(Duster) Direksiyon Kutusu Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,170
Evet kutu degistiginde özellikle ses yapiyormu diye súrekli dinliyordum aracin direksiyonu ön takımí çok tok bi his veriyordi sımsıkıydı sonra tahminen 500 km diyorum cünkü 15 tatil oldu Ankaraya gittim sesleri duymaya basladım.
Ayrica gittikce artan bi ses oldugunu da şöyle anladık; Kanerin Dusteriyla benim araci bos arazide döndúrrdük ayni şartlarda. Benim degisen kutu daha az ses yapiyoken Kanerin arac her seferinde direksiyona vuran bi ses yapiyodu.

Etiketler
Peki
Guray hoca kaner bisey yapabildimi bi cozum falan
Kendi araci da ses yapiyorsa demekki oda onemsiz buldu bu sesi ve care uretmedi diye dusunuyorum ne dersiniz

daha önceden de yazmıştım, dusterdan önce bende laguna 2 vardı, aynı ses onda da vardı..yani sorun duster a özel değil..

JUNİOR' Alıntı:
Peki
Guray hoca kaner bisey yapabildimi bi cozum falan
Kendi araci da ses yapiyorsa demekki oda onemsiz buldu bu sesi ve care uretmedi diye dusunuyorum ne dersiniz
Kaner sesin viraj demirlerinden geldiğini düşünerek viraj lastiklerine destekleme yaptı. Ama sonra sesin direksiyon kutusundan geldiğine kanaat getirdikten sonrayapacak bişey yoktu.
Direksiyon kutusunun içinde bir revize gerek. Bunu direksiyon kutusu tamircileri mutlaka çözer ama iş bunu RENAULTun çözmesi revize edilmiş bir direksiyon kutusu üreterek.

Umraniyede Arkadasimin Onerdigi Caliskan Oto Var Direksiyon Kutusu Tamircisi.
adamlar Sesi Tam Tespit Edersek Cözemicemiz Bisey Yok Diyolar.
ama Direksiyon Kutusu Da Kolonu Damafsali Da Yuksek Gergili Yayi Da Ses Yapabilir Diyolar.
yetkili Servis Cozum Bulamazsa Son Care Bu Yolu Denicem.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2013-04-05-13-27-41-1.jpg
    Screenshot_2013-04-05-13-27-41-1.jpg
    19.7 KB · Görüntüleme: 424

youngsun' Alıntı:
umraniyede Arkadasimin Onerdigi Caliskan Oto Var Direksiyon Kutusu Tamircisi.
adamlar Sesi Tam Tespit Edersek Cözemicemiz Bisey Yok Diyolar.
ama Direksiyon Kutusu Da Kolonu Damafsali Da Yuksek Gergili Yayi Da Ses Yapabilir Diyolar.
yetkili Servis Cozum Bulamazsa Son Care Bu Yolu Denicem.
o Tip Çözümler Var Tabiki Daha Önceki Aracım Corsaydı 70000 Den Sonra Bu Sesi Yapmaya Başlamıştı Götürdüm Yaptırdım Yeni Halinden Daha Sessiz Olmuştuda Bu Daha Yeni Araç Dediğin Gibi Şu Maillerin Sonucu Belli Olsun Sonrasında Bakarız

Duster Direksiyon Kutusu Oem No Oalrak 3 Ürün Görünüyo. Acaba Kimisi Ses Yapıyo Kimisi Yapmıyo Mu Ki?
490012993r-490010075r-490010125r

bir De Hema Direksiyon Kutusu Var. Acaba Bu Yan Sanayi Firmaya Mı Ürettiriyor Renault. Yoksa Muadil Mi?
eğer Muadilse Ses Yapıyor Mu Acaba?

http://www.hematrw.com.tr/partners.aspx?ıd=11
hemaya Mail Attım Bakalım Cevap Gelicek Mi ;)

(gece Gündüz Ve Aylarca Sürdürülen Ömür, Yıprtma Ve Diğer Testler Sonucunda Ürettiğimiz Direksiyonlarımızın Kalitesi Sertifikalı Laboratuvarda Tekrar Tescil Edilmektedir). Dıyorlar

Ynt: (duster) Direksiyon Kutusu Sorunu

youngsun' Alıntı:
duster Direksiyon Kutusu Oem No Oalrak 3 Ürün Görünüyo. Acaba Kimisi Ses Yapıyo Kimisi Yapmıyo Mu Ki?
490012993r-490010075r-490010125r

bir De Hema Direksiyon Kutusu Var. Acaba Bu Yan Sanayi Firmaya Mı Ürettiriyor Renault. Yoksa Muadil Mi?
eğer Muadilse Ses Yapıyor Mu Acaba?

http://www.hematrw.com.tr/partners.aspx?ıd=11
hemaya Mail Attım Bakalım Cevap Gelicek Mi ;)

(gece Gündüz Ve Aylarca Sürdürülen Ömür, Yıprtma Ve Diğer Testler Sonucunda Ürettiğimiz Direksiyonlarımızın Kalitesi Sertifikalı Laboratuvarda Tekrar Tescil Edilmektedir). Dıyorlar

galiba Duster'ın Direksiyon Kutuları Türkiye'de Hema'da Üretiliyor.
http://www.hematrw.com.tr/content.aspx?ıd=7

Bugun servisten aradılar , kutuyla ilgili mail atmışınız dacia ya getirin bakalım dediler. Ben mailde bu konuyla ilgili servise gitmediğimi , neden olarakta güray hocayı kastederek giden oldu kutu değiştirildi bir süre sonra yeniden ses gelmeye başladığını anlatmıştım. Güray hocayıda bölge müdürlüğüne çağırmışlar ordan çıkan sonuca göre gidicem bilginize...

Az önce bolge mudurlugundeydim.
Usta srsi duydu epey. Direksiyon kutusundan ziyade yay olabilir dedi.
Hafta ici 0 duster test aracinin plakası cikicakmis.
0 ken sesin olup olmadigina bakicsz birlikte.
Sonra ben araci birakicam, onlar sesin nereden geldigini tespit edicekler ve ona gore islem yapilicak.

youngsun' Alıntı:
Direksiyonun oraları gosterdi. Tam emin degil sesin nereden geldiginden.
Sesin olusmasi icin
Darbe
Direksiyonun cevrik olmasi
Neyse baksınlar bakalım bende sana koyulan teşhise göre gidicem servise gerçi ben daha su contası olayını yapmadım ordaki sesi kesip bir bakmak lazım hangisi daha çok ses yapıyordu

Az önce serviste 0 aracı denedik aynıses var. Renaulta bilditilecek bakalım ama ben bi cozm olabilecigini sanmiyorum. Ama 0 arac bambaska ya hicbiyerinden ses gelmiyo ve o kokusu yok mu :p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR