DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 184,127
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

Valla ben başka 4x4 kullanmadığım için bir fikir sahibi değilim iddada etmem
Ama şundan eminimki dusterdaki sistem önden çekiş nasıl çalışıyorsa ( biri patinaja kalkarsa diğerinin durması) arkada lock a aldığımda arkayıda devreye aynı mantıkta alıyor defransiyel kilidi yok yani
Bu durumda dönerken zorlanması normal ama hiçbir zarar vermez kilit olmadığı için
Konu çok dağıldı , beni düşünderen kısım aynı özellikte başka dusterda denedim dönerken sürekli olmak üzere araç zorlanıyor , benimki ise zorlanıyor fakat aralıklı yani sente atlarmış gibi boşlayıp tutuyor boşlayıp tutuyor, evveliyatındada bu olayı denemediğim için 13000 km az yağla gezidkten sonramı bu hale geldi endişesi içindeyim . Çünkü yağ tamamlamadan önce aynı hareketi yaparken arka defiransiyelden dağılmış gibi ses geliyordu servise gitme sebebimde buydu

Etiketler

Bu durumda dönerken zorlanması normal ama hiçbir zarar vermez kilit olmadığı için
Konu çok dağıldı , beni düşünderen kısım aynı özellikte başka dusterda denedim dönerken sürekli olmak üzere araç zorlanıyor , benimki ise zorlanıyor fakat aralıklı yani sente atlarmış gibi boşlayıp tutuyor boşlayıp tutuyor

Bu konuda dikkat çeken iki şey var:
1) Bu tarz kullanım durumunun araca zarar verebileceğine dair iddialar (her ne kadar siz inandırıcı bulmasanız da)
2) Hali hazırda zarar görmüş gibi görünen bir araç (bu da sizinki)

Sadece zararın sebebi belli değil. Acaba bir üretim hatası (az yağ koyma vs) sebebi ile mi zarar görmüş, yoksa hatalı kullanım sebebi ile mi? İsterdik ki kullanım klavuzu bu konuda bizi aydınlatsın, ama aydınlatamayacak anlaşılan.

Ya hocam sen benim burda paylaştıklarımı ne zamandır takip ediyorsun
Aracı geçen yıl aralık ayında aldım , çamurla , dağ tepe , araziyle işim yok hiç girmedim , sadece asfalt üzeri kullandım, 1 senede toplasan 3, 5 defa lock moduna aldım aracı oda geçen sene birkaç günlük yoğun kar yağdığında bide bu sene kartepeye gittiğimizde yine yoğun kar vardı asfallatta arazide değil yine düz yolda gittik geldik zorlamadan kasmadan
Hee diyeceksin nasıl anladın ses yaptığını onuda anlatim
Benim araçta arka tarafta parke taş yolda yavaş yavaş ilerlerken hafif duyulur duyulmaz bir metal aksam sesi vardı bu sesi arıyordum günlerdir bunu ararken aracı lock a aldım farkettimki lock a alınca sesi daha net duyuyorum bunlamı bağlantılı falan filan derken lock modda biryerde dönmek icap etti dönerken kasılma haricinde defransiyelin çıkarttığı seslerden korktum durdum çünkü öyle böyle bir ses değil taaak tuuuk paaat küüüt şeklinde
Aracı 2 wd alıp 1 gün sonra servise gittim içinden 1 bardak kum şeklinde çapaklı yağ çıktı özet geçiyorum , bu değişmiyecekmi falan filan derken yağını tamamlayıp yolladı bizi ses gitti diye
Evet dönerken patırdı gürültü gitti de , defransiyelde nasıl bir hasar bıraktı benim 13000 km 1 bardak yağ ile gezmem ben bunun peşindeyim
Sen neyin peşindesin anlamış değilim aracın duster değil sana birşey sormadım zaten duster ı ve 4x4 ü olanlara birşeyler sordum cevabını almaya çalışıyorum . Sen sisteme girdin çıktın öyle dedin böyle dedin duster sahibi bile değilmişin . En son beni hatalı kullanıcıda yaptın yani

Ben yaz/kış Auto modda kullanıyorum. Lock modunu dün evden çıkıp köşeyi dönünceye kadar 150-200m denedim. Değişik bir ses veya kasma algılamadım.

Düzde bir sıkıntı yok zaten tam manevrada bakılması lazım ve normal lastikli birinin bakması lazım zaten kasılma hepsinde oluyor tutup bırakma olayı varmı diye bakılması lazım

sende bir bardak yağ çıktığı zaten sevis kayıtlarında var bundan sonrası renonun müşteri memnuniyeti kavramına bağlı
keşke hiç böyle olmasa idi ama durum bu ???

Sen neyin peşindesin anlamış değilim aracın duster değil sana birşey sormadım zaten duster ı ve 4x4 ü olanlara birşeyler sordum cevabını almaya çalışıyorum . Sen sisteme girdin çıktın öyle dedin böyle dedin duster sahibi bile değilmişin . En son beni hatalı kullanıcıda yaptın yani

Kızmayalım gerek yok, ben de öğreniyorum işte, belki günün birinde duster alırız, belki de öğrendiklerimizin ışığında almayız.. zaten bu forum muhabbetinin amacı bu değil mi, öğrenmek.

Al sana ders o zaman eğer duster alacaksan sıfır, motor haricinde nerde yağ varsa aracı almadan hepsinin seviyelerine baktır, benim gibi mağdur olma

Al sana ders o zaman eğer duster alacaksan sıfır, motor haricinde nerde yağ varsa aracı almadan hepsinin seviyelerine baktır, benim gibi mağdur olma

Bunun gibi o kadar çok şey var ki, hepsine nasıl baktırayım:smiley: anlaşılan duster alınmayacak.

troyexplorer' Alıntı:
Az önce selçuğun arabasıyla benim arabanın 4x4 sistemini dönerken kıyasladık sonuç:
Selçuğun araç lock modda kalkıp sola veya sağa doğru tam manevrada kasılma var fakat en ufak ses yok ve kasılma sürekli
Benim araçta aynı şartlarda kalkış pozisyonunda kasılma+ sanki sente atlıyormuş gibi kurtulup tutuyor kurtulup tutuyor ve bu olay olurken yağ ilave etmeden önceki haline nazaran ses daha az
Her türlü mücadele ve direniş harekatını yarın başlatıyorum hayır olaa
Öncelikle geçmiş olsun süleyman abi umarım başını ağrıtacak bi sorun çıkartmaz.Bu yazıları dün akşam okuduktan sonra sabah bende lock moduna alıp aracı tam tur yaparak yavaş hızla daire çizmeye başladım ve araçta gerçekten aralıklarla kasılma oldğunu fark ettmim ve benim araçta bu işlem sırasında hiç bi şekilde ses duymadım Arac şuan 35000 küsür kmde araziyede çoğu zaman giriyoruz ve şimdilik hiç bi şikayetimizde olmadı. Umarım bu aralıklarla kasılma da normal bişeydir .İnşallah sorununu hasarsız bir şekilde çözersin abi iyi günler.

Duster genel olarak iyidir... bazıları Dustere önyargısı olsa da, bizim işimizi gayet güzel görüyor, fiyat-performans olarak..
4x4 sistemi bazı araçlarda biraz sesli çalışıyormuş, benim araçtada zorlarsam (geçişlerde) biraz ses oluyor, yağı baktırmak lazım...Romenlerde bizim gibi, bazen sallama montaj yapmış, tam kontrol etmemiş olabilir...
Troyex, sizinki yağ noksanından olmuş gibi, servise giriş kaydı olduysa, sorun olmaz, takip edin mekaniği, tekrarlarsa-zorlanırsa, servise götürün, adam gibi baksınlar, olmadı Reno-Dacia müşt.hizm. de yazılı başvuru yaparsınız.. geçmiş olsun...

Aracın 4 çekerde hiç kullanılmayışından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Nasıl yani 4x4 de çok fazla kullanılmadığı için yağ buhar olup uçtumu?
Benim defiransiyele ne olduysa yağsızlıktan oldu veya olacak

Benim defiransiyele ne olduysa yağsızlıktan oldu veya olacak

Servislere dikkat edin, diferansiyale birşey olduysa da hiçbirşey olmamış yağı tamamladık devam deyip hasıraltı etmiş olabilirler durumu. Bence konuyu hasıraltı etmekten herhangi bir çıkarı olmayan birilerine aracı göstermenin vakti gelmiş.

Birşey daha ; araç 4x4 de kullanılmasa bile defiransiyelin içindeki dişliler yine dönüyor sadece yüke binmiyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR