Evin Alt Katında Çekme Karavan Yapım Denemesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tb1cmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,269
Ynt: Evin Alt Katında Çekme Karavan Yapım Denemesi

Sayın Hagurel demir işinden hiç anlamıyorum.Şasi benim için ilk olacak..youtube sayfalarında dolaşırken (yanlış hatırlamıyorsam mıgnet modeli galiba) yapmaya çalıştığım karavanın daha ufak bir modelini ahşap kullanarak yapmışlardı.Şirin geldi bana ve biraz değişiklikle işe giriştim.Zaten işe başlamamızda bir garip olduya ......
Dış cepheyi nasıl ve ne ile kaplamam konusunda hala karar vermiş değilim...Bu tip malzemeler nerede satılır bilmiyorum...alm.komp.panel düşünmüştüm.plastik yada benzeri rulo halinde satılan ne tür malzemeler var nerde satılır bilen arkadaşlar yazarsa gidip bakacağım.karavanın yaklaşık ölçüsü 3.20m uzunluk 2.00m max yükseklik dıştan dışada 2.00m genişlik .tek paneli tek parça olarak kaplamak zor gibi ama alınan malzemenin el verdiği ölçüde hareket edeceğim....
Dün yaptığım çamurluk çalışmasını temizledim kabaca bir zımpara yaptım cam gibi oldu hoşuma gitti ...
dış kaplama malzemesi olarak bakabileceğim yerlerin adresleri varsa rica edeceğim..Teşekkürler.. ..

Etiketler

alp abi gelişmeleri merakla bekliyoruz çok sıradışı bir çalışma banada ilham verdi.

Berkutay bey (Ctp polyester levha) bir araştırın derim,kapalı kasa kamyon ve kamyonetlerin dış kaplamasında kullanılıyor,hatta sizin yapacağınız karavanın yüksekliğincede var,ama yakınlarınızda bulabilirmisiniz bilemem,
http://www.ctppanel.net/

yada çok kaliteli su bazlı boyalar var herhalde bunu son ihtimal olarak düşünürsünüz

Selamlar ..Uzun bir aradan sonra çalışmalara başlamak üzereyim...Kısmet olursa 10 gün içinde alt şasi'yi oluşturmak için çalışmalara başlayacağım..Dingil tekerlekler ve demir (40X60X3mm) hazır.Şimdi birleştirme zamanı..
Evin alt katında karavan imalatı başlıyor...
Cümleten Bayramınızı Kutlar Saygı Ve Sevgilerimi Sunarım..Alp

Fotoğraf0733.jpg

Fotoğraf0735.jpg

Arkadaşlar vazgeçmedim farklı modeller üzerindede bazı çalışmalar yaptım.Lakin yaz dönemi yoğun olduğu için biraz arada verdim açıkçası...4x4 metre odada çalışmak biraz zor...elimizden gelen bu....saygı sevgi dolu günler dilerim...Alp

Fotoğraf0756.jpg

Fotoğraf0759.jpg

4x4 metre odadan başka bir yere taşıyarak çektiğim resimlerdi üstte yayımladıklarım...öyle bir yerde keşke yapabilseydim...

yaptığım diger modele ilişkin resimler aşağıda... ölçüler 220x195x194 Dediğim gibi sadece çalışma bazında ..tam ölçüyü gördükten sonra kafamda daha güzel fikirler oluşuyor.Tabi biraz zahmetli...aşağıdaki modelin şasi'si dahil yaptım dingil hazır alt tabanı kestim yan panelleri tavan kısmını ortaya çıkarttım....şimdilik bu ..
cümleten kolay gelsin..

Arkadaşlar torsiyon dingil alabileceğim adres varmı...İstanbulda görüştüğüm bir yer var fakat her gittiğimde fiatlar değişiyor.Malüm bu ara tekne römörkleri çokça istendiği içindirki adamın yüzüne bile bakmıyorlar...350 tl lik dingiller 450 oldu daha sonrada 570 tl oldu ..Dedikleri doviz artışı imiş .Yalan tabi bildiğiniz bir doviz cinsi varsa bu kadar artan ona yatırım yapalım bari...Ha bide eskileri boyayıp yeni diye vermek istiyorlar ...tabi dürüst esnafları bundan ayrı tutarım(((( lafım belli tek yere )))....

Fotoğraf0773.jpg

Fotoğraf0777.jpg

Fotoğraf0772.jpg

Teşekkürler firma ve tel için ...Parayı bende peşin verdim c.tesi yani yarın alacağım ....yada öyle dediler...kısmet bakacağız adam belki diğeri gibi çıkmaz....dingil 500 lira..Özelden gönderilen fiatlar bayağı aşağıda .....o firmalardan birini aradım yetkili beni ısrarla İstanbuldaki satıcısına gönderdi...ancak daha öncede yazdığım gibi her gidişte fiat değişiyor..pahalı olmasına rağmen başka bir satıcıdan almak zorunda kaldım..en son verdiği fiat 450 lira idi ...doviz'e bağlı olduğu için böyleymiş...yalan tabiki böyle bir artış dovizde hiç olmadı 3 haftada nerde öyle artış....
Alabilirsek dingili pazar günü takmayı düşünüyorum..park destek ayakları ve ön tekerlek için firma ile irtibata geçeriz .
saygılarımla Alp...

Dingilimiz istediğimiz ölçülerde geldi..Dükkan sahibi sözünde durdu...
akşam geç saatlerde gelmesine rağmen şasimi ve alt taban kontrasını boyadım ..Jant ve lastiklerimide vidaladıktan sonra ..Geçici olarak dingili mengenelerle sabitledim .taban tahtasını mengeneler olduğu için tam oturtamadım mecburen altına 2 cm lik çıtalar koyarak yerleştirebildim ama geçici .yarın saplamalarla dingili şasiye monte edebilirsem taban tahtamıda sabitleyeceğim.. .Ufak ufak birşeyler oluyor..
Görüşmek üzere saygılar..Alp

Fotoğraf0797.jpg

Fotoğraf0799.jpg

Fotoğraf0793.jpg

Bittikten sonra ne kadar zamanda yapıldığı önemsenmiyor, çalışmalarınız gayet güzel gidiyor, kolay gelsin.

kolay gelsin. ilgi ile takip. el emeği olunca izlemesi bile bir başka oluyor.

Berkutay abi saplamaları almadıysanız NORM 10.9 yada bulabilirseniz 12.9 kalitede alın,koskoca karavanı 4 adet civata tutacak sonuçta,bu civatalara özen göstermekte fayda var
Kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR