E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,718

Etiketler
Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

forester' Alıntı:
Bu sabah satıcıyla yapmış olduğum yazışmanın ardından, 70 gün üzerinde teslim olmayan ve akibetini bilemediğim siparişimin bedelini satıcı PayPal'da ki hesabıma eksiksiz olarak geri ödedi.

Hayirli olsun, Gezengen arkadasimizinda soyledigi gibi olmasi gereken buydu. Gercekten durust saticilarin yaptigi sey tam budur.
 

Sıkıcı bir deneyim de benden

Ebay'dan İzmir'deki bir adrese istediğimiz sipariş(2 zippo), PTT görevlisi tarafından, dairenin kapısına bırakılıp gitmiş. Evde oldukları halde zile dahi basılmamış, öylece bırakılıp gitmiş eşiğe. Tesadüfen, kapıdan birileri alıp götürmeden almışlar paketi.

Gelmeyen kaybolan/çalınan ebay siparişi bilinmedik birşey değil. Takip kodsuz yollanan bu tür paketler zaten Allah'a emanet geliyor. Görev ahlakı olmayan bir görevli "nasılsa takib yok" diye paketinizi çalabilir. O kadar değersiz ki gözlerinde, zile basmadan, bırakılıp gidiyor. Ulaşamadık, paketiniz var diye uyarı bırakıp, paketin güvenliğini de sağlamıyor.
 

Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

Evet bu konuda haklisiniz. Bu konuda yapilacak tek bir sey var arkadaslar eger gonderiniz cok agir degilse, Fedex, DHL yada UPS gibi uluslar arasi bir kargo sirketi ile gondertmeniz. Hem hizli, hemde kapiniza kadar sorunsuzca, bir cok esya icin gumruge takilmadan ve imza karsiligi teslim edilerek gelir. Buyuk ve agir paketlerde astari yuzunden pahaliya geliyor ama kucuk seyler icin bence deger.
 

Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

Birde hiçbir şekilde ülkemizde satılmayan ürünler oluyor, o nedenle bazen riske girmek gerekiyor taşıma konusunda.
 



Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

iyi arkadaşlar içime kurt düştü.daha önce fotoğraf makinesi almıştım.sorun olmamılştı.şimdi bakalım sorun olurmu.
 




Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

ben başka bir siteden yurt dışından bıçak getirttim sorun olmadı.inşallah sorun olmaz.
 



Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

Umarım olmaz ama gümrükte bakılan şey, ürünün değeri, ağırlığı ve yasaklı ürün olup olmaması (örneğin cep telefonu gibi).
 

Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

ben ebaydan her türlü parca getiriyorum şimdi ye kadar hiç sorun yasamadım tek sorun sadece gümrükte takılma, baskada bişey yok,kendım modifiye oto parcacısıyım tum malzemelerimi ebay veya farklı firmalardan getirtiyorum.
 

Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

bayramlarda limit aşaılabiliyor sanırım öyle birşey vardı die hatırlıyorum.
 


Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

Selamlar,
maalesef konu "bayramda limitler yukseliyor" seklinde basit degil. Bayram ( oncesi / sonrası ) daho yuksek meblaglı paketler gelebiliyor ama bu paketin bir akrabanızdan geliyor olması sarti var.. reha
 



Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

reha' Alıntı:
Selamlar,
maalesef konu "bayramda limitler yukseliyor" seklinde basit degil. Bayram ( oncesi / sonrası ) daho yuksek meblaglı paketler gelebiliyor ama bu paketin bir akrabanızdan geliyor olması sarti var.. reha

Sadece akrabadan gelme şartı yok, çünkü bunu nasıl ve ne şekilde ispatlayacaklar? Kutunun üzerinde gümrük beyanı önemli, firmadan geliyorsa ve faturalıysa sorun olabiliyor. Yasa ile ilgili maddeleri aşağıya kopyalıyorum :

Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya

MADDE 45-(1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır.

Vergileri ödenmek suretiyle yolcu beraberinde veya posta yoluyla ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya

MADDE 62-(1) Önemli değeri olmayan eşya ve yolcu beraberinde getirilen hediyelik eşya muafiyeti hükümleri saklı kalmak üzere, her bir sevkiyat ya da 18 ve daha yukarı yaştaki her bir yolcu için kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen eşyanın;

a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,

b) Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20,

oranında ve kıymeti üzerinden tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.

(2) Birinci fıkrada sözü edilen limit dahilinde getirilen eşyanın;

a) Yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra gelmesi ya da yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,

b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,

c) Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması,

ç) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,

gerekir.

Muafiyet limitlerinin aşılması ve eşyanın vergilendirilmesi

MADDE 63-(1) Eşyanın yolcu başına toplam kıymetinin 61 inci maddede belirtilen değerleri aşması halinde muafiyet yalnızca toplam değeri 150 veya 430 Avro tutarındaki kısma uygulanır. Muafiyet değerlerinin aşılması durumunda, muafiyet miktarına tekabül eden vergi düşüldükten sonra kalan kısma 62 nci maddede belirtilen tek ve maktu vergi uygulanır.

(2) 62 nci madde hükümleri çerçevesinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro’yu aşması halinde, söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanır.

(3) 62 nci madde hükümleri çerçevesinde getirilen eşyanın kıymeti, ibraz edilen faturaya, satış fişine veya eşya bedelinin ödendiğine ilişkin belgeye göre belirlenir. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti gümrük idaresince belirlenir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,030
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst