Efsane İle 2013 Ağustosunda İsviçre İtalya Almanya Avusturya Slovenya Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,170
Ynt: Efsane İle 2013 Ağustosunda İsviçre İtalya Almanya Avusturya Slovenya Turu

Pire limanından ayrılık Akrapol ün altındaki park yerine efsaneyi rahatça saat çok erken olduğundan park ettim.Hava çok ısınmadan annem kahvaltımızı hazırladı ve Atinanın en güzel manzarasında nefis bir Türk kahvaltısı ettik.İşte karavancılığın en güzel yanı :smiley:

IMG_2933.JPG

IMG_2934.JPG

IMG_2935.JPG

IMG_2936.JPG

Etiketler

Akropol e çıkmadık.Ben daha önce görmüştüm Annemin de arazi vitesi ağrızalıymış.O nedenle akrapolün eteklerinden Atinanın Plaka semtine eski bit pazarına doğru Monestraki ye doğru yol aldık ince ince .

IMG_2938.JPG

IMG_2940.JPG

IMG_2942.JPG

IMG_2945.JPG

IMG_2947.JPG

Burak bey her iki gezinizi de merakla takip ediyoruz.Eşim ve ben meslektaşımız olan annenize selamlarımızı gönderiyoruz.

Burak Bey,

Gezinizi keyifle takip ediyorum... Ancak sizden sonra, karavanclılığı hanım ve ufaklıkla icra edip de valide sultanı götürmediğim için kendimi hayırsız evlat gibi hissetmeye başladım :smiley:

Hemen valide ve peder için düzenlenmiş bir seyahat organize ediyorum !!!

Sizlere keyifli geziler dilerken, saygıdeğer validenizin ellerinden hürmetle öpüyorum...

mustafayetim' Alıntı:
Burak bey her iki gezinizi de merakla takip ediyoruz.Eşim ve ben meslektaşımız olan annenize selamlarımızı gönderiyoruz.
Mustafa Bey,
Ben de sizin gezileri büyük keyifle okuyorum.Paralel yerlerdeki resimleri görünce ben de buralardaydım diye yad ediyorum.
Annemin de çok selamları var.Babam avukat olmasaydı büyük ihtimal biz de meslektaş olacaktık ama baba ağır bastı :smiley:
Eşinize ve size İzmir den çok selam.

nuribilgetekin' Alıntı:
Burak Bey,

Gezinizi keyifle takip ediyorum... Ancak sizden sonra, karavanclılığı hanım ve ufaklıkla icra edip de valide sultanı götürmediğim için kendimi hayırsız evlat gibi hissetmeye başladım :smiley:

Hemen valide ve peder için düzenlenmiş bir seyahat organize ediyorum !!!

Sizlere keyifli geziler dilerken, saygıdeğer validenizin ellerinden hürmetle öpüyorum...

Valla gerçekten ben bu geziyi annemle yaptığım için kendi adıma çok mutlu oldum.Keşke babam da hayatta olsaydı da onu da böyle gezdirebilseydim diyorum.

Ama tabi ben bekar olduğumdan anneyle gezi yapmak biraz daha kolay,bir camperin içinde gelin kaynana nasıl anlaşır bilemiyorum :smiley:))
İzmir den çok selamlar.

Yolda eski bir BMW motorsiklet gördüm.Meraklıları bilirler eskiden motor yokken fazla bunlara gıpta ile bakardık.Büyük amcalarımızda vardı.Benim de ilk vitesli motorum 1942 model 350 cc lik tüfek BSA idi.İngiliz malı idi.Hani İngiliz hasta filmindeki hintli bomba uzmanının bindiği motor var ya onun aynısı filmi izleyenler belki hatırlar.

055.JPG

Motorsiklet Yunanistan da çok yaygın ama kimse kask takmıyor.Böyle nizami motor kullanıcıları çok az.Hele trafikte Atina da resmen arı sürüsü gibi motorcular sağdan soldan geçiyorlar:smiley:

IMG_2948.JPG

Plakaya inip sabah kahvemizi içiyoruz.Daha araç trafiğine kapalı alışveriş caddesi ve Atinanın meşhur bit pazarını gezeceğiz.Annem iyice bilenmiş durumda alışveriş için.Dükkanlar da açık bi elli euro kenara ayırıyorum.Umudum yaranın daha da büyümemesi :smiley:)

045.JPG

Bit pazarında ne ararsanız var tezgahlarda eski veya eskitilmiş plaktan kapı koluna herşeyi satıyorlar.

IMG_2950.JPG

Bit pazarından Akrapol.
Aklıma Atina değince hep şu anım geliyor. Motorla bir kurban bayramında yaptığımız gezide karayolundan İzmir - İpsala - Komotini - Selanik ve atinaya gelmiştik.Ama ekim sonları olduğundan her ayrıldığımız şehre kar yağıyordu.Atinadan da feribotla Sakız a geçip ordan da Çeşme üzerinden İzmir e dönmeyi planlamıştık.4 kişiydik birimiz muhasebeci,birimiz göz doktoru,birimiz mobily imalatçısı bir de ben.Neyse Atinayı üç gün dolaşıp gemiye bindik motorları yükledik.saatinden bir dakka şaşmayan gemi kalkmıyor.Alla alla dedim kendi kendim sonra kaptan gibi birini gördüm koridorda "kumandante kumandante" diye bağırıp saatimi işeret ettim.Kumandante güldü.Ege denizinde 10 şiddetinde fırtına var bir hafta burdayız diyip gitti.Biz bir hafta Atinada zorunlu tatil yaptık Muhasebeci abimiz tam kdv zamanıymış bunalıma girdi gemiden çıkmadı.babam ise telefonda bu haberi verince neler dediğini hiç hatırlamak dahi istemiyorum.Gezginlik bazen sürprizlere açık olabiliyor:smiley:)

IMG_2951.JPG

Plaka dan yani bit pazarından manzaralar.Ha bu arada tam bir magnet ile yırttım derken hediyelik eşya satan dükkandan bir kadın çıktı hoşgeldiniz dedi.Annemi aldı içeri.Duvarda Kenan İmirzalıoğlu nun resmi vardı.Girdiler Yunanca Türkçe muhabbete.kadın tam satıcı.Annemle his birliğini yakaladı.Sonra anneme dandik dandik bardak vs gösterip etiketlerini işaret edip 5 euro yazana 3,10 yazana 7 diyor.Annem de aldı gazı yine bardak magnet şişe açacağı vs aldık.Gezinin başındayız daha ben İsviçre de ne yapacağım onu düşünmeye başladım::(:(:smiley:(

049.JPG

050.JPG

IMG_2956.JPG

IMG_2957.JPG

IMG_2960.JPG

Çok güzel bir etkinlik olmuş;paylaşım için teşekkürler ;D

Merak ettiğim iki husus var :

Birincisi : Motokaravan için yapılan gümrük işlemleri arkadaki motosiklet için de yapıldı mı ,yoksa herhangi bir eşya gibi mi geçti ?
İkincisi : Efsane , kaç metreküp ?

Selâmlar. :smiley:

paylaşımlarınızı okumaya başladığımda özellikle alışveriş hususundaki yorumlarınız için"Eyvah ya Anne'de bu yazılanları okursa "düşünceleri içinde bir galeyana gelme durumunu akabinde Annenize olası takılma vaziyetleriniz gözümün önünden geçip yüzümü kaplayan bir tebessüm ile huzur içinde paylaşımın geri kalanını okumaya devam ettim:smiley: Anneye sağlıklı bir ömür diliyor ve ellerinden öpüyorum .....Paylaşım için de size teşekkürler....
Kalın sağlıcakla

yucel59' Alıntı:
Çok güzel bir etkinlik olmuş;paylaşım için teşekkürler ;D

Merak ettiğim iki husus var :

Birincisi : Motokaravan için yapılan gümrük işlemleri arkadaki motosiklet için de yapıldı mı ,yoksa herhangi bir eşya gibi mi geçti ?
İkincisi : Efsane , kaç metreküp ?

Selâmlar. :smiley:
Yücel Bey merhaba,
Motorsiklet için de karavan gibi gümrük işlemi yapıldı.Annemin pasaportuna işlendi ve öyle çıkarabildim.Eşya muamelesi görmüyor.tek başınıza karavanla çıkacaksanız motorsikleti Türkiye den çıkartma şansınız yok.Mutlaka yanınızdaki birine noterden motorun ruhsat sahibi yurt dışına çıkartabilmesi için muvafakat vermesi gerekiyor.Ama ehliyet felan sormuyorlar.Motora da yeşil sigorta yaptırmak gerekiyor.

İkinci soruya gelince 17 m3 Efsane 2008 model.Yüksek tavan.Ben iyi ki en büyük boyu yaptırmışım heryere girebildim,park edebildim.Arkada motor olmasına rağmen.İleride İsviçre resimlerine sıra gelince paylaşacağım,şehirlerde en meydan yerlere park ettim hatta kaldım hiç sıkıntı yaşamadım.
İzmir den selamlar.

carpediem69' Alıntı:
paylaşımlarınızı okumaya başladığımda özellikle alışveriş hususundaki yorumlarınız için"Eyvah ya Anne'de bu yazılanları okursa "düşünceleri içinde bir galeyana gelme durumunu akabinde Annenize olası takılma vaziyetleriniz gözümün önünden geçip yüzümü kaplayan bir tebessüm ile huzur içinde paylaşımın geri kalanını okumaya devam ettim:smiley: Anneye sağlıklı bir ömür diliyor ve ellerinden öpüyorum .....Paylaşım için de size teşekkürler....
Kalın sağlıcakla
Çok teşekkürler iyi Dileklerinize,annemle arkadaş gibiyiz.Hatta gezide zaman zaman "oğlum ben senin yaşıtın mıyım ne takılıyorsun bana bu kadar" bile dedi.Ama çok iyi anlaşıyoruz.Allah başımızdan eksik etmesin :smiley:))
İzmir den çok selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR