Efsane İle 2013 Ağustosunda İsviçre İtalya Almanya Avusturya Slovenya Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,851
Ynt: Efsane İle 2013 Ağustosunda İsviçre İtalya Almanya Avusturya Slovenya Turu

Verona,Vincenza dan sonra inanlımaz kalabalık geldi bize.Burası tur otobüslerinin olduğu ve hertarafın Türk turist olduğu bir şehir.Girişte tabi ki ilk gözüme çarpan bir motor mağazasıydı.

IMG_3024.JPG

Etiketler

şehrin girişinde daha güzel bir yere geldiğimizin hissi uyanıyor.Efsaneyi girişte bir ağaç altına park ettik başkaca karavancılar da vardı.

063.JPG

064.JPG

IMG_3025.JPG

IMG_3026.JPG

Girişte Romalılardan kalma gladyötörlerin döğüştüğü arena ve büyük bir meydan karşılıyor.Burada konserler ve tiyatrolar oynanıyor şimdi.Çok acıktığımızdan Arenanın karşısında spagetti yiyoruz.Hava inanılmaz sıcak yoldaki gösterge 48 diyor.

IMG_3030.JPG

IMG_3031.JPG

IMG_3040.JPG

Meydanın ucunda alışveriş caddesi var ama mağazalar allahtan kapalı ::smiley:
Cadde boyunca yürüyoruz sokakta gösteri yapanlar kalabalığı toplamışlar.

065.JPG

066.JPG

Caddenin sonu yine bir meydana açılıyor.Verona nın bir diğer önemli unsuru Romeo ile Jülyet aşkının bu şehirde yaşanması ve evlerinin burada olması.Magnetlerde hep bu var.Benim de Jülyet im bu gezide Annem oluyor ;D

070.JPG

Verona dan çıkıp Garda Gölünde kalma kararı alıyoruz.Çok sıcak ve sıcakta Venedik - Vincenza - Verona ve Garda Gölü nde yürüdük.Çok abarttık.Garda gölü kıyısında Efsaneyi park edip kasbada biraz dolaşıyoruz ama çok yorgunuz annem de yazık birşey demiyor.Ama ayakları kızarıp şişti.Efsaneyi park ettiğim yerde de karavan park edilmez levhaları var.İçime sinmiyor ve hemen yakında olan bir campinge gidiyorum.Öyle yorgunuz ki birşeyler atıştırıp deliksiz uyuyoruz.Akşam gözümüz ne göl görüyor ne Garda :smiley:

071.JPG

072.JPG

073.JPG

074.JPG

Bu da Garda Gölünde gördüğüm bir Alman plakalı karavan.Büyüklüğünü görünce inanamadım.Ben Efsaneyi park etmekte zorlanırken bu karavancı ne yapıyor çözemedim.

076.JPG

077.JPG

Garda dan kahvaltımızı edip çıktık kaldığımız camping çok güzeldi ama resim çekemedik yorgunluktan.Hedefimiz oyalanmadan Cenevre.
Aşağıdaki rotayı izledik.İtalya dan Fransa ya girdik.Meşhur Mont Blanc tünelinden geçtik.uzunluğu altıbüçük yedi kilometre kadar.

Garda - Geneva.jpg

Rotamızı Garda dan çıkıp A4 Milano yönüne çevirdik.Annemi Milano ya girmmemeye ikna etmem çok zor oldu.Oğlum bari bir eşarp alsaydık Milano dan anı dediğinde ben sana İsviçre'den her rengini alacağım dedim ;)

IMG_3041.JPG

Motorla yaptığımız turlarda en fazla 200 - 250 km gidip bennzin için bu Autogriller de durup birşeyler yiyip içeyi çok severdim.Ama artık gerek yok.Buzlukta soğuk herşey var gerekirse de çakmaktan çalışan kettle ile suyu ısıtıp istediğimizi içiyoruz.Motorculuk ne zahmetli bir hobby miş kaybolan yıllarıma ağlıyorum :'(

IMG_3042.JPG

Bu arada yolda bir citroen döşova görüyoruz.Yaşlı bir teyze kullanıyor yan camında bir sürü gittiği yerleri yapıştırdığı sticker ler var.İzmir de de bir dostumuz tuttuğu garajında bundan topladığından ilgimi çekiyor.Bu araçların meraklısı çok fun klüpleri var.

IMG_3048.JPG

IMG_3049.JPG

Çirkin ördeği bende severim hatta son zamanlarda çirkin kamyonu (ismi bu değildir muhakkak) hayatımda hiç görmediği halde çok beğeniyorum.

Screenshot_3.png

mayıstosböce' Alıntı:
Çirkin ördeği bende severim hatta son zamanlarda çirkin kamyonu (ismi bu değildir muhakkak) hayatımda hiç görmediği halde çok beğeniyorum.
Evet bence de çok klasik ve güzel ama Türkiye de hiç görmedim.Sadece fransız filmlerinde gördüm bir iki tane :smiley:)

Otobandan Mont Blanc tüneline doğru giderken manzaralar çok hoş Dağları gördükçe seviniyorum.Hava serinliyor manzaralar güzelleşiyor diye.Ama bu otoban paraları insanı üzüyor.

IMG_3054.JPG

IMG_3055.JPG

IMG_3058.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR