Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan biri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,359
Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

MERHABA SEDAT ACIL BEY
BILGISAYARIDA YENI OGRENMEYE BASLADIGIM ICIN SIZIN BANA YAZDIGINIZ ILETIYI YENI OKUDUMILGINIZDEN DOLAYI TESEKKUR EDERIM.SIZ BENI DAHA IYI YAZISABILMEM ICIN BENI YONLENDIRDIGINIZI TAHMIN EDIYORUM DIYORUM YA SERDE ACEMILIK VAR SIZIN BANA YAZDIGINIZ SAYFADAN BENSIZE CEVAP YAZAMADIM BURADAN YAZIYORUM VE BU ILETIMIDE OKUYACAGINIZI UMUYORUM GERCEKTEN BILGI EDINMEYE COK IHTIYACIM VAR BENIM ANLAYABILECEGIM DUZEYDE BENI YONLENDIRIRSENIZ MEMNUN OLURUM.
COK TESEKKUR EDIYORUM SAGLIKLI GUNLER DILERIM

EVET BIR KARAVANIM OLSUN COK ISTIYORUM.SIPRINTER 412 D KAMYONET ALDIM.
ARKADASLAR BIR YOLU OLMALI BU ISIN BIR CIKAR YOL BULMALIYIM .YARDIMLARINIZI VE BILGILERINIZI TECRUBELERINIZI BANA YAZIN LUTFEN TKS.

Etiketler

:smiley: sayın orbay74,
siprinter 412d aracınızın karavana dönüşme işlemi için halihazırdaki yönetmeliklere göre tek çözüm var:
aracınız kamyonet olarak kalır. aracın orjinal kasasını bozmadan!!!!! kasa kısmına sökülüp takılabilir portatif karavan yaptırırsanız, kanunen hiçbir sakıncası yoktur.bu durumda , portatif karavan, kamyonet kasası içerisinde yük olarak kabul edilmektedir.
farklı önerilerde bulunanlar olursada bu öneriler kanunlara uygun olmayabilir. dikkatli olmakta yarar var.
selamlar.

En iyisini ben yaptim. 90 model orjinal euramobil alkovenli bir karavan aldim. Onu adam etmeye ugrasiyorum. Ufak tefek dertlerini hallediyorum. Sizede tavsiye ederim. Full bir son model karavan yerine bu tip bir cozum en iyisi. Bunu alkovenliler icin soyluyorum. Cunku bu tiplerin dusuk kilometrelilerini bulmaniz mumkun. Benimkisi 138 binde. Yani 1 yasindaki arabalarla neredeyse ayni km yaptigini soyleyebiliriz. Camper minibusler ise cok kullanilabiliyor. 18 yasinda bir minibusu bu kadar dusuk kmde bulmaniz zor. Sevgiler Insel

Sn.İmpesa,
Sn.orbay74'e önerdiğiniz demonte karavanı yük gibi taşıma öneriniz konusunda araştıma yaptınızmı. Karayolları ve Maliye ile sıkıntı yaşanırmı.Detaylı bilgi
verebilirseniz memnun olurum. İyi akşamlar.
Levent

merheba sn.ımpesa (semıh bey)
her ne kadar sızı tanımıyorsam da forum ıcınde yazılarınızı sureklı okudugum ıcın deneyımlı ve maharetlı bır arkadas oldugunuz kanaatındeyım. aranıza ılk katıldıgım gunlerdeydı hatırlıyorum bu onerıyı bana sundugunuz anda da cok ılgımı cektı ve amaca ulasmak ıcın gercekten kısa bır yol olarak degerlendırmıs ve cok hosuma gıtmıstı. bu tavsıyenızı aklımdan cıkarmayacagımdan emın olun.
ancak; esımle bırlıktekı seyahatlerımızde şımdı hayalını kurdugumuz karavanları gorur gercekten cok begenır ıcımız burkulurdu . 2004 yılında bu dusumu kerceklestırmek amacı ıle bahsettıgım aracı almıs daha sonrada erdal basoglu ıle sahsen gorusmustum karar arefesınde yakalandıgım rahatsızlıgımdanancak yenı yenı kurtulmusken sımdıde bu sorunlar ıle cebellesıyorum. bızım bu tutkuya donusmus ıstegımız ıcın sonuna kadar ugrasma kararımı surduruyorum. sonradan eksık bırakılmıs bır gayretın pısmanlıgını yasayabılme endısesını yasayıp keske lerle bıtab olmak ıstemıyorum . bu nedenle daha mucadelemı surdureceegım.( bu arada karavan ımalatcıları eskısı kadar makul fıat vermıyorlar.)
tavsıyenız hep aklımdaç. ayrıca gosterdıgınız ılgı ıcınde cok tesekkur edıyorum.
selamlar sevgıler saygılar.

Tekrarliyorum. Ikinci el alin. Hele tercihiniz alkovenliyse cok temiz araclari harcayacaginizin yarisi kadar bir paraya bulursunuz. Sevgiler.

ınsel bey.
tavsıyenız uzerınde de oldukca dusundum. aslında mantıga uygun oldugunu dusunuyorum.
ne var kı;uzun yıllardır besledıgınız hayallerı bır anda gem vurup teskın etmek pek mumkun olmuyor.mantıklı buldugum cozumlere hayallerım karsı cıkıyor , gonlumun ıstedıgıne mantık ve evdekı hesap karsı cıkıyor. bu gune kadar yapmıs oldugum bır kısım yatırımlarım var . anlayacagınız, bır sure daha dırenıyorum.tavsıyelerınızı mantıklı buluyor aklımın bır kosesınde tutuyorum tesekkur ederım.
mehmet - ızmır.

orbay74' Alıntı:
ınsel bey.
tavsıyenız uzerınde de oldukca dusundum. aslında mantıga uygun oldugunu dusunuyorum.
ne var kı;uzun yıllardır besledıgınız hayallerı bır anda gem vurup teskın etmek pek mumkun olmuyor.mantıklı buldugum cozumlere hayallerım karsı cıkıyor , gonlumun ıstedıgıne mantık ve evdekı hesap karsı cıkıyor. bu gune kadar yapmıs oldugum bır kısım yatırımlarım var . anlayacagınız, bır sure daha dırenıyorum.tavsıyelerınızı mantıklı buluyor aklımın bır kosesınde tutuyorum tesekkur ederım.
mehmet - ızmır.

Mehmet Bey,

Var olan araç neyse, onunla ileri!... Zaman çok hızlı akıyor, araçlara çok kafa yormamak gerekir diye düşünüyorum. "Değerli bir büyüğümüz(!)" bir zamanlar ne demişti; "benzin vardı da içtik mi?"

İyi geziler.
Cavid Sezen

cavıt bey.
var olan mıdıllı halen bızı gezdırmeye heveslı, bız de onu pek severız .
gonul dusmus bır sefer ıngılız beygırıne ,bır gun onu yakalarım dıye pesınden kosuyorum. ya bır gun onu gem lerım yada saglam bır cıftesını yerım. bılıyorum kaşınan benım. bır de su yandan bakalım (ya tutarsa).
selamlar mehmet.ızmır.

Mehmet Bey,

O "İngiliz Atı" sevdası, bizde de var da... Ne yapalım, bizimkisi galiba "züğürt tesellisi!.."

Cavid Sezen

sn cavıt sezen.
sevgılı hemserım benı guldurdunuz cok yasayın emı.
asıl sebebınızın oyle olmadıgı kanaatındeyım. bırazcık yenı brokrası ıle cebellesme ısteksızlıgı olmasın.
saglıcakla kalın
mehmet ızmır

Rahmetli babam en iyi, iyinin dusmanidir derdi. :D

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş Ve Önerileriniz?

Herkeze iyi gunler,
camper van Arac secimi icin yillarca arastirma yaptim,bunlari tum yurt disi sitelerle karsilastirtim sonucta kasa olarak hymer dahil tum marka larin tercihi Fiat ducato kasa cunki sasi genisligi yatay 2.05 oldugu icin yatay yatak kullanimina en uygun arac .kasa L3H2 uygun veya L4H2 MODELI en uygun kasa ve kasa uretiminde campervan ozelliklerine uygun.Ayrica Turkiye de kasa yapimi konusunda problemler var.Ben sahsen dis cephenin van olarak kaldigi ve aero dinamik yapinin oneminde dolayi panelvanlari tercih ettim.
.alan olarak biraz kisitli ama hareket kabiliyeti araba gibi.
ayrica yapimda karisik sistemler hep ariza cikariyor(pahali hymerlarda ayni malzemeyi kullaniyor ve yine hatalar yogun).Karavan arizalari her markada mevcut.yabanci sitelerde hepsi o kadar para verdik yine arizalaniyor diye dert yaniyor.O yuzden karmasik sistemler hem cok pahali hemde cabuk arizalaniyor.o yuzden daha duz , senelerdir kullanilmis saglam ve kombi olmayan sistemler tercihtir.Herkeze iyi seyirler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR