DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,208
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

Yaw arkadaş 2 gündür burda kıçımızı yırtıyoruz 4x4 deki sorunla ilgili , bu forumda 4x4 kullanan birçok insan var , bir kişi ya bende benim aracımda denedim böyle birşey var veya yok demiyor

Etiketler

abi herkes sen, ben ve birkaç kişi gibi pinpirikli değilkine...millet yürüsün yeter diyor..

abi herkes sen, ben ve birkaç kişi gibi pinpirikli değilkine...millet yürüsün yeter diyor..

zannetmiyorum bu problemin o kadar yaygın olduğunu, olsa direksiyon sesi muhabbeti gibi herkes duyardı şimdiye kadar

sakyuz' Alıntı:
zannetmiyorum bu problemin o kadar yaygın olduğunu, olsa direksiyon sesi muhabbeti gibi herkes duyardı şimdiye kadar
Kim kontrol ettiki asfaltta lock a alıp manevrada ne yaptığını
Ben bile bu kadar üstüne düştüğüm halde 1 sene sonra farkına vardım konu zaten farkına varıp varmamak ta değil
Burda anlatıyorum 2 gündür , 4x4 kullananlar ( diğerlerine diyecek birşey yok) leem bide ben deniyim benimki ne tepki veriyor diyip aracını asfaltta lock a alıp olduğu yerde dönüp aracın ne tepki verdiğine bakmadı bunu diyorum ben
Biz farklı düşünüyoruz herhalde başka birinde böyle bir sorun olsa hemen deneyip benim araçta da bu var veya yok derdim garip
Yardımlaşmayı bir yana bırak defransiyel yağsızlıktan bunu yaptığını yazdım , merak edip kendi aracındada aynı şey varmı yokmu diye bakar belki benimkindede yağ yoktur hesabı çünkü bunun yağını ben içmedim elin romanyalısı koymadı buna doğru düzgün yağ fabrikasyon hata yani herkesinkinde olabilir

Tahminimce korkanlarda var bu hareketi yapmaktan ne alakaysa
Bu lock moduna sadece kaygan zemindemi alıcaz arabayı ne alaka yahuu o zaman kitabında yazsalardı büyük harflerle bu aracı sadece çamurda veya karda 4x4 lock moduna alın diye böyle bir uyarı yok alırken bir sözlü tembihte yok
Neymiş asfallatta 4x4 e alınmaz ne olur dağılırmı yerim bu arabanın 4x4 nü o zaman ne alaka yahuu
70 küsür km de lock moddan otomatik çıkar yazmış mesela , altına da şunu eklemeliydi
Lakin sakın lock modda dönmeye kalkma öyle dümdüz git yoksa alırsın eline defiransiyeli

Usta sağlam kasıyor, diğerlerine sormana gerek yok zaten bu aracı hakkıyla birkaç kişi kullanıyor.. Bendede sürekli.. durup durup yapmıyor senin ki gibi.. Ben kumsala girdim mi sağlam dönerim Arman ve Selçuk abi bilirler :smiley: Lock modunda takılıyorum kumsallarda..

Sent from my iPad using Tapatalk HD

troyexplorer' Alıntı:
Az önce selçuğun arabasıyla benim arabanın 4x4 sistemini dönerken kıyasladık sonuç:
Selçuğun araç lock modda kalkıp sola veya sağa doğru tam manevrada kasılma var fakat en ufak ses yok ve kasılma sürekli
Benim araçta aynı şartlarda kalkış pozisyonunda kasılma+ sanki sente atlıyormuş gibi kurtulup tutuyor kurtulup tutuyor ve bu olay olurken yağ ilave etmeden önceki haline nazaran ses daha az
Her türlü mücadele ve direniş harekatını yarın başlatıyorum hayır olaa

Bu arada senin dişlilerde bir sıkıntı var kilit tutmuyor bence yağda filan değil.. Yağ donukmuş şöyleymiş böyleymiş ne alakası var bu servistekilerde tam bir aptal çocuk kandırıyorlar sanki arkadaş..

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Bende şehirdışındayım. Bıraktım arabayı kapının önünde. Bir keresinde niye açtım hatırlamıyorum asfaltta 4x4 e almıştım ve U çekmem gereken bir yer vardı. Bir anda ne olduğunu anlamadım kasılma ile ilk ozaman karşılaştım. Ses yoktu eminim ama süreklimi parçalı kasılmamı onu hatırlayamıyorum. Anca yılbaşından sonra deneyebilecem bende çok merak ettim sıkıntı varmı benimkinde acaba diye.

Süleyman abi istersen bu konuyu yeni başlık altında topla belki o zaman daha çok çıkar bilgi verenler. Başlık şu an seslerin telafisi olduğu için dikkat etmiyor olabilirler. Diferansiyel problemi sağdan soldan gelen seslerden daha önemli şu durumda.

Gerek yok abicim zaten sürüsüyle konu var , sonuçta sesten defiransiyelde bir sorun olduğunu farkettim çok uzak değil bu konuya yazmak isteyen burda yazar

Kavacıkta ki servis bizi aşar küçükyalıya git diyor , erenler (defransiyeli söken usta) senin arabanda hiç birşey yok bana göre götür nereye gösterirsen göster kardeşim ( aynen böyle söyledi) modunda sanki defransiyeli söküp içinde yağ olmasığını söyleyen benmişim gibi
Genel müdürlüktende bir çare bulamazsam hukuki süreç hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?

Tahminimce korkanlarda var bu hareketi yapmaktan ne alakaysa
Bu lock moduna sadece kaygan zemindemi alıcaz arabayı ne alaka yahuu o zaman kitabında yazsalardı büyük harflerle bu aracı sadece çamurda veya karda 4x4 lock moduna alın diye böyle bir uyarı yok alırken bir sözlü tembihte yok
Neymiş asfallatta 4x4 e alınmaz ne olur dağılırmı yerim bu arabanın 4x4 nü o zaman ne alaka yahuu
70 küsür km de lock moddan otomatik çıkar yazmış mesela , altına da şunu eklemeliydi
Lakin sakın lock modda dönmeye kalkma öyle dümdüz git yoksa alırsın eline defiransiyeli

Bütün bunların hepsinin kendi içinde bir mantığı olduğuna eminim, ama öyleyse "auto" modu ne işe yarıyor neden ayrıca "lock" modu koymuşlar? Bence lock modunda bir takım kullanım kısıtlarının olması normal karşılanmalı, garip olan bunların kullanma klavuzunda bahsinin geçmemesi.

sakyuz' Alıntı:
Bütün bunların hepsinin kendi içinde bir mantığı olduğuna eminim, ama öyleyse "auto" modu ne işe yarıyor neden ayrıca "lock" modu koymuşlar? Bence lock modunda bir takım kullanım kısıtlarının olması normal karşılanmalı, garip olan bunların kullanma klavuzunda bahsinin geçmemesi.
Auto modunu olaki patinaja düşersen arkayı devreye otomatik sokmak için koymuşlar sen manuel uğraşma diye , auto modu var diye lockta kalkarken manevra yapmayı engellemek için değil herhalde bu yukarda söylediklerimi servisin paylaştığı şeyler değil zaten öyle birşey yok , böyle düşünüp asfallatta locka almaya korkanlarda var demek istedim

asfallatta locka almaya korkanlarda var demek istedim

Bence doğru yapıyorlar. Kilit modu bu durumu idare edebilecek şekilde tasarlanmış olsa bile gereksiz yere zorlamaya gerek yok. Piyasada o şekilde çalışamayan çok araç var, çalışabilenlerin olduğunu ben yeni öğrenmiş oldum şahsen ve aynı zamanda anlaşılamayan problemlerin tartışıldığı bir konu başlığı oldu bu.

Kimse lockta gezmiyor zaten durduk yere neden fazla yakıt yakayımki ben anlatamadımki demek istediğimi bu arabanın 4x4 sistemi asfallatta lock modda gezmekle kırılmaz

bu arabanın 4x4 sistemi asfallatta lock modda gezmekle kırılmaz

kullanma klavuzunda öyle diyorsa öyledir.
aksini söylüyorsa o da öyledir.
hiçbirşey demiyorsa, o zaman garip.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri