Duster Kar Zinciri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,114
Ynt: Duster Kar Zinciri

Arkadaşlar snowwolf'um geldi. Güzel bişeye benziyo. Kullanımı pratik. Asfaltta 60-80 km hıza çıkılabiliyo. Kullanmak nasip olursa kullanılmış resimleri de paylaşırım.
i5381706_fotograf0177.jpg

i5381707_fotograf0178.jpg

i5381708_fotograf0179.jpg

Etiketler

İzlenimlerini bekleriz mevlüt bey. İyi bişeyse, zincir değil onu alırız.

Hayırlı olsun

Selamlar

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

Yanlız ölçü ebat kontrolü ve takma tecrübesi için denemekte fayda var zaman geçince iade veya değişim problemli olabilir.

Bu arada karlı gezilere katılırsanız belkide bu tip şeylere hiç ihtiyaç olmadığını kendiniz görürsünüz bence gerekli değil ama ihtiyaçta olursa sorumlu olmak istemem benimki tahmin.

saygılar.

4x4 araca zincire gerek yok diyenlerin nasıl bir karlı/buzlu zemin tecrübeleri var hayret ve merak içerisindeyim.

O kar kurdu dediğiniz aletle değil 60km 30km de parçalar atarsınız.

SERKANEFE' Alıntı:
4x4 'ler eğer zincir takıcaksa 4 tekere takmalılar yoksa şanzımanı elinize alırsınız, forumda 4 çeker araca 2 kar zinciri takan abiler inatlaşma uğrana şanzımanı eline almış çoğu bilginize arkadaşlar.
Bilginiz tamamen yanlış.

hakan2842' Alıntı:
bizim araçlarda üzerimde gelen dört mevsim lastilerde dahi zincir ihtiyacı olmuyor dört çeker bir araca gereksiz
20 cm kara kadar dediğiniz doğru. Sonrasında zincirsiz biryerlerde muhakkak kalırsınız kalırsınız.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
2- arazi şanjımanı olan yada olmayan ama 4 tekeri döndüren şanzımanın - 4 tekeride aynı devirde döndürmek isteyeceği - ama tekerleklerin özellikle virajlarda ve özellikle iç - ve dış tekerlerin farklı devir yani tur sayısı ile döneceği ni göz önüne alın ve farklı ölçüde tekerleklerin diff. ve diff ler üzerinden şanzımana zarar vereceğini hesap edin zincir çapı değiştirir takılacaksa 4 tekere takılır. zincir takılı tekerlekler tutunurken zincirsiz tekerlerin tutunanamaması da ayrı bir problemdir. bu konularda farklı lastik çap vs çok yazıldı bende yazdım
6- 80 cm karda sizi zincirde yürütemez :smiley: 4*4 yada 4wd araçta zincire gerek yoktur.
8- Özellikle İstanbulda zincir takılı araçların karsız asvaltta çıkardığı ses enteresan hatta komiktir
2- yukarda yazdım tekrar yazıyorum sadece iki tekere zincir takıp karlı zeminde ilerlemek aracın arazi şanzımanına zarar vermez.
6- Taze karda aracına göre 1 metreye kadar araç yürür tabiki zincir ile. (Dev lastikli extrem araçlar bu sınırlamaya dahil değil )
8- kuru asfaltta zincir ile dolaşandan zaten söför olmaz
ayrıca şunu belirtiyim. Kar lastiği tabiki kış aylarında çok başarılıdır. Fakat başarısı bir yere kadardır yüksek cm li karlarda iş yapmaz, yol açmaz.
İnsanları yönlendirirken deneyimlerinize göre konuşun ki tavsiye alanlar yanlışa düşmesinler. Kulaktan dolma bilgilerle bu iş olmaz.
Karpaletleri zorlamaya hiç gelmiyor, en sağlıklısı çapraz örgülü serme zincirdir. Eğer bulunamaz ise yada fiyatı pahalı gelirse serme mahmuzlu zincir. Buda bulunamaz yada pahalı gelirse kaliteli takmatik zincirler kullanılabilinir. Fakat takmatik zincirlerde çok zorlamaya gelmiyor.
Hangi zinciri kullanırsanız kullanın muhakkak ekstra gerdirme lastiği alın ve çok sağlam gerdirin. Zincirin düşmanı gevşek kalması ve patinaj dır.

Selamlar

Hakikaten insanlar karar verirken bu sitede yazılanlardan etkileniyor. Dolayısı ile doğru bilgi vermek lazım
4*4 ile 4wd nedir bilmek lazım
arazi şanzımanı olan araçlarda ayrıca bir arazi viteside olduğunu diğerlerinde markaya göre değişen güç ve tork dagıtıcı sistemlerin devreye girdiğini ve bunların nasıl çalıştığını bilmek lazım
4 çeker araçlarda giderken el freni çekildiği zaman sadece arka tekerlere bağlı olan el freni neden 4 tekerede fren yaptırıyorsa çapı farklı lastikler de aynı şekilde şanzımana varsa arazi şanzımanına ondan zarar veriyor sitede yazılanları araştırmak lazım
zincir ister 2 ister 4 tekere takılı olsun 1 metre karda (taze yada bayat kar fark etmez ) gider demek için (exterm araçlar hariç ) o aracın yaklaşma acısı, karın açısı ( meteorolojik kar değil ) uzaklaşma açısı nedir bi düşünmek lazım biraz mantıklı olmak lazım. 2 yada 4 teker zincirli ister şöförde boynuna zincir taksın 1 metre karda gidebilen araç varsa bilelim birde gitsin görelim ancak saygı duyarız.
hiç olmadı sitedeki karlı gezi resim ve vidolarını izlemiş olup en azından 1 tanesine katılmak lazım en son yaptığımız gezide kartepe zirve yaptık karada girdik karlı çamurada girdik ( santim metre detay vermiyorum ) yanlış hatırlamıyorsam 5-6 arabaydık hiç birimizde zincir yoktu ihtiyaçta hissetmedik bahsi dahi geçmedi bahsi geçse gülerdik.
nasıl bir tecrübem varmış komedisine gelince iyi peki size göre hiç yok, en sonuncusunun sitede resimleri var. benden başkalarınında resim ve videoları var. internette sayısız var.birde sizinkileri görelim
ben buyum tecrübem şu deme ihtiyacı duymuyorum. Kendini son nokta zannedenler önümüzdeki haftalarda düzenliyeceğimiz aileli yatılı yada ailesiz gezilere ( kartepe civarı olacak yada başka bir yer veya siz teklifte bulunun önce gezi sonra mangal) buyursunlar gelsinler yada başkasına katılsınlar resim ve videoları paylaşsınlar bizde görelim, faydalanalım, ögrenelim.
Tek gerçek var bu işler klavye ile yazmaktan bir çıtır farklı. Sizleri doğada görmek isteriz buyursunlar.

Saygılar.

Baylar, 4x4 'ün "zincire ihtiyacı yoktur" lafına ancak gülünür. Her aracın bir koşulda zincire ihtiyacı olur. Ama normal otolar daha az yoğun kış koşullarında buna ihtiyaç duyarken, 4x4 ler bir veya birkaç gömlek ileri olabilir. Ağır kış koşullarında greyderlere bile zincir takılıyor.... Görmüşüzdür.

Gelelim aranızdaki tartışmaya; 4x4 lerde zincir 4 tekere de mi takılmalı, yoksa ikisine/öne takmak yeterli olur mu?

Denemedim, doğaya da çıkmadım. Lakin ufacık bir araştırma yapınca gördüm ki, bu konu kesin ve net değil. Rastladığım bütün tartışmalarda bu iki fikir çarpışıyor. Amatörler değil, profesyoneller arasındaki farklılıktan söz ediyorum.

Bazı 4x4 üreticileri de "öne takmak yeterlidir ve mekaniğe zarar vermez " diyorlarmış kitapçıklarında.

Konu tartışmalı vesselam.

Zincir acaba telerleğin çapını, hareket mekanizmasının/şanzumanın absorbe edemeyeceği oranda mı büyütüyor? Buna hemen "evet" diyemeyiz. Çünkü zincir kalıp gibi her santimetrekareyi sarmıyor.

Bir de hız meselesi... Mantıken, hız arttıkça şanzumanın etkilenme ihtimali artması lazım. Ama son derece düşük hızlarda bunun bir sorun olmaması lgerektiğini düşünüyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=kKhku4ZI3bg&feature=share

http://www.youtube.com/watch?v=Ebj3n944aEw&feature=share

Buyurun efendim seyredin. Bu araçta zincir olsa o ileri geri salınımı yapmayacak. Çok daha rahat yol alacak.

Bu arada sizinle s...k yarıştımayacağım. "Senin tecrübeni görelim resmini görelim" kimseye birşey ispatlamak zorunda değilim :smiley: Konu sevmediğim bir yere doğru gidiyor siz sizin bildiğiniz gibi gezin dolaşın.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
önümüzdeki haftalarda düzenliyeceğimiz aileli yatılı yada ailesiz gezilere ( kartepe civarı olacak yada başka bir yer veya siz teklifte bulunun önce gezi sonra mangal) buyursunlar gelsinler yada başkasına katılsınlar resim ve videoları paylaşsınlar bizde görelim, faydalanalım, ögrenelim.

TRBOZO bu gezilere bende ailemle gelmek isterim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

4x4 araca karda zincir gereksiz diyen adamın ne tecrübesine ne de bilgisine güvenmem.Hiçbir dediğini de kaale almam.Sen kar gördüğünü zannetmişsin, tanıyıp bilmediğin insanlar hakkında klavye delikanlılığı yapma.

Selamlar

Klavye delikanlılığı cevap vermiyorum
4*4 grayder yine cevap vermiyorum
klavye delikanlılığı anlaşılmamış doğaya çıkın diye yazmışım klavye delikanlılarına yine cevabım yok buyursunlar
ailece geziye katılmak isteyenlerle gezide beraber olmaktan memnun oluruz gezi düzenlenince haberde veririm başlıkta açılır
videolardaki araçlarda zincir göremedim kendilerine kar ittirerek yol açmaya çalışan araçlar kar 1 metre falan değil bu videoları gülmek içinmi koydunuz
hani 4*4 lerin zincir ihtiyacı yoktur diyene gülünür açısından.
ben s...k hiç yarıştırmadım siz kimle yarıştırıyorsanız buyrun yarıştırın ama gençliğimden beri çok araba yarışım oldu cadde asvalt agırlıklı, araba yarıştırmak isteyen varsa o da buyursun bırakmış olmama rağmen iş iddiaya binerse düşünürüz.
özellikle amerikan motoru ağılıklı bazı konuları ben bilmem öğretirim zamanında tamirhanelerde aylarım geçti yağ içinde kaldım canımı ortaya koyup yarıştım ve şu an hiç mütevazi davranmak gibi bir niyetim yok.
bundan sonraki bu konuyla ilgili tartışma yaratacak iddialara yazarak cevap vermiycem buyrun sürelim. arabalar aynı katagoride değilse aynı katagoride olanı bulur eşitler yine süreriz.

saygılar

Tamam arazi bilginiz bana göre yok ama matematiğiniz hiç yok. Bu araç ta 46" lastik var 116.84 cm çapı var koyacağım resimde lastiğin ve karın seviyesine bakın sonra tartışmaya devam ederiz. Lastiğin altında kalan karın kalınlığını da hesaplamayı unutmayın ;)

Adsız.jpg

Selamlar

Yukardaki yazılarda exterm araçlar hariç demiştik
Her 4*4 karda zincir ihtiyacı olmadan gitmiştir gider karın üstü kara oturup tekerlerin yer teması kesildiği an takılır zincirlede gitmez araç yüksekliği ile kar çamur derimliği orantısı söz konusu offf sıkıldım
o araç zincirsiz ayrıca yükseltilmiş ayrıca karı iteleyip oturduğu zaman geri gidip tekrar ilerlemeye çalışıyor bunu değişik yükseklikteki her 4*4 daha düşük kar seviyesinde yapar
kabul gitmek deyimi sizin anlayışınızda 47" lastikli aracın gidiş şekli gibi
Kabul her araç fabrika standartı 47" M/T lastikle hi lift ile çıkıyor
kabul arazi tecrübem yok kar görmemişim
kabul kimse kimseye bir şey ispat zorundada değil
hepsi kabul
de bunları ciddiye almak mümkün değil komedi ötesi.
bu konuda bundan sonra yazmıyacak olmam alay etmiyeceğim anlamına gelmiyor.

saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,845
Kayıtlı Üye Sayımız
166,642
Kaydolan Son Üyemiz
ACK007

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR