Duster Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 431
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,593

Duster için hangi kış lastiği?

• Goodyear UG8

Kullanılan: 4 12.1%
  • Continental CrossContact Winter

Kullanılan: 8 24.2%
  • Yokohama Geolander I/T GO71

Kullanılan: 5 15.2%
  • Lassa Competus Winter

Kullanılan: 3 9.1%
  • Petlas W651 /Starmaxx W850

• Brigestone Blizzak LM80

Kullanılan: 2 6.1%
  • Pirelli Sottozero3/ Scorpion Winter

Kullanılan: 4 12.1%
  • Sava Eskimo SUV

Kullanılan: 0 0.0%
  • Falken HS 449

Kullanılan: 1 3.0%
  • Diger

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Ynt: Duster Kış Lastiği

GENELGE
(2013/KDGM-03/DENETİM) (Genelgede değişiklik yapılan hususlar )
27/11/2012 tarih ve (2012/KDGM- 07 /DENETİM) sayılı Genelge Bakanlığımızca yürürlüğe konulmuştur. Ancak, bazı araç türleri için kış lastiği temininde güçlükler yaşandığı müşahede edilmiştir. Taşıt sahiplerinin mağdur olmaması için bahse konu genelgenin;
“KIŞ LASTİĞİ VE UYGULAMALARI” başlıklı (1) nci bölümünün (ç) bendinin sonuna aşağıdaki cümlenin eklenmesi;
“Yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunluluğu 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren aranır.”
“DENETİMLERDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR” başlıklı (2) nci bölümünün (a) bendinin;
“a) Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti;
minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında ise (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) işareti aranacaktır.” şeklinde değiştirilmesi,... hükmü eklenmiştir...
Kısaca; 10.12.2013 tarihi itibari ile yayınlanan değişiklik-yeni genelgede artık hususi yada ticari , otomobil, kamyonet, minibüs otobüs, "TÜM ARAÇLARDA" kış lastiği zorunludur..(otolar da dahil engeç-01.01.2014) ayrıca M+S de kışlık lastik olarak kabul edilecektir...(zaten 5/3 halkası kış desenlidir-zigzag-kılcal olarak)

Etiketler

kış lastiği kadar olmasa da yakın sayılır... çok kar-buzda zaten kış lastiği de yetersiz kalıyor..zincir takılıyor...
ayrıca ms lastik yeni daha, atmaya kıyılmaz... :smiley: kamyonet-münübüse tam uyar, ağırlık tolere eder galiba...

kış lastiği kadar olmasa da yakın sayılır...

Aslına bakarsanız hiç alakası yok.
M+S tamamen lastik desenindeki boşluk oranı ile ilgili bir konu. M+S logosu taşıyan lastiğin herhangi bir performans kriterini sağlaması gerekmiyor.

Kışlık lastik logosu ise lastiğin ölçülen performansa yönelik bir konu. Elde edilen performans ta düşük hava sıcaklıklarında lastiğin esnekliğini koruması, buzlu yüzeylere tutunabilmesini sağlayan slika katkılı hamuru vs gibi başka faktörlere bağlı. Bu faktörler M+S'den %10 daha iyi bir performans elde edilmesini sağladığı anda o zaman o lastik kışlık lastik logosu taşıyabiliyor. Tabi bu da birzamanlar kışlık lastikler yeni çıktığı zamanlarda verilen bir karar, şimdikiler %10'u geçmiştir.

Konuya bu açıdan bakınca şöyle de düşünebilirsiniz: o %10 iyileştirme vardı ya, onu bazı ebatlarda BFG AT de tutturuyordur bu yüzden üzerine kışlık lastik logosunu yapıştırmışlardır. Yani BFG AT alıp ta yeni kışlık lastikler kadar iyi olduğunu düşünürseniz yanıltıcı olur, üzerindeki kışlık lastik logosu sadece eski teknoloji kışlık lastikler kadar iyi olduğu anlamına geliyor.

bf de kullandım kış lastiğide kullandım hiç alakası yok diyebilirim, arkadan çekişli(arka hafif) aracımı bf kımıldatamazdı
kış lastiği ise eğimin ürkütücü boyutlara ulaşmadığı her ortamda iki çekerde bile gider.

M+S lastik, yazlık, standart ve kabaklaşmış lastiklerden de kışın ıyıdır herhalde...:smiley: yeni nesil kışlıklar(slikası yüksek) kadar olmasada, eski model kışlıklara denk sayılır... arabamdaki cntinantal m-s de, 5 halkanın 3 adeti zigzag-kılcal yarıklara sahip, belki slikası zayıf olabilir, onuda korumak iiçin yazın kullanmıyorum, ayrı yazlık lastik var... daha napak, uygun takas olursa kışilıkla takaslarız ms lastiği, ayrı mevzu... ;)

AT,bf, vb sert-kalın diş lastikler de, çamurda-arazide ıyı de, kışta çok fazla artısı yok... yakıtı çok..kışlıkta değiller ayrıca...

Merhabalar
Sadece fikir vermesi açısından:
Bir süre önce Abant'a gittik, sonra Kartalkaya ya Çıktık. Her iki yerde de yoğun kar mevcuttu. En ufak kayma yaşamadan rahatlıkla Kartalkaya' ya çıktık. İnerken de sıkıntı yaşamadım. Frenlerim, bir miktar kayma yapsa da, durdurdu. Hatta çıkarken üç dört araç vardı, zincir takıyorlardı, bizi durdurdular ve ilerisinin tehlikeli olduğunu, buz olduğunu vs söyleyerek bizi uyardılar. Zincir takmadan gayet rahat çıktık zirveye. Vede indik.
Lastiklerim yeni, Cooper AT3 M+S
Araç: Suzuki Grand Vitara

hem AT hemde M+S ise, çok kar-buz yoksa, tabiki iş görür..

205-65-16" Petlas Snowmaster 95H aldım,(yük-hız endexi de ıyı) pambuk gibi oldu.:smiley: yazlıklarda aynı-marka-ebat ve menunum... fiyatta uygun.. EC etiketi de yağış-sürtünme-kayış "C", yakıtta"E" kodlu... (yazlık:180.TL-Kışlık:190.TL civarı) fena değil... tavsiye ederim...

Lastik ebat sitelerde, 215-65-16" muadil olarak, 205-65/70-16" ve 195-70/75-16" lastik ebat tavsiyesi yapılıyor...(%3 farkın altında-+/- 1,3.mm.fark ediyor..) bilgilerinize...

Çok buyuk ebat ve kalındış/AT lastikler motoru-öntakımı-aksı-yakıtı zorluyor...

Ne umut ettik ne bulduk herkes farklı kış lastiği takmıştı fikirlerimizi belirtecektik ama malesef bu sene kar görmedik(Tunceli'de olduğum halde fotoğrafımdaki karı özledim:( ) o yüzden de fikirlerimizi de beyan etmedik.
Bu arada nokian kış ve yaz lastik değişimini ortadan kaldıracak buluş yapmış

http://www.teknokulis.com/webtv/videoizle/kis-ve-yaz-lastigi-ayrimini-ortadan-kaldiran-bulus

malesef kış zayıf geçiyor.. böyle giderse yazın kuraklık ve ürün zamları patlar.. ???

maalesef bu kış lastikleri elimizde patladı boşuna aldık kullanamadık biz istanbullular

Merhaba arkadaşlar yaz lastiği alacam MICHELİN LATITUDE CROSS almayı düşünüyorum(4x4 aracım) bayileri aradım 310 tl en düşük fiyat aldım ama aşağıda 280tlye buldum siz ne dersiniz? Mıchelini seçmem uzun ömürlü olmasından
http://lastikburada.com.tr/lastik-detay.php?michelin-215/65r16--latitudecross&pid=4951

Merhaba arkadaşlar yaz lastiği alacam MICHELİN LATITUDE CROSS almayı düşünüyorum(4x4 aracım) bayileri aradım 310 tl en düşük fiyat aldım ama aşağıda 280tlye buldum siz ne dersiniz? Mıchelini seçmem uzun ömürlü olmasından
http://lastikburada.com.tr/lastik-detay.php?michelin-215/65r16--latitudecross&pid=4951

Telefon edip üretim tarihini öğrenin derim.

http://www.hizlial.com/oto-aks-navigasyon/lastik-jant/good-year-lastikler

Goodyear 215/65 R16 98V EFFICIENTGRIP SUV 4x4 Lastik

372,17 TL değil 268,59 TL

Azizim, bu grip lastiklerin yuvarlanma direnci çok düşükmüş. Tasarruf halleri yani. Bir göz at ve araştır derim. İlla michelin alacam dersen, sen bilirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR