Duster Kar Zinciri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,113

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Araştırmalarım sonucu Duster lastik ebadına uygun fiyatı da uygun olarak 59 TL sadece eliftuningde z tech diye bir zincir buldum. 4X4 zincirleri çok pahlı ve bizim ebat pek bulunmuyor. Bugün denedim jantada değmiyor jant çizilme sorunu olmaz.
i5362303_fotograf0172.jpg-k

i5362302_fotograf0171.jpg-k

Etiketler
Ynt: Duster Kar Zinciri

bizim araçlarda üzerimde gelen dört mevsim lastilerde dahi zincir ihtiyacı olmuyor dört çeker bir araca gereksiz

Her Duster dörtçeker değildir ;)
Ayrıca Dusterlardaki lastikler dört mevsim diye tabir edilen YAZ LASTİĞİ dir. Kış lastiğinden ve yaz lastiğinden kötüdür. SUV araçlarda M+S lastikler standarttır. Ama asla kış lastiği değildir. Duster 4çeker olması avantajıyla karda iyi performans sergileyebilir ama bu M+S lastiğin marifeti değil. Tamamen aracın marifeti. Yani ben önden çekişli dusterımla karda patenaj çekerim siz yola devam edersiniz.

Mevlüt bey, diğer markaların (örneğin modacar) 215 65 16 zincirleri Duster'a olmaz mı?

(İlk fotoda görüyoruz; zinciri yamuk takmışsınız.. ;D ;D ;D)

Bu zincir kaç günde elinize ulaştı?

4x4 'ler eğer zincir takıcaksa 4 tekere takmalılar yoksa şanzımanı elinize alırsınız, forumda 4 çeker araca 2 kar zinciri takan abiler inatlaşma uğrana şanzımanı eline almış çoğu bilginize arkadaşlar.

olguncandan' Alıntı:
Niye ki serkanefe?

Bir de, bu tartışma hangi forumda, bi göz atmamlazım.

Bu forumda dostum, duster topiğinin dışında bir topicte bulabilirsem linkini atarım, zaten tartıştıkları konu banada mantıklı geldi, araç kitapçığında eğer arabada bir sorun olduysa ve çekici çağırmanız gerekirse, kesinlikle eski klasik tip 2 ön tekeri tutan ve 2 teker ile sürüyen çekici ile aracınızı çektirmeyin demişler sanırım yanlış hatırlamıyorsam 4 çeker araçlar içinde not düşmüşlerdi. Hatta olguncandan böyle bir konu başlığı açıp forumda tartışmaya yatırabilirsin bizde tam bilgilenmiş oluruz.

olguncandan' Alıntı:
Mevlüt bey, diğer markaların (örneğin modacar) 215 65 16 zincirleri Duster'a olmaz mı?

(İlk fotoda görüyoruz; zinciri yamuk takmışsınız.. ;D ;D ;D)

Bu zincir kaç günde elinize ulaştı?

Ben bu ebadı çok zor buldum daha doğrusu bulduğum bir kaç markada 150 TL civarındaydı. Zincir sipariş ettiğim gün kargoya verildi.

Bugün zinciri tekrar denedim yamukluğu düzelmiyor baklavanın biri teker yanağına yetişmiyor. Daha sonra internetten araştırma yaptım Trimatik Grup 100 göndermişler bana. 205/65/16 ya da 215/60/16 ölçülerine uyuyo. Bizim tekerle 2 santim fark var. Yarın iade ediyorum zinciri. Oysa ben ztech diye sipariş etmiştim. Gelen kutunun ebad yazan yerlerini kaldırmışlar. Heralde ebadı görüp iade etmiyim diye.
Bizden kaçmaz ;D

Ben de yılbaşı dönüşü kırıkkale civarında kara yakalandım.En azından polis muayenesinde kar zinciri, takoz ve çekme halatı zorunlu, ceza yemeyim diye bir kamyoncu marketinden zincir aldım.
Malum bizim lastikler 215-65-16, benim markette bulduğum 215-60-16. Herhalde 1-2 santim farkla uyar dedim,fiyatı da ucuzdu 45 liraya aldım. Deneme fırsatım olmadı ama satıcı, abi son bağlantı lastiğini gererek uyar dedi. Eğer uymassa bile, zinciri bağlamak için ek bir ahtapot çengelli lastik satılıyor, ucuz birşey5 llira gibi. Bununla zincirini sabitlersin dedi.
Birara zinciri takıp deneyeceğim, eğer 1-2 santimle kilitlenmesse iade edemeyeceğime göre, o ek lastik gerdirmeyi de bulunduracağım yanımda..

youngsun kardeşim, bu arada zinciri yanlış bağlamışsın, aman dikkat. 1-arka kelepçe takılacak, 2- ön bakla bağlanacak, 3- en son gerdirme lastiği yine önden çapraz bağlancak..

Selamlar

1- 4*4 yada 4WD arasındaki farkı araştırın
2- arazi şanjımanı olan yada olmayan ama 4 tekeri döndüren şanzımanın - 4 tekeride aynı devirde döndürmek isteyeceği - ama tekerleklerin özellikle virajlarda ve özellikle iç - ve dış tekerlerin farklı devir yani tur sayısı ile döneceği ni göz önüne alın ve farklı ölçüde tekerleklerin diff. ve diff ler üzerinden şanzımana zarar vereceğini hesap edin zincir çapı değiştirir takılacaksa 4 tekere takılır. zincir takılı tekerlekler tutunurken zincirsiz tekerlerin tutunanamaması da ayrı bir problemdir. bu konularda farklı lastik çap vs çok yazıldı bende yazdım
5- zincir takılı halde 30 km yi gecemezsiniz sürati biraz abarttım :smiley: çünki zincir atar ya fark eder yoldan toplarsınız yada ilgili birine malzeme olur :smiley:
6- 80 cm karda sizi zincirde yürütemez :smiley: 4*4 yada 4wd araçta zincire gerek yoktur.
7- yazlık - kışlık lastik önemli değildir ya 4 tekere kar lastiği takarsınız ( kar lastiğide 4 tekere ) baharda çıkarıp normal lastiğinize dönersiniz çünki yumuşaktır sıcak havada yıpranır bozulur
yada tercihinizi araştırarak A/T yada M/T lastikten kullanırsınız. asvalt hız önemliyse H/T vs. alırınız. diğer özellikli lastikler de var ama marka bazında konu uzun.
8- Özellikle İstanbulda zincir takılı araçların karsız asvaltta çıkardığı ses enteresan hatta komiktir
9- zincirle fazla uğraşmaya takmaya gerek yok ama trafik kontrolunde sorun yaşarsanız ben sorumluluk kabul etmem öyle bir mecburiyet olduğunuda bilmiyorum ;D

saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,641
Kaydolan Son Üyemiz
kimsesiz69

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.