"eg Kırım" Dik Pop-up (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,693
Ynt: "eg Kırım" Dik Pop-up (atiladi)

Geçmiş olsun, kolay gelsin Atilla abi,sahibindende Konya'da bir tranporter karavan var,ilk yaptığın gibi pop-up ona uygulanabilir mi,enlemesine yatak kaldırılıp,içine wc-duş eklense nasıl olur?uygulansa üst yatakla tavan arası kaç cm olur?

Etiketler

Herkese tekrar teşekkür ederim..Sağlıklı olmak çok önemli...

omnitemporal' Alıntı:
Geçmiş olsun, kolay gelsin Atilla abi,sahibindende Konya'da bir tranporter karavan var,ilk yaptığın gibi pop-up ona uygulanabilir mi,enlemesine yatak kaldırılıp,içine wc-duş eklense nasıl olur?uygulansa üst yatakla tavan arası kaç cm olur?

Murat, benim yaptığım üçgen pop-up tabiki her araca uygulanabilir, fakat önemli bir nokta gözen kaçırılmamalı, ben pop-up'ı ducato gibi yüksek bir araca montajlayacağım nitelikde yaptım, araç zaten çok yüksek olduğu için pop-up kapalı konumda iken, bütünü ile görünmeyecek, biz sadece pop-up'ın yan alüminyumunun 13 cm'inin 10 cm kadarını görebileceğiz, oysa transporter gibi alçak tavanlı bir araçda, insan göz seviyesi nerede ise pop-up'ın tamamını görecek, durum böyle olunca trasportere daha estetik bir pop-up yapmak gerekebilir diye düşünüyorum, benim yaptığım gibi home made bir pop-up transporterda göze rahatsız edici gelebilir...Üçgen pop-up'ın kasa ölçüsü 260 X 135 cm, yatak ölçüsü 200 X 125 cm, çıkış tüneli 50 X 90 cm, ön kısımda yüksekliği 142 cm, bu ölçüler keyifli bir yatak için ideal ölçüler..

Atilla abi bir sonraki proje transportera pop-up olur dersen,ben hemen bir tane alır gelirim,tabiiki psa araçlara yaptığın uygulama da çok güzel oldu,ama bence T5 e böyle birşey yapılırsa,bir çok arkadaşımızın ilgileneceğine ve mutlu olacağına inanıyorum,
Allah sağlık versin,senin gibi hasta dostlar başına,direk tanıyı koydurucu bir veri ile gitmişsin doktora,
kbb ye gitsen hangi kulağında kaç desibel kayıp olduğunu gösteren bir doneyle gidersin sanırım,benim daha öyle bir hastam olmadı ;D ;D

Teşekkür ederim Murat, benim pop-up üretmek gibi bir amacım veya hedefim yok, sadece kendi karavanıma extra bir değer ve işlevsellik ekleyebilmek maksadı ile yaptım, yapmak isteyenlere de bilgi anlamında her zaman yardımcı olmaya hazırım...

o zaman tasarım yapan bir mühendis olarak devam etmelisin muhakkak,keşke bir karavan yapım yeri açsan,süper olurdu,
sonuçta bu kalkan tavan işinin türkiyede yapılabileceği,dünya kadar para harcamadan olabileceği görülmüş oldu sayende,
eline sağlık abi,
kendi yapabilecekler,yada ustasına yaptıracaklar senin sayfandan ve değerli bilgilerinden yararlanarak yapabilecekler,bunlardan biride ben olmak isterim,kolay gelsin,izlemeye devam

Atilla abi gecmis olsun. Bu projede oldukca hizli ilerliyor. Projede kolayliklar dilerim. Bir cok yonden ornek alinabilecek bir proje olacak.

Teşekkür ederim, Ferhat....Teşekkür ederim, Bülent...

İkinci pop-up'a biraz ara verdim bir kaç güne kadar tekrar başlayıp, paylaşıma devam edeceğim....Bu dinlenme arasında pop-up'a biraz uzaktan bakıp biraz daha gözlem yapınca kaldırma sisteminde bir kaç değişiklik planı yaptım, böyle tasarım işlerinde biraz ara verip kafayı soğutunca, daha gerçekçi yeni fikirlerde çıkıyor, zaten ar-ge böyle bir şey, sürekli üstüne koyarak geliştirme sanatı...

Göz rahatsızlığı yazını yeni farkettim Atilla Abi. Geçmiş olsun. İnşallah gözlerin en yakın zamanda eski sağlığına kavuşurlar.

Dik Pop -up proje çalışmalrında kolaylıklar dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR