DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,259

Etiketler
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

4x4 modunda asfaltta sağa beya sola doğru dönerken kasılma ve tak tuk ses geliyorsa aracınızdan hemen servise gidin

Bu kilitli modda mı oluyor, yoksa otomatik modda mı?

Kilitte oluyor
Şimdi telefonla konuştum servisle sökmüşler gözüken birşey yok gibiymiş defransiyelde ne iştir bu yahuu

Kilitli iken öyle olması normal değil mi? Adı üstünde kilit yani bu. Kilitli iken direksiyon kırılınca kasılması lazım, bu işin mantığı böyle zaten. Çok kasılıyor zararlı deyip kendi kendine kilidi açan bir mekanizma mı koymuşlar kilit moduna koruma amaçlı olarak? Öyleyse koruma mekanizması çalışmıyordur. Yok öyle bir mekanizma yoksa kilitli iken direksiyon kırılınca kasılması normal, bu durumla ilgili aracın kullanma klavuzunda açık bir uyarı olması lazım 'direksiyon kırılı iken kilidi kullanmayın yoksa araç zarar görebilir vs' şeklinde.

Tam kilit yokki bu araçlarda kasılma tam kilitteolur. Zaten sadece kasılma değil dönerken tak tak diye bir ses yapıyor
Mesela geçen dönerken aldım lock a sola dönerken sol arka kitleyip bırakıyordu aralıklı aralıklı

Mesela geçen dönerken aldım lock a sola dönerken sol arka kitleyip bırakıyordu aralıklı aralıklı

Bana bir bakıma normal göründü. Kilit mekanizması kuru debriyaj gibi birşeyse zamanla aşınıyordur ve açılıp kapanması hissedilir bir hale geliyordur. Yok daha yüksek teknoloji birşeyse ve hiç çaktırmadan açılıp kapanabilmesi ve hiçbirzaman aşınmaması gerekiyorsa o zaman ortada bir problem var.

İsimleri aklımda değilde dusterların kilidi tam kilit değil yani 4 tekerlek birden eşit miktarda dönmüyor çapraz kilitliyor önsolla arka sağı , ön sağ ile arka solu kitliyor yarın tam belli olur , zaten her durumda yeni defransyel takılacak yine devam ederse şanzumanla uyum bozukluğu var demektir oralar sökülecek bakıcaz artık bilemiyorum
Ayrıca aşınma ile ilgili birşey olduğunu sanmıyorum araba daha 13000 km de ve 4x4 modunu bu sene kartepe çıktık orda kullandım bide geçen sene istanbulda yağan 1,2 günlük karda kullandım onun dışında auto modda bile kullanmadım fabrikasyon bir hata var herhalde belkide aldığım günden beri böyle ben şimdi farkettim daha önce kuru asfallatta lock ta geZmediğim için dönerken böyle bir ses yaptığını farketme şansımda olmadı herkes denesin işte

Kaptan 4x4 arç alıyorsun,ne araziye çıkıyon ne çamura sokuyon.Tabi 4 çekeri kullanmayınca dura dura pas yapmıştır o :smiley: :smiley:
Sen haftasonları Arman abiyle bana takıl,gidelim dağlara bayırlara bak bakalım ondan sonra ne ses kalacak ne pas dusterde ;D ;D .çalışan demir ışıldarmış, Cem Yılmaz ne diyodu reklamda arabanın hakkını ver hakkını ;D ;D

İşin şakası bir yana şu kartepe gezisi gibi ,baharda güzel bir duster dağ gezisi yapalım hep birlikte :smiley: :smiley:

Şu araba yapılsında hayırlısıyla , her yere gideriz mustafa , ama lök çamura girmem abi ben yandan seyrederim anca

Aracı henüz teslim almadım ama sonuç: defiransiyelin yağı az olmasından kaynaklıymış, dişlilerde herhangi bir aşınma kırılma söz konusu değilmiş dıştan bazı vidalarındada gevşeklik söz konusuymuş vs. Vs.
Bu durumda değişmesine gerek yokmuş , benim artık servislerle mücadele edicek gücüm kalmadı , şayet yine sorun çıkartırsa o zaman gerekli girişimleri yaparım diye düşünüyorum
O arkadan gelen ses kaybolursa bir nevi içim rahat edicek bakıcaz artık

senin araçla benim aracın lock konumunda iken çıkardıkları ses şu anda aynı
selçukta ve serkanda ve mustafada da var mı bakmak lazım kaptan

Bakıcaz arman abi bu akşam selçuğunkine
Bu arada genel müsürlükten servis önermelerini istedim durumu kayıt altına aldırdım yani yağın az çıktığını, maltepe servisine yönlendirdiler orası daha kapsamlı bir servismiş oraya götürcem randevü alıp inceliyeceklermiş

Şayet her araçta bu olay aynı bile olsa bu km ye kadar defransyelde az yağ ile dolaşmış olmak içimi kemirip durucak
6 ocak a randevü aldım 4x4 sisteminden iyi anlayan usta izindeymiş o bakıcakmış hayırlısı artık beklicez

Süleyman abi, ben seslerin çoğunu hallettim ama ben de psikolojik olarak ben şartlanmışım herhalde bir daha ses problemi yaşayacağım diye çok temkinli gidiyorum. lakalara sert girmiyorum, küp taşlı yollarda yavaş gidiyorum falan filan...

hastalık bu yahuuuu..

bu ses takıntısı olan arkadaşlarımın denizliye yolu düşerse beklerim...

Az önce selçuğun arabasıyla benim arabanın 4x4 sistemini dönerken kıyasladık sonuç:
Selçuğun araç lock modda kalkıp sola veya sağa doğru tam manevrada kasılma var fakat en ufak ses yok ve kasılma sürekli
Benim araçta aynı şartlarda kalkış pozisyonunda kasılma+ sanki sente atlıyormuş gibi kurtulup tutuyor kurtulup tutuyor ve bu olay olurken yağ ilave etmeden önceki haline nazaran ses daha az
Her türlü mücadele ve direniş harekatını yarın başlatıyorum hayır olaa

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR