"eg Kırım" Dik Pop-up (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,691
Ynt: "eg Kırım" Dik Pop-up (atiladi)

atiladi' Alıntı:
Levent, biliyorsun bunun adı AR-GE yani Hayale para harcama sanatı....AR araştırma ve yapma, işin en heyecanlı ve istek dolu birinci adımı, başarı elde edilirse güzel, iş GE geliştirmeye ve yapmaya kalırsa, yandık.....

ilk'in gühahı olmaz,
bence ufak tefek aksaklıkların dışında bu proje hazır demektir,
ikincisi için mutlaka geliştirme yapılır,
mühim olan ilk'in ortaya çıkması
selamlar

Etiketler

atiladi' Alıntı:
Ben ar-ge çalışmaları yapıyorum, başarı elde edersek tabiki başka bir araca montalayarak kullanacağız, kaldıki şu an için dik pop-up'da başarı söz konusu deyil, sistem doğru ve standart çalışabilirse başarıdan söz edeceğiz, şu an için başarı ilk yaptığım pop-up için kazanılmı bir hak..

Örnek çalışmalarınızı karavan dostları ile paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Teşekkür ederim, Seyfettin abi...adımız hıdır deyil ama yapabildiğimiz budur, arzu edenler biraz daha geliştirip kendi pop-up'larını yapabilirler, ister üçgen açılım, isterlerse dik pop-up ikisinide mümkün olduğunca paylaşıyorum...

Dik pop-up da montajlanacak mekanik parçaların çokluğundan dolayı, montaj sonrası alt kasanın boyasının problem çıkarabileceğine karar verdim ve önca alt kasa ahşaplarını boyamaya başladım..
Tabiki önce üçgen pop-up'ı ortalıkdan kaldırarak çalışma ortamı hazırlamak gerekti..
Önce iki kat astar sonra da son kat çekiç dövme efektli hamerton boya ile ahşapları montaj öncesi boyarayak hazır vaziyete getirdim, muhtemelen yarına kadar çalışmaya başlayacak kadar kurur...

20140116_125712.jpg

20140116_133632.jpg

20140116_132255.jpg

Dik pop-up'ın aç-kapası RF kumanda ile yapılacak ama kumandanın kaybedilmesi veya arıza durumunu düşünerek bir adette butonlu aç-kapa ilave edeceğim, aldığım 6 bacaklı bu butonu bağlayabilmek bizim gibi elektronik özürlüler için oldukça karmaşık, butonu alırken bağlantıyı sordum, ya bilmiyorlar yada bol kepçeden atıyorlar, yine imdada Google amca yetişti ama oldukça uğraştırarak, saman içinde bana iğne arattı, sonuç, pop-up'ın rf kumandasına ilave manuel buton kontrolüde hazır...

20140116_180257.jpg

20140116_180324.jpg

Hocam, cary tavanına güzel yakışır, 1993-94 yıllarında 2 sene kullandım, aracın ufaklığı bir avantaj, tavan tam iki kişilik yatak ölçüsünde, kargo bölümünün köşelerinden dikey çalışacak elektrikli 4 adet 90 cm Lineer piston ile çok güzel çalışır, piston uygulamasıda çok basit, dikkat edilecek tek nokta aracın resmi taşıma kapasitesi, yanlış hatırlamıyorsam 600 kg olması lazım, bu rakamın içine sığmak çok zor, oldukça hafif ve basit bir uygulama güzel olabilir...

Atila senin kullandığın araçtan benim araç farklı galiba!
Suziki SK410 tipi,1990 mod, M1 otomobil sınıfı Net ağırlık:875 kg, sürücü dahil 5 kişi (fabrika çıkışı 6 kişi idi,LPG içeri alınınca 5 düştü)
Taşıma işinde de kullandığımız için 4 koltuk (katlanır) kullanıyoruz.
Bu araçta tavan yüksek, üzerinde sanki dik popup var gibi.Düz değil öne arkaya,sağ ve sola kavisli.Aynen polyester çalışan arkadaşın modeline benziyor.
Yeni öneri ve kurgularını yazarsan sevinirim.

Sağ gözümde tedavi gerektiren bir sorun var, bu gün sabah önce kuledibi göz hastanesine gittim, durum böyle olunca çalışmaya ancak öğleden sonra başlayabildim...
Bu gün, pop-up'ın alt kasa kesim ve montajını yaptım, henüş yukarı çıkış tünelinin ölçüsü milimetrik olarak belli olmadığı için sadece dört köşeyi sabitledim, sonra kaldırma işlemini yapacak Gijonların hat montajlarını yaptım, motorun montajlanacağı yeri kısmen belirledim, bu arada yukarı çıkış tünelinin de yeri ve ölçüsü hemen hemen belli oldu, motor tarafında 30 cm kadar kör bir nokta bırakmak gerekecek böylece yukarı çıkış tüneli 45 X 80 cm gibi bir ölçüde olacak, üçgen pop-up'da çıkış tüneli daha genişti 50 X 90 cm, sağ-spl gijon takımını hareket ettirecek kayışın çalışacağı yeri bırakınca, 200 cm olan yatak boyundan çalmamak için çıkış tünelini 50 cm'den 45 cm'e düşürdüm, pop-up'ın dış ölçüsünde oynayamıyorun çünkü açılan kısmının alüminyumları kestirilmiş montaja hazır bekliyor...
Yarın gijon gruplarını alt ahşap kasanın iç kısmına montajlamaya başlayacağım, belli bir düzende kurgu devam edecek...Şimdiden kapanırken üst açılan kısmın denge sorunlarının çıkacağı görünür gibi, imalatın ilerleyen aşamalarında imalat ile sorun gidermeyi birlikte götüreceğim gibi görünüyor, belki ön ve arkaya çok yumuşak sadece denge amaçlı extra amartisör koymam gerekebilir..

20140117_173109.jpg

20140117_173122.jpg

20140117_173144.jpg

20140117_173209.jpg

20140117_173220.jpg

Hepinize Teşekkür ederim...
Bu gün doktor şikayetiniz ne diye sordu, bende önceden hazırladığım fotoğrafı gösterdim, doktor bana başka bir şey sormadı, hemen işe başladı... Sağ gözümde arka görme kısmında az miktarda ödem oluşmuş, önümüzdeki günlerde muayenesi sıraya tabiii bir makinaya daha gireceğim, duruma göre ilaç veya lazer tedavi metodundan biri seçilerek tedaviye başlanacak..Gezenbilir 'de paylaşımda sınır yok, ödem oluşması sonucu 3-4 aydır sağ ve sol gözüm aşağıdaki gibi görmekde, şu an için teşhis kondu tedavi yöntemi tercihi için bekliyorum...

GÖZ muayene.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri