"eg Kırım" Dik Pop-up (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,693
Ynt: "eg Kırım" Dik Pop-up (atiladi)

Herkese merhaba,
Geçmiş olsun Atilla.
Sonunda ben de aranıza katılmaya karar verdim :smiley: Bir aydır yazıları okudum, çok değerli muhteşem bilgiler var. Henüz karavan yaşamını tatmadım (bir kaç kısa seyahat dışında) keyfini bilemiyorum ama üretmenin keyifi de çok ağır basıyor gibi. Araç seçimi ve slide out konusunda sorularımı aşağıdaki başlıkta yazdım, senin ve tüm arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17277.msg1308435#msg1308435

Sevgiler.

Etiketler

Atilla abi geçmiş olsun. uzun zamandır pek uğrayamıyordum buralara. bu sebeple kusura bakma abi biraz geç oldu ama.

Atilla Bey geçmiş olsun nazar değdi. Göz hastalıkları üzerine işsiz kaldığım bir dömnem çalışma fırsatım olmuştu. Bu yönde bir ihtiyacınız olursa istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. İstanbul'daki göz doktorlarının çoğunu tanırım ve hangisinin ne konuda uzman olduğunu az veya çok bilirim. Sevgiler

Evet nerede kalmıştık......

Üçgen pop-up ducatoya montajlandı, karavan dönüşümü tamamlandı, şimdi pop-up'ın dik açılanına devam edelim..Üçgen pop-up'ın karavan dönüşümünde yaşayabileceği problemleri düşünerek, tüv'den geçemeyeceği varsayımı ile boşuna uğraşmış olmamak için dik pop-up'a ara vermiştik, geçen zamanda yinede boş durulmadı kağıt üzerinde çalışmalar devam etti, pop-up'ın dik açılma mekanizmasında da bazı revizyonlar yapıldı, açılma sistemi değiştirildi, pop-up'ın açma kapama işini motorlu üçgen krikoya emanet etmeye karar verdim, gerekli parça revizyonlarını tornacıda yaptırmaya başladım, dik pop-up'ı takacak bir araç aramaya devam ederken bir yandan da dik pop-up'ın imalatına devam edeceğim...

DÄ°K Pop-up   EG KIRIM a.jpg

20140513_154649.jpg

20140513_154654.jpg

20140513_154723.jpg

20140513_154659.jpg

Bu gün, dik pop-up'ın açılımını sağlayacak krikoların açılınca 100 cm yükseklik sağlayabilmesi için yapılacak eklerin sac kesimleri caka bükümleri yapıldı, krikoların sisteme alttan ve açılan kısma üstten bağlanmasını sağlayacak sistem parçalarının da sac kesim ve bükümleri yapıldı, yarın kriko eklerinin kaynakları yapılarak önce krikolar toplanıp çalışır vaziyete getirilecek...

20140514_171312.jpg

Bu gün dik pop-up'ın kaldırma krikolarının açılıma uygun hale getirme revizyonları yapıldı, krikolar artık diklemesine 100 cm açılıyor, pop-up tavanı bu sayede 100 cm açılacak, tabandaki 10 cm süngeri düşersek, pop-up yatağından tavan 90cm olarak belirlenmiş oldu..pop-up mekanizması çift motorlu ve elektrik kontrollü, aşağı-yukarı seçeneğine sahip, ayrıca RF control (uzaktan kumanda) ben ilave edeceğim, böylece şezlongda oturarak pop-up tavan radyo kontrol ile zahmetsizce açılıp kapatılabilecek..

20140515_184348.jpg

20140515_184408.jpg

20140515_184438.jpg

Atilla bey çok güzel çözümleriniz var. herkes gibi ilgiyle takip ediyorum... bence doğru düzgün bir atölye tutup bu işi daha ileri seviyeye taşımalısınız...
saygılarımla
şahin

Kolay gelsin Atilla. Çok çalışıyorsun ; aman sağlığını ihmal etme...

atiladi' Alıntı:
Bu gün dik pop-up'ın kaldırma krikolarının açılıma uygun hale getirme revizyonları yapıldı, krikolar artık diklemesine 100 cm açılıyor, pop-up tavanı bu sayede 100 cm açılacak, tabandaki 10 cm süngeri düşersek, pop-up yatağından tavan 90cm olarak belirlenmiş oldu..pop-up mekanizması çift motorlu ve elektrik kontrollü, aşağı-yukarı seçeneğine sahip, ayrıca RF control (uzaktan kumanda) ben ilave edeceğim, böylece şezlongda oturarak pop-up tavan radyo kontrol ile zahmetsizce açılıp kapatılabilecek..
konunun tamamını okuyamadım ama
Çok güzel ve çok akıllıca çözüm, bazı arabalardaki manuel kriko sistemi büyütülerek step motor benzeri motorlarla elektrikli hale getirilmiş. Step motor kelimesi bana limit switch kavramının hatırlattı Atilla Bey. Tavanın en açık ve en kapalı olduğu noktalara uygun limit switch benzeri birşey koydunumuz veya koymayı düşünüyor musunuz? Motorlar ve sisteme gereksiz yük binmesi engellenmiş olacaktır.

Kolay gelsin;
Bu pop up tavanda motorsuz daha basit elden kaldırmalı bir sistem yapılabilinirmi?
Bende düşünüyorum kendi transpoterıma ama bunu uyguluycak kadar el melekesine sahip değilim ankarada bir firma ile görüştüm aracımın yarı fiyatını isteyince vazgeçtim konuyu görünce konu muhattaplarına sorum pop up yapabilecek bir usta varmıdır?

Sn. mustafaatk ; Krikolar orjinal ve swiçleri üzerinde var.....

Sn. muratersahins; Tabiki daha basit kaldırma sistemi yapılabilir, yine tabiki zar gibi ince bir fiber tavan kaldırılacaksa, üzerinde 4x100 watt güneş paneli olan bir tavan için minimum sistem ancak krikolu sistem...

Sn. murat06VIY68; Motor taşıyıcı için USA sitelerinde güzel çalışmalar var, Google'da "motocycle carrier" diye ararsanız konplike ve basit bir çok taşıyıcı görebilirsiniz..

Abi özlettin kendini.
Hayrola yeni projeye ara mı verdin ?
Yoksa uygun araç mı arıyorsun?

Hasan

16-19 mayıs bursa misi toplantısına Tahtakuş ile gitmiştik, toplantı sonu 7 günlük uludağ etrafında 1500 mt seviyesinde 10 karavan yayla turu faliyeti ekleyince, istanbula dönmeyi unuttuk, serin serin gezdik, böyle güzel yaylalar turu bulunca iş kimin aklına geliyorki, dün geri döndük, şimdi şehre adapte olmaya çalışıyoruz, işe adapte olmakda birkaç gün ürecek gibi..

https://www.facebook.com/atiladi/media_set?set=a.10152460848183482.1073741833.653048481&type=3

10259183.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR