(Duster) Direksiyon Kutusu Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,092
youngsun' Alıntı:
Arkadaslar GENEL MUDURLUK olaya el koydu.
Lutfen sizde DACIA websitesi uzerinden biZe ulasin linkinden sikayetinizi yazin.
BU KADAR SES OLUR mantigiyla hareket etmeyin.
Bu direksiyon kutulari ilk 500 km falan sessiz sonra basliyo ses.
Fabrikanin farketmeme nedeni de bu.

http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=46&formType=13&ref=site
Kutuyla ilgili şikayet maili attım bende

Etiketler
youngsun' Alıntı:
Arkadaslar GENEL MUDURLUK olaya el koydu.
Lutfen sizde DACIA websitesi uzerinden biZe ulasin linkinden sikayetinizi yazin.
BU KADAR SES OLUR mantigiyla hareket etmeyin.
Bu direksiyon kutulari ilk 500 km falan sessiz sonra basliyo ses.
Fabrikanin farketmeme nedeni de bu.

http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=46&formType=13&ref=site

Şikayet edelim etmesine de böyle bir sesin varlığını önce kendimiz duymamız gerekmez mi ? Böyle bir ses varsa eğer biz duyamıyorsak karşı tarafı nasıl ikna etmemiz gerekecek ? Varsayalım biz duyamıyoruz veya hissetmiyoruz Dacia da bizim şikayetimizi değerlendirmeye alıp yeni bir direksiyon kutusu taktı belli bir süre sonra yine aynı sorunu verip vermeyeciğini nasıl anlayacağız (sesi duymuyoruz ya) ? Öncelikle böyle bir sorun varsa burada videolu olarak sorunu paylaşırsanız arkadaşlara daha çok yardımcı olursunuz diye düşünüyorum.

ümiterkan' Alıntı:
Şikayet edelim etmesine de böyle bir sesin varlığını önce kendimiz duymamız gerekmez mi ? Böyle bir ses varsa eğer biz duyamıyorsak karşı tarafı nasıl ikna etmemiz gerekecek ? Varsayalım biz duyamıyoruz veya hissetmiyoruz Dacia da bizim şikayetimizi değerlendirmeye alıp yeni bir direksiyon kutusu taktı belli bir süre sonra yine aynı sorunu verip vermeyeciğini nasıl anlayacağız (sesi duymuyoruz ya) ? Öncelikle böyle bir sorun varsa burada videolu olarak sorunu paylaşırsanız arkadaşlara daha çok yardımcı olursunuz diye düşünüyorum.
Ben kendi adıma bu sesi çok takmıyorum ama yok demek yada duymuyorum demek için ya sizin arabalar başka ülkede üretildi demek yada daha önce kullandığınız araçlar bu arabadan daha sesli bir arabaydı o yüzden gelen ses hafif geliyor diye düşünüyorum. Bu maillerin sonucu olarak yeni bir kutu geliştirilirse garanti bitmeden değiştirelim . Güray hocanınkini değiştirmişler bir süre sonra yine yapmaya başlamış demekki parça sorunlu parça 2007 öncesi corsalardada vardı bu problem geri çağırıp değiştirdiler hepsini ağlamayana emzik vermezler mantığıyla yapılan bir hareket ...sonuç alınır veya alınmaz görücez

troyexplorer' Alıntı:
Ben kendi adıma bu sesi çok takmıyorum ama yok demek yada duymuyorum demek için ya sizin arabalar başka ülkede üretildi demek yada daha önce kullandığınız araçlar bu arabadan daha sesli bir arabaydı o yüzden gelen ses hafif geliyor diye düşünüyorum. Bu maillerin sonucu olarak yeni bir kutu geliştirilirse garanti bitmeden değiştirelim . Güray hocanınkini değiştirmişler bir süre sonra yine yapmaya başlamış demekki parça sorunlu parça 2007 öncesi corsalardada vardı bu problem geri çağırıp değiştirdiler hepsini ağlamayana emzik vermezler mantığıyla yapılan bir hareket ...sonuç alınır veya alınmaz görücez

Bu sesi çok takmıyorumdan ziyade eğer bahsettiğiniz tarzda rahatsız edecek ve hissedilebilir bir ses olsaydı bu aracı alan her kişinin bu forumda Güray Hoca'dan önce böyle bir şikayeti dillendirmesi gerekmezmiydi ? veya yazmış olduğu konu başlığında aynı sorunu yaşayanların çok olması gerekmezmiydi ?

Şöyle bir önerim var, madem böyle bir sorun var veya hissedilmiyor, herkesin dacia'ya şikayet maili atabilmesi için aynı ifadelerin kullanılması gerekir. Sorunu farketmeyenlerin de şikayette bulunarak böyle bir sıkıntıya çözüm bulunabilmesi için şikayeti olan arkadaşların yazmış oldukları şikayet mailini buraya kopyalamaları diğer arkadaşların da buna benzer bir ifadeyle şikayet maili oluşturmaları açısından kolaylık sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Güray hocaya sormadım ama ben aracı aralık ayında aldığımı yaklaşık olarak 500 km sonra dönüşlerde kutudan ve direksyondan lakırtı sesi geldiğini bunun için herhangi bir servise gitmediğimi neden olarakta aynı sesten şikayetçi olan bir arkadaşımın( güray hocanın tecrübeleri) servise gidip kutunun garantiden değiştirildiğini fakat sesin 500 km den sonra yeniden gelmeye başladığını anlattım .Garanti bitmeden bu mağduriyetin gerekli çalışmalarla düzeltilmesini talep ettim

Yahu bu ses için kayıt yapmaya gerek yokki eski arabalarda kutuda tıkırtı burcu vardı şimdi varmı bilmiyorum . O tıkırtı burcu bozulduğu zaman dönüşlerde yol şartları düzgün olmadığında (parke taş , paket taş yollarda, tırtıklı şeritlerde) içeriye direksyondan lakırtı şeklinde ses verirdi. Tempra ve tipo kullananlar bu sesi çok iyi bilirler ses aynı ses düz asfaltta sorun yok sarsıntılı yollarda sadece dönüşlerde tırtıklı şeritlerde düz giderkende geliyor deneyin görün

ümiterkan' Alıntı:
Bu sesi çok takmıyorumdan ziyade eğer bahsettiğiniz tarzda rahatsız edecek ve hissedilebilir bir ses olsaydı bu aracı alan her kişinin bu forumda Güray Hoca'dan önce böyle bir şikayeti dillendirmesi gerekmezmiydi ? veya yazmış olduğu konu başlığında aynı sorunu yaşayanların çok olması gerekmezmiydi ?
Ümit bey belki gerçekten sizin araçlarda bu ses yoktur şikayet etmeyenlerdede olmama ihtimali vardır belki ama her araba kullananıda aracın heryerine hakim olduğunu düşünemeyiz. Ben araba ustası değilim ama biraz işim gereği tecrübemle olsun ,bunca yıldır araba kullanmayla ve birazda ne nasıl yapılıyor merakıyla olsun bu konulardan anlarım hangi sesin nerden geldiğini çözerim ve bugune kadarda hiç yanılmadım . Benim dediğim gibi derdim ,bu arabayı uzun süre kullanmayı düşünüyorum ve kutuda bir sorun var bu daha kafadan bu kadar ses yapıyorsa ileride çok rahatsız edici boyutlara varacaktır şüphesiz.Satıp kurtulma gibi bir düşüncemde yok sevdim çünkü bu arabayı çaresine bakıcaz ister istemez bunu kötüleme kampanyası gibi algılamayın

youngsun' Alıntı:
Webcami direksiyon mafsali yakinina yerlestirmeye calisiyorum kayit yapicam TANGIRTIYI.
Arabanın içindeki ses kaydedici diğer seslerin yanında kutudan gelen sesi çıkarıp ortaya sunmaz güray hocam ,isteyen mail atsın isteyen atmasın,kim ne derse desin bu ses var

Bahar ve yaz aylarinda.Camlidere uaylarindan dag yolundan köye ulasan bir yol kullaniyorum. Bu yol boyunca her virajda her çukurdan kaçışta TANGIR TANGIR ses geliyo. Bu sesi gercek manada tespit ettigim yol burasiydi.

Kutuda hatalı tasarlanmis yanlis uretilmis bi durum var.
Umarım cözeriz.

kaneruslu' Alıntı:
sorun kutuda değil abi , aracı getir çözelim işini
peki neymiş sorun açıklarmısınız
bu ses ben aracı aldığımda bile vardı dönüşlerde tıkır tıkır ses geliyor direksiyondan araç 45 bin km oldu hala var aynı ses .sadece dönüşlerde var ama
bana göre sorun denecek bişey değil bunu defalarca yazdım yani ses kutudan gibi evet ama araç park halinde iken ve motor çalışmıyorken direksiyonu sağa sola hızlıca sallayın göreceksiniz ses yoktur yani kutudan ses gelmiyor ses direksiyon mafsalında diye tahmin ediyorum ben bu da sorun değil arıza da değil şayet olsa idi ses çoğalırdı bende ama çoğalmadı ilk günkü kadar aynı

troyexplorer' Alıntı:
Ümit bey belki gerçekten sizin araçlarda bu ses yoktur şikayet etmeyenlerdede olmama ihtimali vardır belki ama her araba kullananıda aracın heryerine hakim olduğunu düşünemeyiz. Ben araba ustası değilim ama biraz işim gereği tecrübemle olsun ,bunca yıldır araba kullanmayla ve birazda ne nasıl yapılıyor merakıyla olsun bu konulardan anlarım hangi sesin nerden geldiğini çözerim ve bugune kadarda hiç yanılmadım . Benim dediğim gibi derdim ,bu arabayı uzun süre kullanmayı düşünüyorum ve kutuda bir sorun var bu daha kafadan bu kadar ses yapıyorsa ileride çok rahatsız edici boyutlara varacaktır şüphesiz.Satıp kurtulma gibi bir düşüncemde yok sevdim çünkü bu arabayı çaresine bakıcaz ister istemez bunu kötüleme kampanyası gibi algılamayın
Süleyman Bey kampanya algılanması olarak algılamayın lütfen, eğer bir sorun varsa sorunun çözümü için duster kullananlardan yardım isteniyorsa sorunun ortaya konması veya daha önce yazdığım şeylerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.

ümiterkan' Alıntı:
Süleyman Bey kampanya algılanması olarak algılamayın lütfen, eğer bir sorun varsa sorunun çözümü için duster kullananlardan yardım isteniyorsa sorunun ortaya konması veya daha önce yazdığım şeylerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Ona diyecek sözüm yok yukarda paylaştım şikayet mailini nasıl yazdığımı
Ama sesi yayınlayın derseniz o olacak iş değil aşırı merak edenlere şayet istanbuldalarsa buluşalım biyerde istedikleri kadar dinleteyim

JUNİOR' Alıntı:
peki neymiş sorun açıklarmısınız
bu ses ben aracı aldığımda bile vardı dönüşlerde tıkır tıkır ses geliyor direksiyondan araç 45 bin km oldu hala var aynı ses .sadece dönüşlerde var ama
bana göre sorun denecek bişey değil bunu defalarca yazdım yani ses kutudan gibi evet ama araç park halinde iken ve motor çalışmıyorken direksiyonu sağa sola hızlıca sallayın göreceksiniz ses yoktur yani kutudan ses gelmiyor ses direksiyon mafsalında diye tahmin ediyorum ben bu da sorun değil arıza da değil şayet olsa idi ses çoğalırdı bende ama çoğalmadı ilk günkü kadar aynı
Bu tezi güray hocanın kutuyu değiştirdikten sonra belli bir süre sesin gitmesi ve sonra yeniden başlaması çürütüyor yalnız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,578
Kaydolan Son Üyemiz
UZİUZİ

SON KONULAR

Geri