Ankara'da Erdem ticarette baya bişey gördüm. Böyle yerleri gezmek insanın ufkunu açıyor.
Aslında eski bi Unimog kupasının ön tarafını alıp bendeki kupaya takacaktım. Onunla alakalıda konuşmuştum kupayıda bulmuştum. Piyasadaki eski çoğu unimog'da benzer işler var. Hatta Erdem ticarette Ford Transit çift kabin ile birleştirilmişini bile görmüştüm.
Çok farklı araçlar ve parçalar var. Bi tane kupa görmüştüm. Aslında çok hoşuma giden bi araçtan çıkmış. İveco Magirus diye biliniyor. Burunlu 4x4 veya 6x6 gibi üretilmiş bi araç.
Akşam kahvede arkadaşlarla oyun oynarken sürekli aklımı bu kurcalıyordu. Sonra bi anlık karar ile Erdem ticareti arayıp kupaya talip oldum ve satın aldım. Pazar günü vinçci arkadaş ile gidip Dodge kupasını indirdik.
Ekli dosyayı görüntüle 644631
Dodge kupasıda olacaktı tabi. Ama bi hesap yaptım. Bu kupaya daha 40-50 bin harcamam gerekiyordu. Magirus kupasına baktım döşemesi göstergeleri vs herşeyi olduğu gibi içinde. Boyası yeni sayılır. Boya bile istemiyor. Çürük vs hiç yok. Sacı çok kalın. Bunca zamandır harcanan vakit ve nakit zarar olsada tecrübe kazandım diyip geçeceğim artık.
Pazartesi günü bi çekici ayarlayıp kupayı ve kalan lastikleri almaya gittim.
Ekli dosyayı görüntüle 644632
Ekli dosyayı görüntüle 644633
Ekli dosyayı görüntüle 644634
Ekli dosyayı görüntüle 644635
Kupa geldikten sonra inceledim. Baya diri. Ek bi işlem gerektirmeyecek. Sadece ön panjur eksik. İç döşemeleride yeni yapılmış. Koltuklar vs çok iyi. Sadece temizlenmesi lazım. Zaman içinde tozlanmış.
Ben o lastikleri 20 jant olarak almıştım. Ölçü doğru aslında. Ama orjinal unimog jantına takamadık. Kenarlarıda tutmuyor lastiğin içinede girmiyor. Sanırım çemberli filan özel bi jantı var o lastiğin. Kupayı aldım hevesli hevesli gezerken lastikçiden gelen bu haber ile içim karardı. Oda çok sürmedi. Kupanın ölçülere bakarken geri keyfim yerine geldi. Baya baya tutuyor ölçüler. Sanki Unimog'dan sökülmüş gibi. Kesme biçme işleri olmayacak inşallah.
Eldeki lastikleri geri yolladım Ankara'ya. Ordan başka bi lastik bulacağım. Dubleks olması lazım. Şambrelli lastiğe tövbe ettim daha önceki aracımda. Akşam koyduğum aracın sabah lastiği inmiş oluyordu. Olur olmadık yerde patlıyordu.