Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 282
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,788
Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

ADNANILGAZ' Alıntı:
Sn.gunozkolaylı,

Umarım siz de bizim gibi içinize sinen güzel bir seyahat geçirirsiniz. Aklınıza takılan her konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.
Teşekkürler. Umarım bizlerde sizlerin yapabildiklerini yaparız. Kesinlikle sorularım olacak ama şimdilik not alıyorum, sırasıyla sorularımı sonra soracağım. Görüşmek dileğiyle iyi geceler.

Etiketler

Alexandroupolis’te bir saat kadar dolaşıp mazotumuzu aldıktan sonra Kavala’ya doğru yola koyulduk. Kavala gerçekten çok güzel bir yer. Bir yamaca kurulmuş ve muhteşem deniz manzarası olan evler ve apartmanlar var. Yani bizim İzmir’de Karataş bölgesini andırıyor. Tepeden şehre inişi de Korkuteli yönünden Antalya’ya iniş gibi. Tabii buraya gelip te Kavala Kurabiyesi almadan geçmek olmaz. Özellikle de dönüş yolunda Türkiye’deki yakınlarınıza alabileceğiniz güzel hediyelerden biri olabilir.

_DSC4096.JPG

_DSC4102.JPG

Kavala’da Batis Camping’de konakladık.
Camping ile ilgili bilgileri veriyorum:
Google Earth Koordinatı: N40 54 56.69 E24 22 43.76 (koordinatı aynı şekilde kopyalayıp Google earth'e yapıştırdığınız zaman tam yeri size buluyor.)
Motokaravan günlük konaklama: €.16,47 (elektrik hariç)

DSCF8277.JPG

_DSC4138.JPG

Öncelikle gezi notlarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Bu bölümün yeni müptelası oldum bir iki haftadır bir çok kişinin gezi notlarını okudum ve benimde zaten var olan karavan hayalimi iyice artırmış oldu. Öncelikle sabit evimin taksidinin bitmesini beklemek zorundayım, daha sonra bende gezenev hayalime kavuşabilirim. Bu vakte kadarda sizlerin paylaşımlarıyla bilgi birikimimi artırmak iyi olacak.
İlgiyle takip edeceğim.
Okay Bağçeci
Didim'den

Adnan Bey,

güzel ve zevkle okunan bir anlatım tarzınız var ve faydalı bilgiler veriyorsunuz. Besin maddeleri depolama konusu bana 2011 Iskandinavya gezimizi hatırlattı. Gezi dönüşünde iyi ki hazırlıklı gittik demiştik. Bu bakımdan sizin de gezi sonundaki değerlendirmeinizi merakla bekliyorum. Çünkü Avrupa´da besin maddeleri (sebze,meyve hariç) Türkiye´den çok pahalı değil.

Ayrıca otobanlar konusunda yazdıklarınızın da altını çizmekte fayda var. Böyle uzun süreli gezilerde bence de mecbur kalmadıkça otoban kullanmamakta fayda var. Değindiğiniz gibi, gezdiğimiz ülkeleri böylece daha iyi tanıyabiliriz ve otoban ücretleri de cebimizde kalır.

Teşekkürler.

Adnan Bey;

Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler. İlgiyle takip ediyoruz.

Hasan

Sn.Okay Bağçeci,

Sizin de kendi gezi anılarınızı en kısa sürede bizlerle paylaşmanızı diliyorum.

Hüseyin bey merhaba,

Sitemize olan katkılarınız için size tekrar teşekkür etmek istiyorum. Yazılarınız bize de rehber olmaya devam ediyor. Gıda konusundaki düşüncelerinize aynen katılıyorum. Ancak konserve gıdalar konusunda bizdeki gibi yerel damak zevkimize uygun ürünlerin olmadığını söyleyebilirim. Zaten olmaması da gayet normal. Çünkü ülkemizin gerçekten çok enfes bir mutfağı var. Çeşitlilik çok. Avrupa'da bu konu hızlı geçiştirilen bir sektör oldu. Kimse bizim gibi mutfakta saatlerini harcamıyor. Pratik ve hızlı pişen ürünler tercih ediliyor. Böylece günün daha büyük bölümünü hobileriyle uğraşarak, çalışarak, paylaşarak, araştırarak kısacası kendileri için daha çok zaman ayırarak geçiriyorlar.

Hasan bey merhaba,

Katılımınız için teşekkürler. Devamını da bekleyeceğim.

rehber niteliğindeki paylaşımlarınız için teşekkürler devamını sabırsızlıkla bekliyor olacağız...
Kalın sağlıcakla

İpsala-Kavala arasında takip ettiğimiz güzergah aşağıdadır.

1-Ä°PSALA-KAVALA.jpg

Kavala’dan sonraki uğrak yerimiz Asprovalta oldu. Upuzun ve geniş kumsallara sahip olan Asprovalta karavancılar için konaklamaya çok uygun bir bölge. Özellikle aşağıda koordinatını vereceğim noktada sahil kenarı boyunca güvenli bir şekilde ve ücretsiz olarak gece kalınabilir.
Hatta yakınlarındaki umumi tuvaletlerden (pek temiz olmasa da) faydalanabilinir ve girişte bidon doldurmaya müsait musluklarından depolarınızı doldurabilirsiniz. Ancak sanırım içme suyu olarak kullanılmıyor.

Koordinatı: N40 42 48.68 E23 42 21.23

(Not:Bu koordinatlar, kopyalanıp Google Earth arama çubuğu üzerine yapıştırıldığında hedefe hemen ulaşabilecek şekilde oluşturulmuştur. Çünkü bazı farklı yazılmış koordinatlar google earth tarafından tanınmıyor.)

_DSC0314-a.jpg

Süleyman bey merhaba,
Sizlerin katılımı ile umarım bu yazımı daha da detaylandırarak anlatmayı ve bitirmeyi başarabilirim.

Kavala-Asprovalta arasında takip ettiğimiz güzergah aşağıdadır.

2-KAVALA-ASPROVALTA.jpg

Asprovalta’dan sonra rotamız üzerinde Selanik var. Selanik bizim için çok anlamlı bir şehir. Atamızın doğumuna vesile olmuş topraklarda insan çok yoğun duygular yaşıyor. Öyle yüce bir kişiliğin bizim Atamız olmasından ve onu sahiplenmemizden gururlanıyoruz. Atamızın doğduğu evin koordinatlarını daha öncesinden not aldığımız için navigasyon ile yerini elimizle koymuş gibi buluyor ve çok mutlu oluyoruz. Her ne kadar 14 aydır(!) devam eden tadilatlar nedeniyle müze evi Mayıs 2013’te kapalı olsa da bahçesinden girip evin önünde anı fotoğraflarımızı çekebilme şansını yakaladık. Ancak sanırım bu uzun tadilat bitmiş ve artık ziyaretçiler müze evi de gezebiliyorlar imiş.

Atamızın evinin koordinatları:N40 38 08.66 E22 57 15.96

_DSC4240-a.jpg

DSCF8366.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,529
Kaydolan Son Üyemiz
Mustafacan Nişancı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR