Duster Kar Zinciri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,114
Ynt: Duster Kar Zinciri

Arkadaşlar ben pek bu işlerden anlamam ama affınıza sığınarak bir iki şey yazayım kar zinciri konusunda.
4 çeker araçlara sürekli veya seçenekli olsun farketmeden iki tekerinede zincir takılabilir. 4 çekerin zincire ihtiyaç duymayacağı konusuna ne yazıkki katılmıyorum. Bunu idda edenle tartışmaya girecek kadar boş vaktim yok. Bir ikinci husus bu takmatik, plastik yok sentetik lastik bezleri vs ile illaki sıkıntı çekersiniz. Gerçek kar zinciri " serme mahmuzlu kar zinciri" adı altında satılan kar zincirleridir. Marka olarak en iyiside atlıdır.
Gelelim şanzımanı elimize almaya. Arkadaşlar 4 çeker bir araca zincir ihtiyacı doğuracak seviyedeki karda şanzımana zarar verme ihtimaliniz yoktur. 1 metre bilmem ama çok karda gitmişliğimiz yol açmışlığımız vardır. Örnek bir video yüklemek gerekirse aşağıdaki linki kontrol edebilirsiniz. Unutmadan araç zincirlidir. Bu konu bağlığı altında gösterilen bahsigeçen ve resmi bulunan bütün ürünler linkteki karlı zeminde en fazla 5 kere döner sonra parçalanır. Araçda serme mahmuzlu zincir bulunmaktadır.

4 çekerde zincir lazım değil iddasında bulunmak ve yanlış bilgi vermenin önüne geçebilmek içindir. yukardaki yazımız. Kimse üzerine alınmasın.

Etiketler

Geçen hafta Ankara gezimde, Karacaören TOKİ konutları içinde araç 25 cm karda patinaja düştü. Snowwolf ları taktım sitelere kadar kar üstünde geldim. Dik yokuşlar vs. özellikle karlı yerlere girdim mükemmel bir performans. Tavsiye ederim 4x2 ler için.
i5474677_foto-raf0198-jpg

youngsun' Alıntı:
Geçen hafta Ankara gezimde, Karacaören TOKİ konutları içinde araç 25 cm karda patinaja düştü. Snowwolf ları taktım sitelere kadar kar üstünde geldim. Dik yokuşlar vs. özellikle karlı yerlere girdim mükemmel bir performans. Tavsiye ederim 4x2 ler için.
i5474677_foto-raf0198-jpg

iyi günler,

bu snowwolflar ne kadar acaba siz kaça aldınız? tek olarak mı satılıyor yoksa ambalajlar ikili mi?

nhcteam' Alıntı:
iyi günler,

bu snowwolflar ne kadar acaba siz kaça aldınız? tek olarak mı satılıyor yoksa ambalajlar ikili mi?
Paket içersinde 2 adet var. Benim ilk aldığım ölçü 16-2 ydi ancak Ankarada takmaya çalıştık olmadı. Aldığım yerle iletişime geçip 17-2 gönderdiler oldu. Ayrıca önceki yeşil renkti bu siyah.
Fiyatı piyasada çok değişken olmakla birlikte ben 180 TLye aldım.
i5475591_foto-raf0199-jpg

N5K3G' Alıntı:
Arkadaşlar ben pek bu işlerden anlamam ama affınıza sığınarak bir iki şey yazayım kar zinciri konusunda.
4 çeker araçlara sürekli veya seçenekli olsun farketmeden iki tekerinede zincir takılabilir. 4 çekerin zincire ihtiyaç duymayacağı konusuna ne yazıkki katılmıyorum. Bunu idda edenle tartışmaya girecek kadar boş vaktim yok. Bir ikinci husus bu takmatik, plastik yok sentetik lastik bezleri vs ile illaki sıkıntı çekersiniz. Gerçek kar zinciri " serme mahmuzlu kar zinciri" adı altında satılan kar zincirleridir. Marka olarak en iyiside atlıdır.
Gelelim şanzımanı elimize almaya. Arkadaşlar 4 çeker bir araca zincir ihtiyacı doğuracak seviyedeki karda şanzımana zarar verme ihtimaliniz yoktur. 1 metre bilmem ama çok karda gitmişliğimiz yol açmışlığımız vardır. Örnek bir video yüklemek gerekirse aşağıdaki linki kontrol edebilirsiniz. Unutmadan araç zincirlidir. Bu konu bağlığı altında gösterilen bahsigeçen ve resmi bulunan bütün ürünler linkteki karlı zeminde en fazla 5 kere döner sonra parçalanır. Araçda serme mahmuzlu zincir bulunmaktadır.

4 çekerde zincir lazım değil iddasında bulunmak ve yanlış bilgi vermenin önüne geçebilmek içindir. yukardaki yazımız. Kimse üzerine alınmasın.

Aklın yolu bir ;)

4x4 duster jıp aldım... yıne mi zincir takcam ya... haybeye masraf mı.... :mad: ???

bu kar çorabı dye birşey var dostlar.. bunlardan kullanan oldu mu acaba aranızda??

__autosock.jpg

http://www.hepsiburada.com/Liste/autosock-kar-lastik-corabi-aracinizi-kisa-hazirlayin-grup580/productDetails.aspx?productId=otctnautosock&categoryId=20024789

burada satılıyor.. kafama yatar gibi oldu.. fikrinizi almak istiyorum

Hangi araç olursa olsun meteorolojik olmayan karnını kara sürtmeye başladımı önüne meteorolojik karı yığmaya başlıyor aracı askıya alıyor yürümek pek mümkün olmuyor ;D

N5K3G arkadaşımızın tecrübelerine göre tavsiyeleri olduğu için teşekkürler. Ben önerdiğim zinciri kendi kullanma amacım için aldığımdan forumda bahsetmiştim. Toprak dağ yollarında, 50 cm üstü karda kullanmak için değil, uzun yolda ani karlanma olan kısa yerlerde geçiçi olarak kullanmak için aldım.
Uzun yolda, bolu geçidi gibi yerlerde ani kara yakalanıp, 1-2 km. takmanız gerekebiliyor.

Arkadaşımızın söylediği ve videosunu koyduğu gibi şartlar için tabiki ağır hizmet ürünler ve de ona göre defender gibi araç gerekir. O videodaki şartlara benim Duster zaten giremez bile.
Öneriler için teşekkürler.

dopamin' Alıntı:
Hangi araç olursa olsun meteorolojik olmayan karnını kara sürtmeye başladımı önüne meteorolojik karı yığmaya başlıyor aracı askıya alıyor yürümek pek mümkün olmuyor ;D
Saygılar hocam.

Beyler dağ yolunda zincir takmak zor oluyor. Takmatik falan diyorlar ama adamın kolları çamur içinde kalıyor hakikaten zor iş.

Acaba resimdeki gibi kar paleti falan mı alsak? Kullanan var mı?

montaj18.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,845
Kayıtlı Üye Sayımız
166,642
Kaydolan Son Üyemiz
ACK007

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR