DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,778
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

az önce 2nci test sürüşümü yaptım, bu arnavut kaldırımlarında (kesme taşlı) ses geliyor ama bu da normal artık. bence her arabadan gelir o arnavut kaldırımlarında..

baktım ilerleyen günlerde yine aynı sesler gelmeye başlarsa reno servisinden ayrılma biri var burda kendisi özel servis açtı, geçen onla konuştum. komple göğüslüğü sökecek, izolasyon malzemeleri bandı vs dahil 200-250 ye yaparım diyor. elemanları da reno servisinden gelme bu arada

Etiketler

İyide engin zaten parke taş yollarda ses geliyor normalde bişey yokki
Zaten şu aralarda parke taş yollar olmasa araba tadından yenmicekte işte,

Abi keşke aynı şehirde olsaydik da beraber test etseydik. Benim dedigim parke tasi degil. Küp şeklinde olan taslari kastediyorum.

Yolcu tarafi airbgagi de klipsle gecmeli.
Kisa ve sert gecislerde ister istemez lokurdu benzeri bir ses yapiyor. Airbagle ilgili oldugundan ve klips kismina arkadan ulasma sansim olmadigindan mudahale edemedim ve klipslere dolgu yapmak riskliydi cunku yerine takildiginda, tam oturup oturmadigini gorme sansin yok, tehlikeli diye fazla kurcalamamak lazim.
Direksiyon gobegini alttan arkadan vs bakinca goruyosun, ama yolcu airbag LAK LAK diye oturuyo. Dolgu yapinca LAK.LAK oturma sesi gelmiyo ve insan şupheleniyo oturup oturmadigina.
Tavsiyem ellemeyin elletmeyin yolcu airbagini.

Bitek orası değilki güray hocam havalar soğuyunca öncam hava ızgarasında motor titreşimi ve yola bağlı olaraktan ses gelmeye başladı üstüne baskı yapınca kesiliyor , arabanın içi ısınınca tamamen kesiliyor , bunlara çok takmıyorumda arka düZenden gelen ses kafayı sıyırtçak bana bulamıyorum nerden geldiğini , bazen yapıyor bazen yapmıyor ses her zaman bariz değil ,4x4 le de alakalı diye tahmin ediyorum , çarşamba günü başka bir servise götürücem inşallah testte yaparda , bide duyurucaz diye uğraşmayız

troyexplorer' Alıntı:
Bitek orası değilki güray hocam havalar soğuyunca öncam hava ızgarasında motor titreşimi ve yola bağlı olaraktan ses gelmeye başladı üstüne baskı yapınca kesiliyor , arabanın içi ısınınca tamamen kesiliyor , bunlara çok takmıyorumda arka düZenden gelen ses kafayı sıyırtçak bana bulamıyorum nerden geldiğini , bazen yapıyor bazen yapmıyor ses her zaman bariz değil ,4x4 le de alakalı diye tahmin ediyorum , çarşamba günü başka bir servise götürücem inşallah testte yaparda , bide duyurucaz diye uğraşmayız

Bagaj kapağından gelebilir üstad veya stepnedende olabilir. Hatta stepne dahil olmak üzere tüm köpüğü çıkart dışarı birde öyle dene..

Abi kış geliyor bizim arabada sesler başlıyor.. Ön camdaki sol plastiği kestim törpüledim ses yok oldu, sağdakini aynı işlem yaptım yemedi, bu sefer plastiği çıkartttım arabayı öyle sürüyorum sağ taraftan bi yerden ses geliyor, pıt pıt diye.. Sileceğide çıkartıcam yarın bakalım ondan mı kaynaklanıyor..

macmaneman' Alıntı:
Serkan,
o pıt pıt sesi benden de geliyor,
sağ ön taraftan

Plastiğe daha öce hiç müdahale etmediysen kesin plastiktendir. Benimkide geçen sene vermişti, plastiğin altına yapıştırıcı koyup müdahale etmiştim.

SERKANEFE' Alıntı:
Bagaj kapağından gelebilir üstad veya stepnedende olabilir. Hatta stepne dahil olmak üzere tüm köpüğü çıkart dışarı birde öyle dene..

Abi kış geliyor bizim arabada sesler başlıyor.. Ön camdaki sol plastiği kestim törpüledim ses yok oldu, sağdakini aynı işlem yaptım yemedi, bu sefer plastiği çıkartttım arabayı öyle sürüyorum sağ taraftan bi yerden ses geliyor, pıt pıt diye.. Sileceğide çıkartıcam yarın bakalım ondan mı kaynaklanıyor..
Koltuğu çıkartıp denedim yine geliyor zaten ses plastik aksamın çıkarttığı bir ses değil , nasıl anlatim salıncak burcunun yaptığı ses gibi işin kötüsü çukura girince olmuyor , her zaman olmuyor 4x4 lock a alınca daha belirgin çıkıyor , arkada yük çoğalınca yapmıyor, arabayı birine verip ben arkada sesi dinlerken yapmıyor enterasan nerden çıkıcak merak ediyorum tabi tespit edilebilirse
Senin o sağdan gelen ses silecek suyu kabından veya far ayar tellerinden kaynaklamıyor olabilir

troyexplorer' Alıntı:
Koltuğu çıkartıp denedim yine geliyor zaten ses plastik aksamın çıkarttığı bir ses değil , nasıl anlatim salıncak burcunun yaptığı ses gibi işin kötüsü çukura girince olmuyor , her zaman olmuyor 4x4 lock a alınca daha belirgin çıkıyor , arkada yük çoğalınca yapmıyor, arabayı birine verip ben arkada sesi dinlerken yapmıyor enterasan nerden çıkıcak merak ediyorum tabi tespit edilebilirse
Senin o sağdan gelen ses silecek suyu kabından veya far ayar tellerinden kaynaklamıyor olabilir

Hım doğru dedin yarın bi sağ tarafamı sağlam bi parmaklıcam, yeter da!!

Bence bizde bir takıntılık var ne dersin :D Ben sesi duyiyim diye teybi bile kapıyorum o derece hahaha

Çaresini bulamadığım sesler takıntı oluyor bende 3 aydır teybi açmadım diyebilirim ,
Abi araziye girmiyorum çamura sokmuyorum 4x4 kardan kara alıyorum auto da hiç tutmuyorum , yük taşımıyorum ama böyle bir ses var arkada bulucam eninde sonundada du bakalım

Kaptan arabayı selçuk sürsün.sen arka bagaja otur öyle dinle sesleri .daha kolay bulursun.
bizzat reno TSW de yapmışlığım vardır. ;D ;D

Ynt: Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

troyexplorer' Alıntı:
Çaresini bulamadığım sesler takıntı oluyor bende 3 aydır teybi açmadım diyebilirim ,
Abi araziye girmiyorum çamura sokmuyorum 4x4 kardan kara alıyorum auto da hiç tutmuyorum , yük taşımıyorum ama böyle bir ses var arkada bulucam eninde sonundada du bakalım

Sevgili Kaptan arka burç lastiklerini ve alt arka mekanik somunlarının gevşekliğini kontrol etmende yarar var.

Ynt: Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

ümiterkan' Alıntı:
Sevgili Kaptan arka burç lastiklerini ve alt arka mekanik somunlarının gevşekliğini kontrol etmende yarar var.
Bakıma girdiğimde söyledim kontrol etti hepsini fakat ses gitmedi , söylediğine göre 4x4 lerim hepsinde varmış bu ses bir tanesinin arka tarafını komple indirmişler aşağıya birşey bulamadan toplamışlar yarın başka bir servise göstericem bakalım onlar ne diyecek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR