçok kısmı okuyarak aracı almaya karar verdim. İyi ki böyle bir site varmış ve sizler de içerik sağlamışsınız da biz de bu sayede az da olsa bilgi sahibi olup bir Feroza almaya karar verdik.. Bu anlamda tüm arkadaşlara teşekkürler.

Kendimi kısaca tanıtayım:
Adım Can Beyhan. Sapanca'da oturuyorum. Yaşım 35; 4 yaşında bir kızım, 8 Aylık bir Alman Kurdum ve artık 2 günlük de bir Ferozam var.
Bulunduğum çevrede görülecek , tadılacak çok fazla doğal zenginlik var; şimdiden heyecanlanıyorum.
Yakın çevredeki organizasyonlarınıza iş/güç el verdiği sürece katılmaya çalışırım
Selamlar..

Cam bey aramıza hoş geldiniz,aracınızı güle güle kullanın, resiminizi koyarsanınız tanımamız açısından iyi olur.

Can ,

Aramiza hosgeldin. Ben yeni sahip oldugun araci Akin kardesimden dolayi taniyorum. umarim buyuk bir keyifle binersin.

Turgut

andry' Alıntı:
Herkese merhaba,
Taze Feroza'cı olarak bir sıra numarası da bana lazım.. Lakin BozKennel'in sattığı aracını yeni aldım.
Düşük hacimli bir motora sahip ekonomik bir jip ararken Feroza'ya rastladım; daha sonra da nette araştırınca bu forum stesine buldum.

Birçok kısmı okuyarak aracı almaya karar verdim. İyi ki böyle bir site varmış ve sizler de içerik sağlamışsınız da biz de bu sayede az da olsa bilgi sahibi olup bir Feroza almaya karar verdik.. Bu anlamda tüm arkadaşlara teşekkürler.

Adım Can Beyhan. Sapanca'da oturuyorum. Yaşım 35; 4 yaşında bir kızım, 8 Aylık bir Alman Kurdum ve artık 2 günlük de bir Ferozam var.
Bulunduğum çevrede görülecek , tadılacak çok fazla doğal zenginlik var; şimdiden heyecanlanıyorum.
Yakın çevredeki organizasyonlarınıza iş/güç el verdiği sürece katılmaya çalışırım
Selamlar..

Can Bey hoşgeldiniz.Satın aldığınız araç için Akın Bey çok emek sarfetmişti .İyi günlerde kullanınız.Bir sorun ya da sorunuz olduğunda buraya yazabilirsiniz.Gezenbilir arama motoruna feroza yazarsanız sizi bilgilendirecek bir çok topik bulacaksınız.Sağlıcakla kalınız.

Sevgi ve saygılarımla
Tayfun Sözer

GEZEN FEROZACILAR

1 ) Salih DALCI/İstanbul-Zeytinburnu/1993 Feroza EL2
2 ) Ayhan ERBAY/KOCAELİ-KARAMÜRSEL 1993 Feroza EL2
3 ) İsmail elikçioğlu/istanbul-G.O.Paşa 1993 Feroza EL2
4 ) İsmet ÖZ/İstanbul-Kadiköy/1991 Feroza EL2
5 ) İsmail KUMAŞ/Zonguldak-Merkez/1994 Feroza SX
6 ) Feridun TURNA/İstanbul-Bayrampaşa/1993 Feroza EL2
7 ) Turgut Gercin/İstanbul-Gaziosmanpasa/ 1994 Feroza SE
8 ) Cemal ÖNEN/İstanbul-Esenler/1991 Feroza EL2
9 ) Ersan Yurdagülen, Istanbul-Bahçeşehir 1991 Feroza EL2
10) Tayfun Sözer.İstanbul/Çengelköy. 1994 Feroza SE
11) Hafız Baran/İstanbul-Gaziosmanpaşa/1991 Feroza EL2
12) Bircan YARICI/Sakarya Feroza 1997 SX
13) Ahmet ÖZDEN-Esat Özden/Kocaeli-İzmit/1994 Feroza SE
14) cevdet Özçelik.Bolu/mudurnu,93 Feroza dx
15) zafer duru.mudurnu/bolu 93 feroza el 2
16) Muhammet Güzel Karaman / 1993 Feroza
17) Murat YAVUZ Bolu/mudurnu 93 Feroza EL2
18) Mesut Körklü Istanbul/ Sefaköy / 97 Feroza SX
19) Vahdet TOKAY/EDİRNE/MERKEZ/93 FEROZA EL ll
20) Abbas Hot 93 Feroza EL 2
21) Yavuz Selim Seker / Magosa, KKTC / '93 Feroza EL
22) Kema KAYAN / Balıkesir - Erdek / 96 Feroza SX[/b]
23) İsmail DÖNMEZ / Yalova 1996 Feroza SX
24) Hakan DOĞRUCAN / SAKARYA / 97 FEROZA SX
25) Can BEYHAN / SAPANCA 1991 FEROZA
26)
27)
28)
29)
30)

:smiley:

andry' Alıntı:
Herkese merhaba,

Selamlar..
Aramıza hoş geldiniz ..

Evet arkadaşlar.. Maalesef Feroza ile 2. günümde yolda kaldım.. :'( Sabah marş basmadı..! Akü takviyesi bile işe yaramadı.. Eski sahibi kendi başına da en başta geldiğini ama daha sonra olmadığını söyledi.. Zaten aracın şarj göstergesi sürekli yanıyordu; araştırmış , bulamamış, yüksek şarj ettiği için yandığını söylemiş ustası, o da önemsiz olduğunu düşünüp üzerine düşmemiş.. Ne şans ki bizi buldu!!
Aracı çekerek Adapazarıı'ndaki Japon familyası araçların uzmanı elektrikci İsmail usta'nuın yolunu tuttuk.. Önce Marş motoru söküldü ve kollektörün bitik olduğunu gördük. Düşük akımda kollektör işlevini hiç görmüyordu.. Parçacıdan 50 TL'ye yenisini aldık. Toyota yan sanayi parçasıydı.. Usta o kollektörü bizim marj motoruna taktı , Sonuç OK.
Sonra aracın temel problemi olan ve şarj göstergesini de sürekli yanık tutan problemin kök nedeni araştırılıp bulundu.
Araç bırakın yüksek şarj etmeyi adeta hiç şarj etmiyordu.. Hele rolantide çalışırken adeta aküden yiyordu.. Devir yapınca düşük seviye de şarja geçiyordu.. Ama özellikle gece kullanımlarında lambalar , sisler yanıkken aküden yiyen aracımızın sabaha aküde şarjsız bizi beklemesi süpriz değildi!! Alternatörün hiç şarj etmediğini ve akü'den yediğini usta bize avometre ile gösterdi. Yenisini Toyota parçası olarak bulduk ; 350 TL idi. 4 dükkan daha gezdik ve sonunda usta Suzukilerinkinin içinin (konjektör, diyot tablası , rotor) bizimkisi ile aynı olduğunu gördü. 150TL'ye aldık ve kulak ölçüleri uymadığı için iç organ nakli yapıp araca taktık. Tabii bu arada usta olmayan eller tarafından çekllmiş eski tesisatın tüm ahrazlıkları da düzeltilmiş oldu. İşçilik dahil hepsi 300TL'ye mal oldu. İş sabahtan akşama kadar sürdü. Ama en azından iş halloldu ve parça beklemek durumunda kalmadık. Benzer sıkıntıyı yaşarsanız; endişelenmeyin de yazdım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR