DUSTER DA NERDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIMIZ SESLERİN TELAFİSİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 400
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 183,211
Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi

Dün şu önden gelen sese bakayım dedim. Kaputun bindiği noktalar artık adı neyse oralara bu dediğiniz parçadan koydum boşluk olmasın diye. Koymadan önce kaputu bir yokladım ama en ufak esneme göremedim yinede yapıştırayım dedim. Motor ilk çalıştığında yüksek devirde çalıştığı için hiç ses yoktu. Motor ısınıp devir saati 1000 devirin altına indiğinde rolantide yine başladı. Kaputtan gelmiyor anlaşılan. Kaput mandalına baktım oda ses yapar gibi bir boşluğu yok fazlasıyla sıkı. Dün aracı epey dinledim. Evime giden yol şu dediğiniz küp taşlı yollardan ama en ufak ses duyamadım direksiyon kutusundan artık nerdeyse kulağımı direksiyona koyacaktım. Ama arabayı okadar çok dinledim ki sağ taraftan gelen yeni bir ses farkettim. Sağ ön cam tarafından mı kapıdan mı anlayamadım. En iyisi teybinizi açın o şekilde yol alın ses dinlememek en mantıklisı. Yoksa önüne geçilecek gibi değil:smiley:

Etiketler

cagatay67' Alıntı:
Dün şu önden gelen sese bakayım dedim. Kaputun bindiği noktalar artık adı neyse oralara bu dediğiniz parçadan koydum boşluk olmasın diye. Koymadan önce kaputu bir yokladım ama en ufak esneme göremedim yinede yapıştırayım dedim. Motor ilk çalıştığında yüksek devirde çalıştığı için hiç ses yoktu. Motor ısınıp devir saati 1000 devirin altına indiğinde rolantide yine başladı. Kaputtan gelmiyor anlaşılan. Kaput mandalına baktım oda ses yapar gibi bir boşluğu yok fazlasıyla sıkı. Dün aracı epey dinledim. Evime giden yol şu dediğiniz küp taşlı yollardan ama en ufak ses duyamadım direksiyon kutusundan artık nerdeyse kulağımı direksiyona koyacaktım. Ama arabayı okadar çok dinledim ki sağ taraftan gelen yeni bir ses farkettim. Sağ ön cam tarafından mı kapıdan mı anlayamadım. En iyisi teybinizi açın o şekilde yol alın ses dinlememek en mantıklisı. Yoksa önüne geçilecek gibi değil:smiley:

Önüne geçemessem, satarım duster 2 alır gene önüne geçerim ama çözüm değil böyle yapmak o ses bulunacak arkadaş ;D

SERKANEFE' Alıntı:
Önüne geçemessem, satarım duster 2 alır gene önüne geçerim ama çözüm değil böyle yapmak o ses bulunacak arkadaş ;D

Duster'a kanım çok kaynadı satacak kadar soğuyamadım hala konfor yönünden eksikleri olmasına rağmen (sattığım araç megane 2 nin en fullüydü). Teybi açın ses dinlemeyin keyfinize bakın diyorum ama dünde ben öyle yaptım ses duymamak için teybi açtım bu sefer de sağ ön hoparlörün bozulma evresine yaklaştığını farkettim yüksek seste ;D hoparlörden gelen bozuk sesi duydum bir kez daha sevdim duster'ı ;D

cagatay67' Alıntı:
Kaputtan dostum o ses yaparken dışarı çık dışardanda duyuyorsun o sesi üstüne elinle bastırınca duruyor eğer o işlem azaltmadıyda saçı sallanıyor demektir saç kağıt gibi olunca böyle oluyor
Bir çaresi daha var yakıt aldığın istasyonu değiştir rolentideki düzensizlik yakıta bağlı

troyexplorer' Alıntı:
Kaputtan dostum o ses yaparken dışarı çık dışardanda duyuyorsun o sesi üstüne elinle bastırınca duruyor eğer o işlem azaltmadıyda saçı sallanıyor demektir saç kağıt gibi olunca böyle oluyor
Bir çaresi daha var yakıt aldığın istasyonu değiştir rolentideki düzensizlik yakıta bağlı

Valla Süleyman abi o zamazingoları yapıştırdıktan sonra ilk kaputu kapatacağım zaman nerdeyse kaput kapanmıyodu okadar bindi yani oraya. Hatta içerden kaput mandalı bile sertleşti o kadar gergin durumda şu an. Ama üstüne gidecem koşturmadan dolayı pek ilgilenmedim ses yapmaya başladığı zaman kenara çekip yoklamam lazım. Mazot konusuna gelirsekte arabayı aldığımdan bugüne opetten aldım ve şehirdışına çıkmadıktan sonra hep aynı istasyondan. Mazottan kaynaklanacağını sanmıyorum ama o da bir ihtimal.

Çokmu kalın lastik koydun bilemiyorumki bi resim çekip eklersen anlaşılır

troyexplorer' Alıntı:
Çokmu kalın lastik koydun bilemiyorumki bi resim çekip eklersen anlaşılır

Yok abi çok kalın da değildi. Bu sandalyelerin altına laminantları çizmesin diye koyulan parçadan koydum hatta kumaş gibi yani lastik gibi sertte değil. Kaput zaten gergin gibi geldi bana o ne kadar ince olsa da baskı olacağı belliydi ama ben fotoğrafta atarım.

yahu kaptan deli ettin milleti ses de ses diye :D
,burayı okuyanları arabadan soğutacaan valla ;D
ama inadına bende ses yok diyorum o kadar yani
yaptıklarınıza da dehşetle bakıyorum

Bugun baya bi uğraştım nerden geldiğini bulmak için çok enterasan küp taş yolda milim milim ilerlerken dahi daha az tonda geliyor ses o kadar yavaşken arka düzenin o sesi yapması mantıksız geliyor acaba arka susturucunun içindenmi geliyor , susturucuyla ilgili böyle bir problem yaşayan oldumu?
Ses şekli : uzun aralıklı bazen çok sık bazen çok ender" tarırırıt" şeklinde demir aksam sesi

JUNİOR' Alıntı:
yahu kaptan deli ettin milleti ses de ses diye :D
,burayı okuyanları arabadan soğutacaan valla ;D
ama inadına bende ses yok diyorum o kadar yani
yaptıklarınıza da dehşetle bakıyorum

hehe ben buldum sesi, rüzgarlıklarıma kum kaçmış.. Bi dokundum bugün, içi kum dolu çıtır çıtır ediyor aha tamam sesi buldum dedim, artık zamanla gider o ses.. Benim ses ile ilgili bir sıkıntım kalmadı (=

troyexplorer' Alıntı:
Bugun baya bi uğraştım nerden geldiğini bulmak için çok enterasan küp taş yolda milim milim ilerlerken dahi daha az tonda geliyor ses o kadar yavaşken arka düzenin o sesi yapması mantıksız geliyor acaba arka susturucunun içindenmi geliyor , susturucuyla ilgili böyle bir problem yaşayan oldumu?
Ses şekli : uzun aralıklı bazen çok sık bazen çok ender" tarırırıt" şeklinde demir aksam sesi
geçen gezide bagaja taş atmıştım o olmasın ;D

Arkadaşlar bugun başka bir servise gittik , sesten ziyade 4x4 sisteminde sorun olduğunu söylediler , 4x4 modunda asfaltta sağa beya sola doğru dönerken kasılma ve tak tuk ses geliyorsa aracınızdan hemen servise gidin , ben bunu 4x4 e sadece karda aldığım için farketmem geç oldu , zaten sormuştum kasılma normal demişlerdi bende üzerinde durmadım
Defransiyel komple değişicek sanırım , içinden 1 bardak yağ çıktı ve yağ çapaklı bugun inceliyeceklermiş cumaya kadar alırım herhalde arabayı
Arkadan gelen ses bunla bağlantılı diye düşünüyorum araba çıkınca anlıcaz artık
Dediğim gibi arazide hiç bir şekilde kullanmadım auto da bile gezmedim bahtsızlık herhalde
Sese duyarlı olmanın faydalarıda varmış diye bir sonuç çıkartılabilir burdan

Bahtsızlık degil abi o kadar cok ki bu sanziman vs degistiren.
Zaten Autobildin uzun done testinde de benzer bi durum olmustu.
Forumda da var garantiden degistirilen.
Var bi sıkıntı.

troyexplorer' Alıntı:
Arkadaşlar bugun başka bir servise gittik , sesten ziyade 4x4 sisteminde sorun olduğunu söylediler , 4x4 modunda asfaltta sağa beya sola doğru dönerken kasılma ve tak tuk ses geliyorsa aracınızdan hemen servise gidin , ben bunu 4x4 e sadece karda aldığım için farketmem geç oldu , zaten sormuştum kasılma normal demişlerdi bende üzerinde durmadım
Defransiyel komple değişicek sanırım , içinden 1 bardak yağ çıktı ve yağ çapaklı bugun inceliyeceklermiş cumaya kadar alırım herhalde arabayı
Arkadan gelen ses bunla bağlantılı diye düşünüyorum araba çıkınca anlıcaz artık
Dediğim gibi arazide hiç bir şekilde kullanmadım auto da bile gezmedim bahtsızlık herhalde
Sese duyarlı olmanın faydalarıda varmış diye bir sonuç çıkartılabilir burdan

Süleyman usta valla aracın göze geldi..Biri vardı forumda yada başka bir yerde aracını bilmem ne kadardır hiç 4x4 moduna almamış, birgün lazım olmuş 4x4 moduna almış aracın bozulmuş.. Seninkiside böyle birşey olmuş.. Geçmiş olsun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri