DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,450
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

Yurtdışında dacia markası ile ilgili muhatabımız üretim romanyada olduğu için romanyamı yoksa renault bünyesinde olduğu için fransamı bilgisi olan varmı?

Etiketler

alıntıdır : http://www.offroadcuyuz.com/off-road-teknik-technical-issues/4731-cokca-merak-edilen-4x4-calisma-prensibi-amp-diferansiyel-kilitleri-hakk/

4WD araçlar bir anlamda gerçek arazi araçlarıdır. “Part Time 4x4” bir yapıya sahiptirler. Bunun anlamı aracın gündelik kullanımda 4x2, ancak ihtiyaç durumlarında 4x4 çekiş hatta gereksinimde yüksek oran üretmesidir. Bu sürüş seçenekleri isteğe bağlı olarak sürücünün kumandasındadır.

Asıl önemli nokta, 4x4 çekişin daha iyi başarım ürettiği bilinirken neden 4x2 diye bir sürüş seçeneğin bulunduğu üzerinedir. 4WD araçlar istisna modeller dışında 4x2 konumda kullanılırken arkadan itiş sürüş seçeneği ile çalışırlar. İsteğe bağlı olarak kilit uygulanabilen orta diferansiyel kilidi, gücü ön ve arka diferansiyellere eşit oranda dağıtır. Bunun anlamı arka diferansiyel ne kadar dönmek isterse ön diferansiyel de aynı tur sayısında dönmeye çalışacaktır. Bu durumda ideal bir arazi çekişi sağlanır. Ancak bu sürüş özelliğinin asfalt zeminde kullanılması son derece sakıncalıdır.
Asfalt zeminde yapılan manevra ve dönüş hareketlerinde aracın hiçbir tekerleği birbirine eşit oranda dönmez. Araç 4x2 sürüş seçeneğinde ilerliyorsa, çekiş olan tarafın sağ ve sol tekerleklerindeki tur farkı diferansiyel yardımı ile ayarlanarak dönüşlerde aracın zorlanmaması sağlanır. Ancak 4x4 sürüş seçeneği ile ilerleniyorsa ve asfalt üzerinde bir dönüş söz konusu ise hem hiçbir tekerlek birbirine eşit dönmek istemeyecek ama buna karşılık orta diferansiyel ön ve arka diferansiyellere eşit güç yollayarak diferansiyelleri eşit dönmeye zorlayacaktır. Tekerlekler ve diferansiyeller arasındaki bu oran farkı 4WD araçlar için her zaman zorlanma ve dahası aşırı bir yıpranma konusu olmuştur. Bu yıpranmayı önlemek için 4WD araçlarda sürücü kumandasına bağlı bir orta diferansiyel kilidi bulunur ve bu kilit sayesinde 4x4 çekiş yeteneğini yalnızca ihtiyaç olduğu zaman kullanılır.

Normal şartlar altında bir 4WD araç iki çeker konumda çekiş gücünü arkadan itişli ya da günümüzde çok ender markalarda önden kullanmasına karşılık bazı araçlar istisnai bir orta diferansiyel yapısına sahiptirler. Bu iki model 4x2 sürüş seçeneğinde çekişi ön ve ya arkadan sürekli olarak sadece bir tarafa yollamak yerine her an dört tekerlekten sadece birine yollar. Bu araçlar 4x2 sürüş seçeneğinde bile olsalar yere düzgün bastıkları durumlarda gücü 4 tekerleğe de yollar ama en ufak bir denge bozukluğunda güç diferansiyel açısından uygun olan ön veya arka diferansiyelden birine otomatik olarak yollanır ve bu uygun diferansiyel seçimi sürekli otomatik olarak devam eder. Bu durumunun sürücüye ya da sürüş dinamiğine asla olumsuz bir etkisi yoktur; aksine 4x2 sürüş seçeneğinde çok daha iyi bir başarım sağlanır. Sistem mevcut 4WD araçların 4x2 konumundan ya da AWD araçların sürekli 4x4 konumundan biraz farklı çalışmakla birlikte beklenen arazi performansını da fazlasıyla verir. Dahası bu tip bir araç ile 4x2 sürüş seçeneğinde yol alınsa bile, herhangi bir 4x2 sürüş seçeneğine alınmış arazi aracının ya da bir AWD aracın ilerleme sansı olmayan ortamlarda rahatlıkla ilerlenebilir.

Bu burumda ; Diferansiyel DUSTER da ortada mı? Arkada mı?

4x4 sistemi hakkında bilgi vermek istiyorsanız bir başlık açın orda paylaşın ne paylaşıcaksanız
Burda konu sistemin içinden çıkamadık değil üretimde kontrol edilmeyen defiransiyel yağının kullanıcıya verdiği zarar ve telafi edilip edilmemesi

söz diferansiyelden açılmışken, okuduğum yazıya göre bilgi almak istedim. amacım 4x4 hakkında bilgi vermek değil. Alınganlığınızın sebebini anlayamadım.

Sinirli olmam olabilir yaşadıklarımla ilgili
Neyse kavga dövüş tehdit yurtdışı yurtiçi
Genel merkez üst kurul defiransiyeli değiştirme onayını verdi

troyexplorer' Alıntı:
Sinirli olmam olabilir yaşadıklarımla ilgili
Neyse kavga dövüş tehdit yurtdışı yurtiçi
Genel merkez üst kurul defiransiyeli değiştirme onayını verdi
tatlıya bağlanmış. .. hadi geçmiş olsun. .

çok geçmiş olsun, deneyimleriniz bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlara yol gösterici olur inşallah.

Bursa da defiransiyel yokmuş , romanyaya sipariş vermişler artık ne zaman gelecekse stres sinir devam

Şu defiransiyel değişsin istediğim parayı veren olursa satıcam arabayı , araba için üzülücem ama bu servis anlayışıyla uğraşamam

Yedek parça sorunu tüm araçlarda var, tecrübeyle sabit, aracınız Opel olsaydı bir kaç sene mahkemede uğraşmadan sonuç alamazdınız..

Bundan önceki arabam opel idi, garantide hiçbir sorun yaşamadım garantinin son senesine yakın amortisörleri dahi sorgusuz suhalsiz değiştirdim , bir kaza yapmıştım o aracımla arka dingilin değişmesi gerekiyordu dingilin gelmesi 20 gün sürdü, bu konuyla ilgili almanyaya mail attım aşırı düzeyde alaka gösterdiler
sorun yaşadığım servise bana memnuyet formu doldurma talimatı verdiler o formu doldurana kadar canlarına okudum diyebilirim
Renaultta henüz yurtdışına yazmadım birşey , burda üretimden kaynaklı sorun dahilinde defiransiyeli değiştirtmek için tam 1 hafta uğraştım
Genel müdürlükte satış sonrası müdür , amir , sorumlu kimseye bağlatamadım telefonda kendimi
Temsilci haricinde kimseyle görüştürmüyorlar

Ben de nedeni saptanamayan motor arızalı ve gittigi yerde kalan Opel marka aracı geri verebilmek için General Motors Turkiye ve Gedizler Otomotiv ile tam 5 sene mahkemelerde süründüm. Sonunda davayı kazandım ama 5 sene bu. Zaten şikayet sitelerinde otomotivde Opel birinci. Siz şanslıymışsınız..

Arabayı geri vermek için 5 sene süren mahkemeden başka çare yok:smiley:
Motoru değiştirmek istedinizde hayır olmazmı dediler
Bu bahsettiğim tartışmaların bağırıp çağrışmaların sonunda artık nasıl koptuysam tam hatırlamıyorum ne söylediğimi ,bana geri dönen vatandaşın ilk sorusu siz bu arabayı hukiki yollardan yenisiyle değiştirmekmi istiyorsunuz oldu
Bende henüz o derece ye gelmediğimi derdimin sadece defiransiyeli değiştirmek olduğunu söyleyince bu konuşmadan 1 saat sonra yeniden arayip değişime onay verildiğini söyledi
Sonuç itibariyle istekler makul , karşı tarafta bu konuda olması gerektiği gibi olursa kimse sorun yaşamaz diye düşünüyorum
Mais te aynı tür davaya kalkışsanız daha fazla süreceğine eminim

Şikayet olayında 1 . Sırada olma olayınada gelince, bu her markanın türkiyedeki satış oranlarıyla doğru orantılı artan bir konu olduğunu düşünüyorum , yani ortada atıyorum 10 aracın olduğu markadanmı çok şikayet çıkar yoksa 100 aracın olduğu markadanmı gibi

Benim talebim sadece arızanın giderilmesiydi.. Oldukça makul sayılabilir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.