"eg Kırım" Dik Pop-up (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,692

Etiketler
Ynt: "eg Kırım" Dik Pop-up (atiladi)

Atilla abi Auris i boşverde benim araca 4 kişi yatak ilaveten duşa kabin koyalım daha makbule geçer...

Kolay gelsin düşünsel sınırlarımızı zorlayan başarılı bir çalışmayı daha keyifle izliyoruz....emeğinize sağlık.....
Kendi aracınızda hangi tavanı kullanmayı planlıyorsunuz....
kalın sağlıcakla

Teşekkür ederim Ferhat, uzakdan kumandanın sınırlandırıcılarını bağlamayı çözemezsen bilgine başvuracağım, haberin olsun..

Tanju, artık seninkine kat çıkmak lazım....

carpediem69' Alıntı:
Kolay gelsin düşünsel sınırlarımızı zorlayan başarılı bir çalışmayı daha keyifle izliyoruz....emeğinize sağlık.....
Kendi aracınızda hangi tavanı kullanmayı planlıyorsunuz....
kalın sağlıcakla

İlk karavanı kendime yapacağım, bitmiş olan ilk pop-up'ı takacağım, dik pop-up artık ikinci karavana kaldı...

Bu gün, bir kaç eksik mekanik parçayı aldım sonra dik pop-up'da kullanmak için RF uzakdan kumanda ve açma-kapama için sınırlayıcılar aldım, redüktörlü motor konusunda araştırma yaptım, 200 prm/dak redüktörlü 80 kg kaldırabilecek kapasitedeki motorların hızları yavaş geldi, dik pop-up'ın açılma işlemi şu an için 2 dakika olarak görünmeye başladı, biraz daha hızlı motor arayışına girdim, hedef 1 dakikada pop-up'ı açabilmek...

20140110_174416.jpg

20140110_174427.jpg

fatih4141' Alıntı:
Abi benim anlamadığım bişe var dik pop-up u ayrı bir aracamı uygulayacaksınız.Bu aradada kolay gelsin...

Ben ar-ge çalışmaları yapıyorum, başarı elde edersek tabiki başka bir araca montalayarak kullanacağız, kaldıki şu an için dik pop-up'da başarı söz konusu deyil, sistem doğru ve standart çalışabilirse başarıdan söz edeceğiz, şu an için başarı ilk yaptığım pop-up için kazanılmı bir hak..

Abi enerjine hayranım. Hic bitmesin. Kolay gelsin.

Atilla Bey, kolay gelsin. Çalışmalarınızı imrenerek takip ediyorum. Pop up işini de başardıktan sonra sanırım aşağıdaki tip bir araca da sıra gelir.

[youtube]http://youtu.be/GIG9P0lB1iA [/youtube]

Şehir içinde de rahatlıkla kullanılabilecek 10m3 bir araç camp alanında pop up ve arka kapıların oradan yaptığı büyümeyle 15-18m3 gibi bir hacme kavuşabilir.

Biz tekstilde buna "hot couture" deriz, amaç kullanmak deyil Show yapmaktır, gerçek hayatta kullanılamasada istersek böyle de yapabiliriz demek, verdiğin örnekte de amaç getireceği avantajlar ile fiyat ilişkisine hiç bakmadan, sadece olabilirlik tezi için yapılan çalışmalar..Verdiğin örnek yaklaşık 3-4 yıl önce yapılmış bir çalışma, eğer kullanılır bir anlam taşısaydı bu gün kullanılan örneklerini görürdük, oysa onlarca defa bir çok arkadaş, bu resim ve videoyu müteakip kereler paylaşır ama görüntü hep sdüdyo ortamından öte gitmez, kaldıki bu örneğin Renault master olanını 3-4 yıl önce ben yayınlamıştım, oda "hot couture" raflarında yerini aldı, gerçek hayatta henüz ortada yoklar..Resimlere bakmak keyifli olabilir ama bizim gibi imalat mantığı le bakılırsa, kullanım-fiyat bağlamında bana göre bir anlamı olmayan imalatı zor ve pahalı bir Show ürünü..Benzer çalışma prensibi ile amerikada çekme karavanlarda bu formda hayata geçiren çalışmalar var ve gerçek hayatta kullanılır durumdalar, çünkü imalat mantığı ile bakınca çekme karavanın kübik yapısı bu tip çalışmalara uygun..

imagesCAUDA0HR.jpg

Bu gün yine karaköy kazan ben kepçe, pop-up için gerekli son parçaların peşinde idim, sonunda istediğim gibi bir 12v DC motor buldum, 500 dedir/dak, 100 tork, 50 watt güzel bir motor, yarın yol yine tornacıya gidiyor, motoru kasnağa sabitleme için kasnağa setskur açtırmam lazım, sonra montaja başlıyorum...

20140114_174200.jpg

20140114_174307.jpg

Bu gün, pop-up'ın kaldırma motorunun çıkış dişlisinin motora akuple işlemini tornacıda yaptırdım, diğer aktarma dişlilerininde setskurları açıldı, sonra pop-up atl ahşap kasası için gerekli ahşapları aldım, montaja başlayacak hale geldim...

20140115_163104.jpg

20140115_163110.jpg

karavan konusunda bir'' acaba yapılabilirmi ''sorusu daha sayende cevap bulacak, kolay gelsin

Levent, biliyorsun bunun adı AR-GE yani Hayale para harcama sanatı....AR araştırma ve yapma, işin en heyecanlı ve istek dolu birinci adımı, başarı elde edilirse güzel, iş GE geliştirmeye ve yapmaya kalırsa, yandık.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri