(Duster) Direksiyon Kutusu Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,167
Ynt: (duster) Direksiyon Kutusu Sorunu

Arkadaşlar, benim 90 bg. 4x4 duster'da forumun çeşitli sayfalarında bahsedilen, farklı yerlerden herhangi bir ses yok. Ancak asfaltta park ettiğim yerlerde, önünde yakın araç varsa, dar yerden çıkarken, "araç dururken" direksiyonu sağa veya sola kırdığımda direksiyon mekanik kısımlarından ( simite yakın değil, daha içlerden biryerlerden) gıcırtı geliyor.
Bu durum normal midir, hidrolikle bir alakası var mıdır, yoksa direksiyon mekanik aksamında bir yağzıslık gibi durum mu vardır?
Yanıt verecek arkadaşlara teşekkürler.

Etiketler

O sesler sizdede vardır muhakkakta kimi duyuyor kimi duymuyor göreceli bir konu, gıcırtıya gelince sağa sola direksyon çevirirken frene de basıyorsanız balata baskılarından geliyordur muhtemelen oda bu tür arabalarda normal kabul ediliyor

Abi bence gitme daha maol aticaklar da Renault o sesi kabul edicek de iyilestirmeye gidicek de. O zamana bu araclarin yenisi cikar aracini satmis bile olursun belki.
Ama bana dönus yaparlar da kayda deger bi gelisme olursa sana haber veririm.

youngsun' Alıntı:
Abi bence gitme daha maol aticaklar da Renault o sesi kabul edicek de iyilestirmeye gidicek de. O zamana bu araclarin yenisi cikar aracini satmis bile olursun belki.
Ama bana dönus yaparlar da kayda deger bi gelisme olursa sana haber veririm.
Sesi kabul ederlerse düzeltmeye ne zaman gidilirse gidilsin değiştirmek zorundalar diye biliyorum , ama burası malum dediğin gibide olabilir. Tamam...

Meraktan konuyu araştırdım duster hakkında birşey bulamadım ama sandero'da benzer bir problemin sürücü tarafındaki airbagten kaynaklanabileceğine dair birşeyler buldum

http://www.daciaforum.co.uk/topic/558-noisy-steering-column/

(malesef ingilizce)

Direksiyonu kırınca "bazı zeminlerde" (yol şartlarına göre) olabiliyormuş. Gıcırtı şeklinde.

arkadaşlar sesi ben bariz bir şekilde fark etmedim ama son bir haftadır direksiyonda bir ağırlaşma olduğınu fark ettim özellikle park ederken nerdeyse tek elle çevirmek çok zor oluyor bu sorunla daha önce karşılaşan kullanıcı varmı .

Arkadaşlar merhaba,

ayrıca direksiyondaki radyo kumadasından tiz bir şekilde tıkırtı gelmeye başladı. Bazen gerçekten insanın dikkatini alıyor. bu sorunu yaşayan var mı? Nasıl çözebiliriz, servise gidip kol kumandasını mı değiştirmek gerekir?

Ses gerçekten radyo kumandasından geliyorsa ilkler arasındasınız , şimdiye kadar öyle bir şikayet duymadık burda , airbag tıkırtısıyla karıştırıyor olabilirsiniz ses oluştuğunda direksyon göbeğine her iki taraftan bastırın kesiliyorsa airbag tir çaresi burda defalarca paylaşıldı

Kumandanin tuslari zamanla gevsiyor. Alttan kumandaya parmakla vurdugunuzda tuslar tıkırdıyor. Bu tuslar zamanla zaten calismicak ben o.zaman söküp bakmayi dusunuyorum.

Merhaba,
sesin radyo kumandasından geldiğinden eminim. çünkü kolu tuttuğumda ses kesiliyor. sanırım benimde kumanda kolunu söküp bakmam lazım.

Kusura bakmayin aracima yapilan islemler bitmeden yazmak istemedim direksiyon sola donukken gelen bi takirti sesi var die yazmistim onu halletmislerdi fakat bu sefer de arac kalkarken,yavaslarken donerken heryerdrn ses gelmeye basladi onu da bugun hallettiler soledikleri alttarafini bi yere carpmissiniz,kendilerine onceki arabalarimin corolla ve 206 oldugunu soledi yani aliskanlik yuksekde olsa dikkat ederim 2 ceker arabayida daga bayira vuramicagimi sonucta garantiden halledildi

Fakat sizlere not arac parcalari zor temin ediliyor havalandirmanin orda isik yanmiyordu panelin degismesi gerekiomus 2,5 ay surer dediler arka kolon allahtan renaultlarda standartmis hemen degisti zaten 1 aya tekrar patlar
Direksiyon kutusu hakkinda daha hic sikayet almadiklarini solediler bende artik seslere takilmaktan biktigim icin ve kolonlarda yapildigi icin muzigi acip yoluma bakicam artik

Birde yazmayi unuttum her servise gittigimde direksiyon toklasiyo daha iyi hissedilio fakat zamanla lackalasio mesela servisten sonra yarim debriyajda araba titrerken direksiyonda hic titreme yok zamanla lackalasiyor ve ayni durumds direksiyon reno broadway direksiyonu gibi titriyor ayda 1 servise gitmeknlazim sanirim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR