DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,452
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

Tamir talebinden, iade talebine geçince şok oldular herhalde neyse detaylarını bilmediğim bir konu hakkında birşey söylemekte doğru değil marka ne olursa olsun üretimden sıkıntılı sorunlu parçaların değişmesinde müşteri diretmemeli kaldıki burdaki servislere girip çıkan bir şey yok işçiliğine kadar üretimciye fatura ediliyor. Araç üreten türk markası olsa bu kadar kollamazlardı herhalde

Etiketler

Bu ilk kalkıştaki luk luk luk sesi fren sistemiyle alakalı ABS veya ESP sebep oluyor
İlk kalkışta şayet bayır aşağıya inme durumu olduğunda frene araba yürüyecek kadar basın bu ses frenden ayağı kaldırana kadar kadar gelmiyor
Daha önce söylemiştim fren pedalında geri tepme yapıyor bu sesi yaparken diye ama emin olamamıştım

Arka taraftan gelen sesle ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşayim belki başına gelmiş biri vardır:
Bugun sarsıntılı yolda ( paket taş yolda) rampa aşağıya inerken sesi daha iyi duymak için , stop edip hafif hafif saldım aracı birşey başka birşeye vuruyormuş gibi tırırırıt tırırırıt şeklinde ve el frenini çekince ses kesiliyor sanırım az kaldı bulmama yarın lifte kaldırtıp bakıcam

Ciddi birşey beklerken absuruk bir neden yüzünden çıktı yine;
El freninin tellerinin bağlantılarından biri deponun altına monte tel klipsin içinde sallanınca depoda trampet etkisi yapıp içeriye daha ciddi bir sorun varmış gibi ses veriyormuş bütün klipslere plastik kelepçe (cırt) sıktım ses falan kalmadı
Arabadan soğumuştum bu ses yüzünden neyse çözdük
Neden 1 sene sonra yapmaya başladı sorusuna cevap ta tellerin üstünde plastik kaplama var bu zamanla sertleşti herhalde diyebilirim

yok abi..
ancak geçen hafta arka sağ çamurlukta 1 cm2 kadar bir göçük vardı..sanırım taş çarpmış oraya..bende mini hasar kapsamında
yaptırdım...bagaj iç kısmından müdahale ettiler..rüzgar sesi ondan sonra çıkmaya başladı gibi...

Bugün renault bursa fabrikasında müdür olan biriyle tanıştım , direksyon kutusunu sordum neden bir çare bulunmuyor diye , daha önce söylemiştim direksyona giden milin arka tarafında ayar vidası var diye onu biraz sıktırınca düzeldiğini bu olayı oda onayladı.
Yanlız dezavantajlarına birşey daha ekledi , toplamada zorluk çektiğini biliyordum ,ilaveten otobanda yüksek hızda seyrederken ufak dreksyon hareketlerinde zayıflamada oluyormuş yani bi nevi boşluk oluyormuş tam ortada
Ses çok rahatsız ediyorsa bunları göz önüne alarak yaptırabilirsiniz , bana kalırsa yaptırmayın dedi çünkü o ayar en iyi hakimiyete göre yapılmış bir ayarmış
Başka çarede yokmuş yani yenisini taktırmak çözüm değilmiş yine yapar dedi

Suleyman abi o ayar vidasini benim aracta Kaner son haddine kadar sıktı, sıkılmamais Dustera gore azaldi ama ses tamamen gecmedi. Direksiyon biraz daha yorucu oluyor ben yaklasik 1 yildir bu sekilde kullaniyorum.

Güray hocam , üstünde takılıykenmi yaptı?
Çok fazla sıkıldımı sıkıntılar artar o ayarın hassasiyeti mühim, mikron bazında bir ölçüden bahsetti müdür

Aman aman bir faydasi da olmuyor zaten.
Yalniz ben yeni dusteri henuz test edemedim onda da var mi bu ses.
Sayet tavsiyem garantinin bitmesine yakin direksiyon kutunuzu degistirin. En azindan yenilenmis olur.

Sayet tavsiyem garantinin bitmesine yakin direksiyon kutunuzu degistirin. En azindan yenilenmis olur.

Ben merak ettim, acaba o kutuları gerçekten değiştiriyorlar mı yoksa sizin araçtan söktüklerine şöyle bir bakıp sağlam olduğuna kanaat getirip şikayet eden bir başkasının aracına mı takıyorlar?

Toleransli parcalar haric(ornegin musir, ampul vs)
Garantiden degisen parcanin arizali kabul edileni distribitorun ilgili birimine gonderilir. Diger parcalar icin sadece rapor tutulur.

Güray hocam birşey sordum cevap vermedin , kutunun o ayarını kutu takılı haldeyken mi yaptı , eğer öyleyse benim dediğim yerden yapmamıştır çünkü o ayar vidasına kutuyu söküp eline almadıktan sonra yapamaz ayrıca herkesin yapabileceği işte değil o zaten sadece kutularla ilgilenen ustalar var onların yapması lazım

Arkadaşlar defiransiyel geldi ve bugun taktırdım . Kar lastiğinden kaynaklandığını düşündüğüm uğultu dahi kayboldu aracımda , dönerken atlamada yapmıyor artık problem kalmadı yani kısacası
Serviste çok ilgili davrandıkları için sağa sola bu konuyla ilgili mail atma işinden vazgeçtim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR