Serkan bey merhaba,
Siz kamp yeri, yol vs.gibi hazırlıklarla boğuşurken katılımcıları buluşma yeri ve güzergah hakkında elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışacağım.
Buluşma noktasına erişim şu şekilde yapılabilir. Çoban mevkiinden şehir merkezi istikametine yönelip 800m ilerledikten sonra ana cadde ile kesişirsiniz. Bu noktadaki trafik ışıklarından mecburi sağa dönerek 500m kadar ilerlediğinizde Anıtı sağınızda göreceksiniz. Aslında Ankara'dan gelişte ve İstanbul'dan gelişte kullanılabilecek alternatif yollar mevcut ancak her iki istikametten gelenler için ortak olan tarifi yapmaya çalıştım.
Kurugöle ulaşım için hangi yol izlenecek bilmediğimden, 2006 yılında oraya yaptığım gezinin gps datasını ekliyorum. O vakit Ankara istikametinde Üçköprü köyünü geçtikten sonra sola ayrılan yollardan birini kullanmıştım, yanılmıyorsam birbirine yakın üç ayrım vardı ve üçü de kısa mesafede buluşuyordu.
Planladığınız gezide hangi şelaleye gidilecek bilemiyorum ama Güzeldere'dir herhalde kabulüyle ona ait gps datasını ve devamındaki Kardüz ve diğer yaylalara ait gps datalarını da ortak tek dosya içinde bulabilirsiniz. Gps dataları Garmin cihazları tarafından olduğu gibi kullanılabilir. Diğer marka gps cihaz sahiplerinin (sanırım) veya gps cihazı olmayanların Google Earth uygulaması ile açabilecekleri *.gpx uzantılı dosyayı da ekte bulabilirsiniz. Ancak boyutu 250kb.ı aştığı için winrar ile sıkıştırıp koyabildim. Önce winrar ile dosyayı bilgisayarınıza çıkartıp sonra google earth uygulamasını başlatıp File/Open ile dosyaya erişip açın.
Ne gps cihazı ne de google earth uygulamasına sahip olmayanlar için ise google earth'ten aldığım ekran görüntülerini ekliyorum.
Serkan beylerin programı henüz tam olarak orta çıkmadığından bunları sadece ön bilgilendirme olarak kabul edin.
Selamlar.
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]