Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz
Mesut bey merhaba,
Aslında Avrupa'da kalmayı düşünmedim dersem yalan olur. Gezimizden bu günkü tarihe kadar bu planlarla uğraşıyorduk. O yüzden de yazmaya pek fırsat bulamadık.??? Nasıl tekrar geri döneriz de çaktırmadan gezer dururuz? Hele hele eşimin büyüdüğü İsviçre bana daha çok uydu. Sıcağı fazla sevmeyen biri olarak o dağlarda kaybolmak, buz gibi akan derelerin sularında takılmak, yeşilin bir halı gibi betonun kıyısına kadar sımsıkı ördüğü o bitki örtüsünün üzerinde debelenmek. Neyse kısmet bakalım. Belki bu topiği okuyan biri bize bir plan önerir.
Karavanımızın donanımlarına gelince;
Sn.Hüseyin Pelit'in (Rüzgar) yazılarından birinde tasvir ettiği gibi beyaz karavancı dönemini yaşıyoruz şu sıralar. Her gün bir başka yerde uyanıyoruz. Aracımızın marka ve model olarak buna en uygun araç olduğunu hissediyoruz. Bir otomobil rahatlığında yolculuk yaşatıyor bize. Yormuyor, sarsmıyor, kullanımı çok pratik. Şehir içlerinde en yoğun trafik içinde bile rahatça dolaşabiliyoruz. Ancak uzun süreli konaklamalarda boyutlarının yetersiz kalabileceğini söyleyebilirim.
Motokaravanımızda tentemiz yoktu. Bunun eksikliğini zaman zaman hissettik. Çünkü her kamp bölgesi ağaçların koyu gölgesine sahip olmuyor. Tabii enerjimizin bir bölümünü güneş panelleriyle yenilediğimiz için de güneş altında olmamız gerekiyor. Bu eksikliğimizi de akçeler biriktikçe gidermeye çalışacağız.
Depolarımızdaki atık suyun boşaltılması konusunda İtalya, İsviçre, Avusturya, çok sıkıntılı ülkeler. Bazı kampinglerde bu hizmetin verilmesine rağmen henüz tam bir standard sağlanamamış. Özellikle sitemizde de gündeme gelen akaryakıt istasyonlarında boşaltım ünitelerinin olması gerçekten üzerinde ısrarla durulması gereken bir konu. Yunanistan'da Otoyol boyunca birçok noktada boşaltım üniteleri tabelalarını görmekteydik. Bu ünitelerin sık aralıklarla olması, karavanlarımızda taşıdığımız extra yükten bir an önce kurtulup, daha az yakıt sarfiyatına da katkı sağlayacaktır.
Sizden aktif katılım talebinde bulunmayacağım. Çünkü aktif katılımın örnek modelini teşkil ediyorsunuz. Bir kez daha teşekkürler...