Duster Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 431
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,340

Duster için hangi kış lastiği?

• Goodyear UG8

Kullanılan: 4 12.1%
  • Continental CrossContact Winter

Kullanılan: 8 24.2%
  • Yokohama Geolander I/T GO71

Kullanılan: 5 15.2%
  • Lassa Competus Winter

Kullanılan: 3 9.1%
  • Petlas W651 /Starmaxx W850

• Brigestone Blizzak LM80

Kullanılan: 2 6.1%
  • Pirelli Sottozero3/ Scorpion Winter

Kullanılan: 4 12.1%
  • Sava Eskimo SUV

Kullanılan: 0 0.0%
  • Falken HS 449

Kullanılan: 1 3.0%
  • Diger

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Ynt: Duster Kış Lastiği

youngsun' Alıntı:
Bizim lastikler Romanyada Duster icin uretiliyor diye biliyorum. Bayilerde bizim ebatta var mi ayni desenli lastik?

Bizim araç üstündeki lastiklerden bayilerde var. Çok başarılı bir lastik olduğunu söylüyorlar. Lastikçi bana BFG takma, kış lastiğide alma bunlarla devam et bence çok başarılı bir lastik hatta senin lastiğinin aynısını ben transporterimde kullanıyorum dedi, sen 1 tane al + olarak stepnedekini çıkar bunları önlere takalım , arkalar iyi bi 15 bin seni götürür dedi, şaşırdım açıkcası.. Tamam ben bir bakayım ozaman dedim ayrıldım. Fiyatı 287 TL miş.

Ayrıca bizim lastiklerin üzerinde M+S işareti var, kış lastiği muhabbetine polis durdurursa bu yazıyı gösterirsin dedi.

Şimdide benim bir sorum var, hiçte bakamadım açıkcası, bizim stepnedeki lastiklerle diğer lastikler aynısı mı ? İzleri vs hepsi aynı mı ?

Etiketler

SUV lastiklerinin hepsinde M+S isareti var.
Testlerde de bizim lastikten daha iyi olanlar var.
Michelin Latitude Tour gibi mesela.
Ancak gurultu tuketim ve islak zeminde B etiketli lastikler var.
Pirelli gibi.
Ayrica 70 desibelin altinda olan Goodyear Efficentgrip SUV var.

SERKANEFE' Alıntı:
Bizim araç üstündeki lastiklerden bayilerde var. Çok başarılı bir lastik olduğunu söylüyorlar. Lastikçi bana BFG takma, kış lastiğide alma bunlarla devam et bence çok başarılı bir lastik hatta senin lastiğinin aynısını ben transporterimde kullanıyorum dedi, sen 1 tane al + olarak stepnedekini çıkar bunları önlere takalım , arkalar iyi bi 15 bin seni götürür dedi, şaşırdım açıkcası.. Tamam ben bir bakayım ozaman dedim ayrıldım. Fiyatı 287 TL miş.

Ayrıca bizim lastiklerin üzerinde M+S işareti var, kış lastiği muhabbetine polis durdurursa bu yazıyı gösterirsin dedi.

Şimdide benim bir sorum var, hiçte bakamadım açıkcası, bizim stepnedeki lastiklerle diğer lastikler aynısı mı ? İzleri vs hepsi aynı mı ?
Hepsinde durum aynımı bilmiyorumda , benim stepne aracın altındakilerden farklı michelin m+s
Sende serkan dönüyosun dolaşıyosun eski lastiklerden nasıl yararlanırımı düşünüyorsun değiştir hepsini abicim 50000 km desin yahu hızlı giderken sorun olur o lastikler arkadada olsa

Lastikçi bana BFG takma, kış lastiğide alma bunlarla devam et bence çok başarılı bir lastik

Lastikçi aracı nasıl kullandığınızı sizden daha iyi mi biliyor da bu kadar bilmiş yorumlar yapabilmiş?

araziye girmeyenler için, Dusterlerin üstündeki continantal.M+S lastikler yeterli, yaza-kışa, asfalta, toprak yola ve mevzuata da uygun..
görüntü ve arazi için alanların farklı lastiklere yönelmesi normal.. ancak bu lastikler yakıtı artırır ve asfaltta ses ve rısk olabilir...

3 yıldır her ay bu lastiklerle araziye giriyorum, gayet iyi iş çıkarıyorlar. ;)

Bugün kış ortası evde oturmak sıktı deyip ankaranın bilindik yaylalarında dolandım. Üzerinde m+s işareti olan kim sorarsa "4 mevsim" michelin lastiklerle mi dolansaydım? Duster'ın orjinal conti'leri bunlardan daha mı iyi? Yok kışın yaylaya gidecek kadar "kaçık" olabilirim ama bir uçurumdan aşağı yuvarlanıp ölmek istemiyorum, tabi ki bulabildiğim en iyi kışlık lastiklerle dolaştım. Artık değiştirme zamanları yavaş yavaş geliyor ve ne 4 mevsim lastiklerle idare edeceğime, ne de BFG alacağıma emin olabilirsiniz. ;)

sakyuz' Alıntı:
Bugün kış ortası evde oturmak sıktı deyip ankaranın bilindik yaylalarında dolandım. Üzerinde m+s işareti olan kim sorarsa "4 mevsim" michelin lastiklerle mi dolansaydım? Duster'ın orjinal conti'leri bunlardan daha mı iyi? Yok kışın yaylaya gidecek kadar "kaçık" olabilirim ama bir uçurumdan aşağı yuvarlanıp ölmek istemiyorum, tabi ki bulabildiğim en iyi kışlık lastiklerle dolaştım. Artık değiştirme zamanları yavaş yavaş geliyor ve ne 4 mevsim lastiklerle idare edeceğime, ne de BFG alacağıma emin olabilirsiniz. ;)

Sizin tercihiniz, ben kaçıklığı seviyorum, güle güle kullanınız ;)

Normalde üzerinde diş kalsa bile 40000 km/3 senede (hangisi önce gelirse) lastikleri tercihe göre yenilemek güvenlik açısından gerekli..

Tek başına M+S kış lastiği sayılmıyor ..

http://www.karlastigi.com/makale_detay.asp?id=22

SORU: Otomobiller ve Hafif Ticari Taşıtlar için önerilen M+S "Dört Mevsim Lastiği" Kış Lastiği sayılır mı?

HAYIR!

M+S lastikleri ancak Kış Lastiği sembolünü taşıyorsa M+S Kış Lastiği olarak değerlendirilebilir. Kış lastiği sembolünü taşımayan M+S lastiklerinin kar üzerinde fren mesafelerinin yaz lastiklerinden daha kısa , ancak kış lastiklerinden daha uzun olduğu saptanmıştır. "Kış Lastiği" sembolünü taşımayan M+S "Dört Mevsim Lastikleri" nin kışın iyi bir Kış Lastiği , yazın da iyi bir Yaz Lastiği olamayacağı mutlaka bilinmelidir. Öte yandan 27.11.2012 tarihli "Kış Lastiği Genelgesi"nde Otomobil ve Hafif Ticari Taşıtların Kış Lastiği tanımında M+S işaretiyle birlikte Dağ içinde Kar Tanesi şartı vardır.

Evet bende öyle biliyorum , tam emin olmadığım için yazmadım
M+S kış lastiği olarak kabul edilmiyor biliyorum kar sembolü olması lazım ama dediğim gibi emin değilim kanunu okumak lazım

Normalde üzerinde diş kalsa bile 40000 km/3 senede (hangisi önce gelirse) lastikleri tercihe göre yenilemek güvenlik açısından gerekli..

Bence o kadar da değil en az 4 sene idare eder, gerisi nasıl kullanıldığına bağlı, lastiğin durumu ne olursa olsun artık sökmek lazım muhabbeti üretim tarihinden itibaren 6. yıldan itibaren başlıyor, o da kesin değil ama yarar/zarar hesabının zarar'dan yana ağır basmaya başladığı nokta orası. Bunu savunanlar da genelde avrupa kaynaklı oluyor çünkü adamların otobanlarında 120km/s maksimum hız diye bir kural yok, haliyle lastiğin kalitesinin/tazeliğinin de önemi artıyor. Japonlara ve bazı amerikalı kuruluşlara sorarsanız onlar 10 seneye kadar yolu var diyorlar, ama bence abartmamak lazım 6 sene iyi bir rakkam.

Evet bende öyle biliyorum , tam emin olmadığım için yazmadım
M+S kış lastiği olarak kabul edilmiyor biliyorum kar sembolü olması lazım ama dediğim gibi emin değilim kanunu okumak lazım

Teknik olarak öyle, kar lastiği logosu taşımayan M+S kışlık lastik sayılmıyor ve değildir, kanunda ne yazdığını ise bilmiyorum, son okuduğum bir site (simdi hatırlamıyorum adını) kanunda bu konuda hiçbirşey yazmadığını iddia ediyordu. Doğruysa garip bir durum oluyor tabi, kışlık lastik takmayanlara bazı illerde ceza kesildiğini düşünülürse..

SORU: Lastikler için 4 X 4 X 4 kuralı nedir?

4 X 4 X 4: Dört lastiğin dördü de aynı Marka / Model / Aşınma da olmalıdır.
4 X 4 X 4: Dört lastiğin dördü de 4 yıldan yaşlı olmamalıdır.
4 X 4 X 4: Dört lastiğin profil derinliği 4 mm den az olmamalıdır.

Bendeki lastikler 3mm ve sadece M+S olduğu için, tam anlamıyla kış lastiği olmamasına karşın genelgeye uygun olması nedeniyle BFG Ile yeniledim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR